Γ’ Εθνική: Τεράστιο βήμα παραμονής με «ντόρτι» στον Ξηροπόταμο από τον Άρη Αβάτου

 

Ο Άρης Αβάτου το μεσημέρι της Κυριακής υποδέχθηκε στη Φελώνη τον Μέγα Αλέξανδρο Ξηροποτάμου και τον φιλοδώρησε με ένα «ντόρτι» κάνοντας παράλληλα ένα τεράστιο βήμα στη μάχη της παραμονής στη Γ’ Εθνική!

Η ομάδα του Κυριάκου Κετσιεμενίδη ήταν αποφασισμένη πως ότι και να συνέβαινε στο παιχνίδι και παρά τις όποιες απουσίες είχε θα έπαιρνε τη πολύτιμη νίκη που θα την ξαλάφρωνε στην ουσία ενόψει των ερχόμενων αγώνων και της μάχης για την παραμονή στη Γ’ Εθνική, που δίνει.

Κάτι το οποίο και φάνηκε από το δεύτερο μόλις λεπτό, οπότε και ο Άρης προηγήθηκε χάρη στη κεφαλιά του Πάρη Κοτόπουλο μετά από εκτέλεση φάουλ του Αντώνη Χαριτίδη. Ο Ξηροπόταμος που επίσης καιγόταν για τη νίκη, έβγαλε στιγμιαία μια αντίδραση και ισοφάρισε προσωρινά στο 10′ με προβολή του Μπερούκα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για τους Δραμινούς, αφού οι παίκτες του Άρη Αβάτου έδειξαν πάθος και χαρακτήρα και πανηγύρισαν στο τέλος τη νίκη.

Οι γηπεδούχοι ήθελαν να απαντήσουν όσο το δυνατόν συντομότερο γινόταν στο γκολ του Ξηροποτάμου, και αφού αρχικά απείλησαν με ένα χαμένο τετ α τετ και μια εντυπωσιακή κεφαλιά του Γκέκα, τελικά έφτασαν και στο γκολ λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου (φωτό αρχείου). Ο Κοτόπουλος έκανε ωραία ατομική ενέργεια και σουτ, που απέκρουσε αρχικά ο αντίπαλος κίπερ, για να έρθει στη συνέχεια ο Γκέκας και να σπρώξει τη μπάλα στην κενή εστία του Ξηροποτάμου.

Στην επανάληψη ο Άρης δεν έδειξε να χαλαρώνει ούτε στιγμή, και συνέχισε με το πόδι στο γκάζι, φτάνοντας και στο 3-1 στο 65′ και πάλι με νέα κεφαλιά του Κοτόπουλου. Όμως αμέσως μετά το γκολ, δεν έλειψαν τα παρατράγουδα και οι συμπλοκές μεταξύ των παικτών, αφού από διαμαρτυρήθηκαν παίκτες και πάγκος των φιλοξενούμενων για μη τήρηση του fair play.

Τελικά ο διαιτητής απέβαλε δύο παράγοντες των ομάδων, και μοίρασε 3 κόκκινες κάρτες στους παίκτες. Από πλευράς Ξηροποτάμου την κόκκινη αντίκρισε ο Βουτσινάς, ενώ για το Άβατο αποβλήθηκε ο Βασίλης Λαζαρίδης που αγωνιζόταν εκείνη τη στιγμή στο ματς, αλλά και ο Κυριάκος Κελεσιάδης που βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας.

Στην αμέσως επόμενη φάση πάντως μετά την επανέναρξη του αγώνα, ο Άρης Αβάτου κέρδισε ένα πέναλτι με τον Νίκο Μελισσόπουλο, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Αντώνης Χαριτίδης για να διαμορφώσει το τελικό 4-1 και να βάλει ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες του Ξηροποτάμου, κλειδώνοντας παράλληλα και τυπικά τη νίκη για την ομάδα του.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Κυριάκος Κετσιεμενίδης): Αμουτζάκης, Κούτρας, Μπουνταγκίδης, Παπαδιώτης, Κουτσούμπας, Δόντσος, Γκέκας, Κουτίνης, Λαζαρίδης, Χαριτίδης, Κοτόπουλος.

Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ (Τάσος Λευκόπουλος): Κιομουρτζή, Κεχαγιά, Κονταξή, Καραγιαννίδη, Τσιάρα, Βουτσινά, Καράμπελα, Μπαμπούρα, Κούμπρογλου, Μπερούκα