Volley League: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την πρόβα των πλέι άουτ ανάμεσα σε Εθνικό και… Εθνικό (16:30, LIVE ThrakiSportS)

 

Με το κρας τεστ των… Εθνικών ανοίγει το μεσημέρι στο Μιχάλης Παρασκευόπουλος της Αλεξανδρούπολης η αυλαία της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League.

To ThrakiSportS όπως κάθε φορά παρουσιάζει δέκα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουν οι φίλαθλοι για να παρακολουθήσουν με μεγαλύτερη άνεση τον αγώνα είτε από το γήπεδο είτε μέσω του ThrakiSportS.

1. Το ματς αρχικά είχε προγραμματιστεί για την Δευτέρα το απόγευμα και τηλεοπτικό, που θα ήταν το πρώτο σε ελεύτερης λήψης κανάλι από την πρωτεύουσα του Έβρου. Ωστόσο άλλαξαν τα δεδομένα και γίνεται Σάββατο και για μια ακόμα φορά χωρίς κάμερες.

2. Ενώ μάλιστα με τον προηγούμενο προγραμματισμό οι δυο ομάδες θα έκλειναν την αυλαία της αγωνιστικής γνωρίζοντας τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων, τελικά θα αγωνιστούν πρώτες, στις 16:30 δίνοντας αυτό το πλεονέκτημα στους αντιπάλους τους για την αποφυγή των πλέι άουτ.

3. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχει 20 βαθμούς ενώ ο Εθνικός Πειραιώς έχει 24 και οριακά πατάει στην 8αδα και θέλει να αποφύγει τα πλέι άουτ. Αν είχε λήξει σήμερα το πρωτάθλημα ωστόσο και οι δυο ομάδες θα έπαιζαν στο μίνι πρωτάθλημα για την παραμονή και είναι πιθανό να τις δούμε πράγματι σε αυτό.

4. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχει έξι νίκες στο πρωτάθλημα και κυνηγάει την 7η για να διατηρήσει απόσταση ασφαλείας από τον Παναθηναϊκό που μισή ώρα αργότερα θα φιλοξενεί σε θεωρητικά δύσκολο παιχνίδι τον ΠΑΟΚ.

5. Ο Εθνικός Πειραιά έχει πετύχει οκτώ νίκες στο πρωτάθλημα και θα διεκδικήσει στην Αλεξανδρούπολη την ένατη, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι εκτός έδρας παίζει καλύτερα και πιο ελεύθερα

6. Ο Εθνικός Πειραιώς προέρχεται από δύο ήττες σε αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και μάλιστα εντός έδρας. Γεγονός που έχει σημασία και στον ψυχολογικό τομέα, αν οι ομάδες βρεθούν αντιμέτωπες σε ένα μήνα και στα πλέι άουτ.

7. «Οι δύο ομάδες έχουν κοινούς στόχους. Στην έδρα μας παίζουμε πάντα καλύτερα. Πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς για να βελτιώσουμε την θέση μας στα πλέι άουτ και να κυνηγήσουμε το θαύμα των πλέι οφ. Δυστυχώς η 8αδα δεν είναι μόνο στο χέρι μας. Εξαρτάται και από αποτελέσματα άλλων ομάδων. Είναι καθήκον μας να παίξουμε για τη νίκη και στα τέσσερα ματς που απομένουν στην κανονική περίοδο», είπε ο Δημήτρης Ριζόπουλος.

8. Ο ακραίος του Εθνικού Πειραιώς Κυριάκος Σπυριούνης είπε: «Είναι δύσκολη έδρα η Αλεξανδρούπολη και ο αγώνας έχει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες. Προβληματιστήκαμε πολύ μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό αλλά δεν έχουμε την πολυτέλεια να κλάψουμε ή να χαρούμε. Ο χρόνος που έχουμε μπροστά μας είναι λίγος και τον αφιερώνουμε στην βελτίωση και στην προετοιμασια μας. Εκτός έδρας παίζουμε καλύτερα αλλά δε μπορώ να δώσω εξήγηση γιατί συμβαίνει αυτό. Ίσως να υπάρχει η πίεση της έδρας για τη νίκη. Θετικό αποτέλεσμα στην Αλεξανδρούπολη θα μας διατηρήσει κοντά στο στόχο της 8αδας».

9. Αγωνιστικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζει ούτε ο Σάκης Μουστακίδης για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ούτε ο Σάκης Ψάρρας για τον Εθνικό Πειραιά. Στον Α΄γύρο ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης νίκησε εκτός έδρας 3-2 σετ.

10. Ο αγώνας είναι για την 19η αγωνιστική και ως διαιτητές έχουν οριστεί οι Γεωργιάδης και  Βασιλειάδης. Προϊστορία μεταξύ των δύο ομάδων δεν υπάρχει πρόσφατη στον Έβρο, αν και ο μεγάλος Εθνικάκιας Γιάννης Μαντζουράνης θυμάται αναμετρήσεις την δεκαετία του ’70 και του ’80 στο ανοιχτό γήπεδο βόλεϊ στο Φώτης Κοσμάς.