Super League: Ο Μπρίτο έχασε το… «άχαστο» και η Ξάνθη μοναδική ευκαιρία για ευρωπαϊκό άλμα στο Περιστέρι

 

Την ήττα με 1-0 γνώρισε από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι η Ξάνθη, σε ένα ματς χωρίς πολλές φάσεις και με ένα αποτέλεσμα που μάλλον κρίνεται δίκαιο, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν αντίστροφο αν ο Μπρίτο δεν έχανε το… άχαστο.

Ο ΑΟΞ έχασε  για έκτη φορά στις επτά τελευταίες της επισκέψεις στο Περιστέρι και ουσιαστικά έχασε και μια μεγάλη ευκαιρία για να κάνει άλμα εξόδου στην Ευρώπη, κάτι που δεδομένα πλέον έχει καταφέρει ο Ατρόμητος σφραγίζοντας ουσιαστικά την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα της Super League.

Όπως προαναφέρθηκε, το παιχνίδι ήταν κλειστό, με λίγες φάσεις και χαρακτηριστικό είναι ότι ο Ατρόμητος βρήκε δίχτυα με τη μοναδική τελική προς την εστία που είχε στο ημίχρονο.   Στο 17′ ο Ούμπιντες μετά από ωραία επίθεση και με συστημένη σέντρα βρήκε τον Ντάουντα στην καρδιά της περιοχής κι αυτός με κεφαλιά νίκησε τον Ζίβκοβιτς και πέτυχε το γκολ που έμελλε να κρίνει στην αναμέτρηση.

Η Ξάνθη που είχε μια σχετικά καλή στιγμή στο 11′ με τον Τριάδη, ο οποίος δεν τελείωσε, όμως, όπως θα ήθελε τη φάση και είδε τον Γιαννιώτη να μπλοκάρει το πλασέ του, “άγγιξε” την ισοφάριση στο 23′. Ο Γέντρισεκ μετά από λάθος του Χατζηισαΐα πέρασε τον Ρισβάνη και έδωσε πάσα-μισό γκολ στον Μπρίτο, ο οποίος κατάφερε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να σουτάρει άουτ σε κενή εστία, αφού ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου είχε εξουδετερωθεί.

Ο Μίλαν Ράσταβατς προτίμησε το 4-2-3-1, με “μόνιμο” τερματοφύλακα τον Ζίβκοβιτς και από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα τους Σβάρνα, Λισγάρα, Φλίσκα, Σιλά. Μεχία, Καμαρά ήταν οι δύο στον άξονα με κυρίως ανασταλτικά καθήκοντα και οι Φασίδης, Τριάδης, Μπρίτο συνέθεσαν την τριάδα πίσω από τον Γέντρισεκ, ο οποίος βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Ράσταβατς έριξε στη “μάχη” τον Ντε Λούκας και λίγο αργότερα τον Κίκε, με σκοπό να γίνει πιο αποτελεσματικός στην επίθεση. Ο Κάναντι από την άλλη, αντικατέστησε στην ανάπαυλα τον πρώην της Ξάνθης Θοδωρή Βασιλακάκη που είχε ενοχλήσεις στον αστράγαλο με τον Μάντσον.  Το αποτέλεσμα ήταν η Ξάνθη να πάρει την κατοχή χωρίς να μπορέσει, όμως, τίποτα περισσότερο.

Αντιθέτως, ο Ατρόμητος έψαχνε το γκολ στις αντεπιθέσεις, χωρίς να το βρει. Στο 61′  ο Καρασαλίδης με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μόνος του μετά από εκτέλεση φάουλ του Ούμπιντες αστόχησε και έχασε την ευκαιρία να “τελειώσει” το παιχνίδι.Στο 86′ ο Μπρούνο με προβολή από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ ο επίλογος του αγώνα γράφτηκε ουσιαστικά στο 90′ παρά τα τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων που κρατήθηκαν. Ο Μεχία εκτέλεσε φάουλ στο δεύτερο δοκάρι και ο επερχόμενος Λουσέρο με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα παράλληλα με την εστία, χάνοντας την ευκαιρία να “παγώσει” το Περιστέρι.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κάναντι): Γιαννιώτης, Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Χατζηισαΐας, Κιβρακίδης, Ούμπιντες (90+2′ Κυριακίδης), Μπουσούλατζιτς, Βασιλακάκης (46′ Μάντσον), Σάκιτς, Ουάρντα, Ντάουντα (72′ Μπρούνο)
ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σβάρνας, Λισγάρας, Φλίσκας, Σιλά, Μεχία, Καμαρά (46′ Ντε Λούκας), Φασίδης (55′ Κίκε), Τριάδης (71′ Λουσέρο), Μπρίτο, Γέντρισεκ