Super League: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για να δείτε την αναμέτρηση Ατρόμητος – ΑΟ Ξάνθη (19:30, LIVE ThrakiSportS)

 

Η Ξάνθη το βράδυ (19:30, LIVE ThrakiSportS) αντιμετωπίζει εκτός έδρας στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου τον Ατρόμητο σε πολύ κρίσιμο ματς στη μάχη για την 5αδα και θέλει να δείξει τα δόντια της, και να αποδράσει με ένα ακόμα πολύτιμο τρίποντο που θα της δώσει σημαντικό πλεονέκτημα στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Όπως κάθε φορά, το ThrakiSportS κωδικοποίησε τα σημαντικά στοιχεία και σας παρουσιάζει έναν «δεκάλογο» που πρέπει απαραίτητα να γνωρίζει κάποιος για να παρακολουθήσει με άνεση το παιχνίδι.

1. Πρώτη φορά που η Ξάνθη αντιμετώπισε στον Περιστέρι τον Ατρόμητο, ήταν το 2005 και τότε απέδρασε από την Αθήνα με τη νίκη χάρη στο γκολ του Σταύρου Λαμπριάκου. Από εκεί κι έπειτα οι δυο ομάδες ήρθαν αντιμέτωπες άλλες 10 φορές, με τον Ατρόμητο να έχει 6 νίκες, τον ΑΟΞ άλλες δύο και δύο ακόμα παιχνίδια να έχουν λήξει ισόπαλα.

2. Πριν όμως τη μετονομασία της ομάδας στον Ατρόμητο που πλέον όλοι ξέρουμε, η Ξάνθη είχε αντιμετωπίσει και την Χαλκηδόνα της οποίας το ΑΦΜ εξαγόρασε ο Ατρόμητος και με την οποία η Ξάνθη μετρά ισάριθμες ήττες στις δύο εξόδους της στην Νίκαια.

3. Σε αντίθεση πάντως με την Ξάνθη, ο Ατρόμητος γνωρίζοντας πως η δύναμή του είναι ο κόσμος του έχει βάλει το εισιτήριο για τη σημερινή αναμέτρηση στα 5 ευρώ, τη στιγμή που στα παιχνίδια του στο Xanthi FC Arena ο ΑΟΞ έχει την διπλάσια τιμή.

4. Από το σημερινό κιόλας ματς έχει αρχίσει ένας «κίτρινος πονοκέφαλος» για τον κόουτς της Ξάνθης, αφού αρκετοί παίκτες του έχουν φτάσει τα όρια των κίτρινων καρτών και θα χάσουν κάποια από τα επόμενα παιχνίδια. Δείτε περισσότερα με ένα κλικ ΕΔΩ.

5. Πάντως πέρα από τις απουσίες που θα έχει για το σημερινό ματς ο Μίλαν Ράσταβατς έχει και μια επιστροφή, αφού είναι έτοιμος και διεκδικεί και πάλι θέση βασικού ο αποθεραπευμένος από τον τραυματισμό του πλέον Άντριαν Λουσέρο. Δείτε αναλυτικά την αποστολή του ΑΟΞ με ένα κλικ ΕΔΩ.

6. Τρεις οι πρώην Θρακιώτες στο ρόστερ του φετινού Ατρομήτου, και όλοι τους πολύ βασικά γρανάζια για τον Νταμίρ Κάναντι. Πρώτος εξ’αυτών ο άλλοτε «πράσινος» Νικολά Ντιγκινί, αλλά και οι μέχρι και πέρυσι παίκτης του ΑΟΞ Θοδωρής Βασιλακάκης και Τέλης Καρασαλίδης.

7. Βέβαια στην αποστολή του Ατρομήτου για το σημερινό παιχνίδι βρίσκονται μόνο οι δύο εξ’αυτών, αφού ο Νικολά Ντιγκινί ακολούθησε σχεδόν σε όλη την εβδομάδα ατομικό πρόγραμμα και έμεινε εκτός 18αδας του Νταμίρ Κάναντι. Αναλυτικά η αποστολή του Ατρομήτου: Μίρκοβιτς, Γιαννιώτης, Καρασαλίδης, Νάτσος, Κωτσόπουλος, Μπρούνο, Ούμπιντες, Σάκιτς, Κιβρακίδης, Βασιλακάκης, Ντάουντα, Ρισβάνης, Μάντσον, Ουάρντα, Μπουσούλατζιτς, Χατζηισαίας, Κυριακίδης και Στρούγγης.

8. Πάμε να δούμε μια πιθανή ενδεκάδα του Μίλαν Ράσταβατς για το σημερινό παιχνίδι: Ζίβκοβιτς, Σβάρνας, Κασάδο, Λισγάρας, Μελιόπουλος, Καμαρά, Μεχία, Λουσέρο, Τριάδης, Μπρίτο, Γέντρισεκ.

9. Από την άλλη μια πιθανή ενδεκάδα για τον Ατρόμητο μια πιθανή ενδεκάδα του Νταμίρ Κάναντι είναι η εξής: Γιαννιώτης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Κιβρακίδης, Σάκιτς, Βασιλακάκης, Μάντσον, Ούμπιντες, Ουάρντα, Μανούσος, Ντάουντα.

10.  Τέλος πρώτος διαιτητής του αγώνα της Ξάνθης θα είναι ο Γιώργος Τζοβάρας από την ΕΠΣ Φθιώτιδας, με πρώτο βοηθό τον Λεωνίδα Φραγκιαδάκη από την ΕΠΣ Δωδεκανήσου και δεύτερο τον Κωνσταντίνο Κωνστάντιο της ΕΠΣ Ευβοίας. Τέταρτος ρέφερι θα είναι το άλλοτε μέλος της ΕΠΣ Ξάνθης και… κατοστάρης Θανάσης Τζήλος της ΕΠΣ Λαρίσης. Αναλυτικά όλοι οι ορισμοί διαιτητών της 24ης αγωνιστικής με ένα κλικ ΕΔΩ.