Γ’ Εθνική: Νίκησε τους Προσκυνητές μακριά από τη φυσική της έδρα και ελπίζει σε παραμονή η ΑΕ Διδυμοτείχου

 

Η ΑΕ Διδυμοτείχου μπορεί να μην έπαιζε στην φυσική έδρα της και να ήταν τυπικά φιλοξενούμενη, αλλά στάθηκε αντάξια των περιστάσεων και πήρε τη πολυπόθητη νίκη, ενάντια στην Δόξα Προσκυνητών, που την ξαναέβαλε για τα καλά στη μάχη της παραμονής.

Οι παίκτες του Κρίστο Τελκίνσκι ήταν καλύτεροι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αφού προηγήθηκαν από νωρίς και έλεγχαν στην υπόλοιπη διάρκεια το ρυθμό του αγώνα και αφού έχασαν μερικές σημαντικές ευκαιρίες στο μεσοδιάστημα, τελικά διαμόρφωσαν και το τελικό 2-0 λίγο πριν τη λήξη του ματς.

Συγκεκριμένα οι γηπεδούχοι μπήκαν από την αρχή του ματς αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη που θα τους έδινε σημαντική ανάσα στη μάχη της παραμονής και πήραν από νωρίς το προβάδισμα, όταν στο 11′ ο Ιντζές έκανε ένα πλασέ λίγο μέσα από την περιοχή, το οποίο ο Νικολίτσας δεν μπόρεσε να αποκρούσει σωστά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του.

Λίγο αργότερα ο Εμρέ δοκίμασε το πόδι του και έπιασε ένα καλό σουτ, που όμως απέκρουσε σωτήρια ο Νικολίτσας. Μάλιστα ο πορτιέρο των Προσκυνητών δε σταμάτησε εκεί, αφού στη συνέχεια προέβη και σε μερικές ακόμη εντυπωσιακές αποκρούσεις, όπως αυτή του τετ α τετ του Ιντζέ στο 64ο λεπτό, ενώ στάθηκε και λίγο τυχερός όταν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου κι ενώ ο Εμρέ τον κρέμασε είδε τη μπάλα τελικά να φεύγει για πολύ λίγο άουτ.

Η Δόξα Προσκυνητών από την πλευρά της απείλησε τους γηπεδούχους, με ένα σουτ του Σιχλιμοίρη, στο 30′, αλλά και την ευκαιρία του Ζήνωνου περίπου πέντε λεπτά αργότερα που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Συριτούδης.

Τελικά μετά από μερικές χαμένες ευκαιρίες και κάποιες εντυπωσιακές αποκρούσεις του Νικολίτσα, η ΑΕΔ τελικά κλείδωσε τη νίκη σκοράροντας και δεύτερο τέρμα με τον Εμρέ στην τρίτη του και φαρμακερή ουσιαστική τελικά να νικά τον αντίπαλο κίπερ, έχοντας προηγουμένος κλέψει τη μπάλα μετά από λάθος της άμυνας και να διαμορφώνει το τελικό 2-0, με τους Προσκυνητές βέβαια στα τελευταία λεπτά να αγωνίζονται με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Κύπριου, Ζήνωνου που αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ (Κρίστο Τελκίνσκι): Συριτούδης Κ., Θάνος, Παντελίδης, Παταλιάκας, Τζανετάκος, Σιμτσάκης, Εμρέ, Αβογιάν, Σουλεϊμάν, Καπετανίδης, Ιντζές.

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ (Νίκος Μπαχαρίδης): Νικολίτσας, Κελεσίδης, Μόσχος, Γιολδάσης, Καραγιαννίδης, Τρίχας, Γιαννακίδης, Ζήνωνος, Σιλιμοίρης, Βάσκος, Παγώνης.