ΕΠΣ Έβρου: Έξαλλες οι ομάδες του Βορρά ζητούν αναβολή της αγωνιστικής στην Α’ Κατηγορία

 

Έξαλλες είναι οι ομάδες της Α’ Κατηγορίας που βρίσκονται εκτός των ορίων του Δήμου Αλεξανδρούπολης με την απόφαση της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου να διεξαχθούν κανονικά τα ματς της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας.

Βέβαια, όπως ανέφερε σε προηγούμενη ανάρτηση το ThrakiSportS, το παιχνίδι Ενωση Λυκόφης Κορνοφωλιάς – Νίκη Απαλού αναβλήθηκε, ωστόσο τα υπόλοιπα βάσει της μέχρι στιγμής απόφασης θα γίνουν κανονικά.

Πρόκειται για τους αγώνες Ένωση Άνθειας Αρίστεινου – Έβρος Σουφλίου, Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Ποντιακός Αλεξανδρούπολης, Ιπποκράτης Αλεξανδρούπολης – Ορέστης Ορεστιάδας και Θράκη Φερών – ΠΑΕ Νίψας.

Η ΕΠΣ προχώρησε στη μη αναβολή της αγωνιστικής επειδή εκτιμάται ότι οι αγωνιστικοί χώροι στα γήπεδα του Νότου θα είναι σε καλή κατάσταση. Ωστόσο από τον Ορέστη Ορεστιάδας και τον Έβρο Σουφλίου υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες αφού δεν είναι μόνο ο αγωνιστικός χώρος αλλά και η προετοιμασία κάθε ομάδας.

Όλη την εβδομάδα στον Βόρειο Έβρο δεν μπόρεσαν ουσιαστικά να γίνουν προπονήσεις με αποτέλεσμα οι ομάδες να σπεύδουν σε κλειστά γυμναστήρια και κατά συνέπεια αυτές του νότου έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα. Τυχερές σε αυτήν την κατάσταση ο Άρδας Καστανεών που έχει ρεπό και η Κορνοφωλιά που αγωνιζόταν εντός έδρας και όπως προαναφέρθηκε αναβάλλεται τελικά ο αγώνας της.

Βιασύνη για να ολοκληρωθεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία το πρωτάθλημα δεν υπάρχει αφού δεν ακολουθούν μπαράζ, ούτε χρειάζεται να τελειώσει νωρίς το πρωτάθλημα για κάποιον λόγο, κατά συνέπεια η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι μπορούσε κάλλιστα να αναβληθεί όλη η αγωνιστική, όπως συνέβη και στους τρεις ομίλους της Β’ ΕΠΣ Έβρου, ακόμα και στον νότιο που θεωρητικά δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα ενώ συν τοις άλλοις βρίσκεται σχετικά πίσω στο πρόγραμμα.

Οι άνθρωποι από τις ομάδες του Βορείου Έβρου θεωρούν ότι με την κίνησή αυτή η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΣ Έβρου ουσιαστικά διευκολύνει τις ομάδες της Αλεξανδρούπολης δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και θυμίζουν ότι δεν είναι τυχαίο με τέτοιες συμπεριφορές ότι παρατηρείται υδροκεφαλισμός προς τον νότο στην Α’ Κατηγορία, αφού οι πρωταθλητές, οι δευτεραθλητές ή ακόμα και οι τριταθλητές του Βόρειου και Κεντρικού Ομίλου αρνούνται να λάβουν μέρος στο μεγάλο πρωτάθλημα….