Με τη λογική της κατάκτησης μεταλλίου η Παπαχρήστου στον τελικό του Σαββάτου στο Μπέρμιγχαμ

 

Ο Γιώργος Πομάσκι γνωρίζει καλύτερα από όλους σε τί κατάσταση βρίσκεται η Βούλα Παπαχρήστου και είναι ο αρμόδιος να μιλήσει για τον αγώνα της κορυφαίας Ελληνίδας άλτριας στο τριπλούν το μεσημέρι του Σαββάτου (13:00, LIVE ThrakiSportS).

Έχοντας κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο πριν από δύο χρόνια στο Πόρτλαντ, η Παπαχρήστου ετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στον τελικό του τριπλούν (ξεκινά στις 13:00 ώρα Ελλάδας) θέλοντας να βρεθεί και πάλι στο βάθρο.

«Είναι ένας τελικός στον οποίο συμμετέχει ένα γκρουπ αθλητριών που όλες είναι ισάξιες… Όρτζι, Γουίλιαμς, Πελετέιρο, Ρόχας, Προκοπένκο. Κάθε μία μπορεί να είναι πρώτη, αλλά μπορεί και έκτη» τόνισε ο Πομάσκι στο Sportsfeed (από όπου και η καταπληκτική φωτογραφία του ξανθιώτη φωτογράφου Κώστα Αμοιρίδη).

Ο Πομάσκι συμπλήρωσε για την σύζυγο του θρακιώτη ποδοσφαιριστή Λάζαρου Χαριτωνίδη. «Η Βούλα είναι σε καλή κατάσταση κι εμείς πάντα συμμετέχουμε σε τέτοιους αγώνες με τη λογική της κατάκτησης ενός μεταλλίου».

Όσον αφορά το που θα κριθεί η μάχη των μεταλλίων ο έμπειρος προπονητής φάνηκε να ποντάρει πολλά στην εμπειρία και την αποφυγή λαθών. «Στο τριπλούν κατά τη διάρκεια του αγώνα μπορεί να προκύψει μια μικρή λεπτομέρεια, ένα μικρό λάθος που θα κρίνει τα πάντα. Καλύτερα λοιπόν να μην κάνεις το έντονο άλμα, αλλά ένα απλό σωστό άλμα κι ας είναι 14.30μ. Γιατί εκεί που πιστεύω ότι θα κριθεί το μετάλλιο», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον ο Πομάσκι δεν έδειξε να πιστεύει πως απλά είναι θέμα ημέρας και εξήγησε το γιατί: «Πρώτον ο αγώνας γίνεται πρωί (11:00 τοπική ώρας), δεύτερον θα είναι σκληρός και τρίτον υπάρχει η κούραση για τις μη Ευρωπαίες που έχουν το πρόβλημα που είχαμε εμείς στο Πόρτλαντ. Κι όλα αυτά θεωρώ ότι είναι ευνοϊκά για εμάς. Επίσης αυτοί που ενθουσιάζονται κάνουν λάθη…. Είδατε τι έγινε στο ύψος των γυναικών που πολλές αθλήτριες έχασαν τζάμπα μετάλλιο… Πλήρωσαν όμως το νεαρό της ηλικίας τους και τη βιασύνη τους να κάνουν κάτι».