Football League: Μήνυση κατά του Ιωσηφίδη και αίτημα να «απολυθεί» από τις Φυλακές Κομοτηνής

 

Μήνυση σε βάρος του τεχνικού διευθυντή της Δόξας Δράμας Νίκου Ιωσηφίδη κατέθεσε ενώπιον εισαγγελέα ο εκπρόσωπος ποδοσφαιριστών, Λευτέρης Ημελλος, με αφορμή όσα ανέφερε πρόσφατα περί «βρώμικων μάνατζερ» σε συνέντευξή Τύπου.

Το σημαντικό όμως είναι ότι στο κείμενο της μήνυσης, η οποία κοινοποιείται και στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ο μάνατζερ ζητά ουσιαστικά και την απόλυση του Ιωσηφίδη από την εκτός ποδοσφαίρου δουλειά του στο Σωφρονιστικό Κατάστημα της Κομοτηνής.

Αναλυτικά το κείμενο, όπως διέρρευσε στον Τύπο έχει ως εξής:

«ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΓΚΛΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΗΜΕΛΛΟΥ του Ηλία και της Καλλιόπης, με ΑΦΜ052515392, κατοίκου Νήσου Νάξου, Χώρας Νάξου, πλησίον Αεροδρομίου, κατόχου του με αριθμό δελτίου ταυτότητας ΑΗ444439/07.10.2010 εκδοθείσης από το Α.Τ. Νάξου Κυκλάδων

ΚΑΤΑ

1. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΩΣΗΦΙΔΗ, του Θεοδώρου και της Κοκόνης, κατοίκου Δράμας, οδός Γούναρη, αριθμός 3, ατομικά και με την ιδιότητά του ως Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Δόξας Δράμας, που εδρεύει στη Δράμα, οδός Γούναρη 3.
2. Παντός ετέρου υπευθύνου

Η παρούσα θα κοινοποιηθεί τόσο στον ίδιο, στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ όπου είναι υπάλληλος, στο σωφρονιστικό κατάστημα Κομοτηνής που υπηρετεί και στην ΠΑΕ Δόξα Δράμας στην οποία είναι αντιπρόεδρος και όπως ο ίδιος βεβαίωσε έχει υπαλληλική σχέση και δουλεύει 16 ώρες την ημέρα .
Διευκρινίζεται πως βάση των παραπάνω ο κύριος Ημελος αιτείται την προσωρινή διαθεσιμότητα του υπαλλήλου του υπουργείου δικαιοσύνης Νίκου Ιωσηφίδη.
Α) Έως τελεσιδικήσει η υπόθεση της συκοφαντικής δυσφήμησης δια του τύπου
Β) Διότι δεν συνάδει δημόσιος υπάλληλος να εργάζεται και ως αμειβόμενος σε ανώνυμη ποδοσφαιρική εταιρεία (πάντα σύμφωνα με τις δικές του ομολογίες !)

Για όλα όσα ευθέως ή και με υπονοούμενα προς το πρόσωπο μου έχει «εκσφενδονίσει» ο κ.Ιωσηφίδης γνωστοποιώ τα παρακάτω.

1) Στην αναφορά του περί βρώμικων μάνατζερ υπενθυμίζω ότι ο βασικός τερματοφύλακας αυτήν την στιγμή στην Δόξα Δράμας είναι ο Ηλίας Βούρας (κάτι που ίσως αγνοεί…) . Εύχομαι να μην αγνοεί και την εμπιστοσύνη του Ιωάννη Μπύρου για την επιλογή μου.

2) Ο ποδοσφαιριστής Βασίλης Βιτλής που είναι ο δεύτερος ποδοσφαιριστής που συνεργάζομαι, το καλοκαίρι είχαμε υπογράψει τριετές συμβόλαιο στον Λεβαδειακό και κατόπιν δικής μου παρακλήσεως στον τότε πρόεδρο Ιωάννη Κομπότη επέστρεψε στην ομάδα της Δόξας Δράμας ύστερα από απαίτηση του μεγαλομετόχου Ιωάννη Μπύρου.

3) Το τρίτο που σίγουρα αγνοεί είναι πως κατ εντολή του μεγαλομετόχου και χρηματοδότη της ομάδος Ιωάννη Μπύρου διαπραγματεύτηκα με τον νυν προπονητή της ομάδος Νίκο Κωστένογλου την πιθανή συνεργασία με την ομάδα. Άσχετα αν την τελευταία στιγμή μου ζητήθηκε από τον μεγαλομέτοχο ότι είναι προτιμότερο από το να πάω εγώ να συναντήσω τον κ Κωστένογλου στην Δροσιά στην Αθήνα ,είναι προτιμότερο να ανέβει ο ίδιος στην Καβάλα.

4) Τέταρτο και κυριότερο η μεταγραφή του Δημήτρη Μαχαίρα κατά τρόπο δανεισμού ολοκληρώθηκε κατόπιν δικής μου παρεμβάσεως κάτι που γνωρίζει ο ίδιος και το παραδέχτηκε μπροστά στον χρηματοδότη της ομάδος Ιωάννη Μπύρο.
Με την ίδια οικονομική συμφωνία που αδυνατούσε ο ίδιος να ολοκληρώσει.
Απομακρύνθηκε από τον ίδιο στις 30 Δεκεμβρίου και τονίζω εδώ ότι επειδή ο Μαχαίρας όταν ήρθε στην Δράμα ήταν υπό σύσταση ΠΑΕ αναγκάστηκε να τον πάρει ως ερασιτέχνη με την εγγυητική 100.000 ευρώ!
Αυτό σημαίνει ότι για να αφήσει τον ποδοσφαιριστή ελεύθερο έπρεπε νε έρθει σε κατά αρχήν συμφωνία με τον Λεβαδειακό πράγμα το οποίο από ερασιτεχνικούς δικού του χειρισμούς δεν έγινε.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δώσει το δικαίωμα στην ΠΑΕ Λεβαδειακός να κάνει χρήση της εγγυητικής πράγμα το οποίο δεν έγινε ποτέ κατόπιν δικής μου παρέμβασης και παράκλησης στον τότε πρόεδρο Ιωάννη Κομπότη.
Προφανώς κάποιος θα ζημίωνε την ομάδα με 100.000 ευρώ, ενώ είναι προφανές ποιος βοήθησε ουσιαστικά να μην «πληγωθεί» η τσέπη του μεγαλομετόχου Ιωάννη Μπύρου άλλες 100.000 ευρώ.

Αυτό καθιστά εμένα βρώμικο;
Είμαι εγώ αυτός που κάνω ανίερο πόλεμο και προσπαθώ να διχάσω του Δοξαίους;
Η σχέση μου με τη Δόξα Δράμας και τον μεγαλομέτοχο Ιωάννη Μπύρο πρέπει να γνωρίζουν οι πάντες ότι δεν είναι σχέση μάνατζερ – προέδρου!

Το παραπάνω αποδεικνύεται και το σημειώνω στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού όταν ήρθα να συζητήσω περίπτωση συνεργασίας με τον διεθνή ποδοσφαιριστή Παντελή Καπετάνο.
Υπήρχε μια οικονομική διαφορά που δεν μπορούσε να ολοκληρώσει την μεταγραφή. Τότε λοιπόν ζήτησα να μη πάρω την δική μου αμοιβή και τα χρήματα αυτά να δοθούν στον ποδοσφαιριστή για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Προσωπικά πάντα καλοπροαίρετα κάνω την κριτική μου όπως και την δέχομαι ,χωρίς όμως να αφήνω σκιές και υπονοούμενα για την καθαρότητα του οποιουδήποτε.
Το σίγουρο είναι πως ΕΓΩ δεν έκανα σχεδιασμό και προγραμματισμό ομάδος με 1.500.000 ευρώ και αυτή να περιφέρετε από την 5η έως την 8η θέση του πρωταθλήματος και να την προσπερνάνε ομάδες με απλήρωτους ποδοσφαιριστές και χαμηλά μπάτζετ.
Το σίγουρο είναι πως δεν απογοήτευσα εγώ τον Μπύρο ώστε να μην έρχεται στο γήπεδο το τελευταίο μήνα και να δηλώνει μάλιστα πως η μεγαλύτερη του ικανοποίηση στην φετινή χρονιά είναι το «άνετο» 3-0 άνευ αγώνος επί του Αχαρναικού!

Το σίγουρο είναι πως δεν έφερα εγώ κανένα ποδοσφαιριστή Στεφάνοβιτς και μάλιστα χωρίς να περάσει εργομετρικά και σημειώνω πως μέχρι σήμερα ενώ έχει εξοφληθεί δεν έχει πάρει μέρος ούτε σε προπόνηση !

Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν μετά από 21 χρόνια διαδρομής στο ποδόσφαιρο να θίξει την υπόληψη μου τόσο εμού όσο και της οικογενείας μου , και μάλιστα σε ανθρώπους που η μεγαλύτερη διαδρομή που έχουν διανύσει είναι Δράμα- Κομοτηνή και με τα διόδια πληρωμένα από τον μεγαλομέτοχο της ομάδος!

Δεν μπορεί κάποιος να με «δείχνει» με το δάχτυλο και να μου κάνει τον επαγγελματία όταν μισή ώρα πριν από το κρίσιμο παιχνίδι της Δόξας Δράμας μέσα στο Ηράκλειο (17-1-2018) με τον ΟΦΗ ο κ. Ιωσηφίδης έστειλε μήνυμα στον Δημήτρη Μαχαίρα στο προσωπικό του τηλέφωνο και εκλιπαρούσε να μην υπογράψει κα στην ομάδα της Κρήτης με την δικαιολογία ότι ήρθε σε συνεννόηση με τον δικηγόρο Δημήτρη Βαγιάκο (ΟΦΗ) για την ανανέωση του δανεισμού του και την επιστροφή στην Δράμα!
Σας γνωστοποιώ πως ο συγκεκριμένος δικηγόρος εκπροσωπεί εκτός τα συμφέροντα του Λεβαδειακού και του ΟΦΗ. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Τελειώνοντας, γνωστοποιώ στους πάντες πως πριν καταθέσω τη μηνυτήρια αναφορά, επικοινώνησα τηλεφωνικώς και γνωστοποίησα τις προθέσεις μου στον μεγαλομέτοχο της ομάδος, Ιωάννη Μπύρο, στις 22-2-2018 και περί την ώρα 19:00. Η απάντηση του μεγαλομετόχου ήταν πως δεν έχει πρόβλημα να προβώ σε κάθε νόμιμη ενέργεια και ούτε θα με σταματήσει εφόσον με ονομάτισε και έθιξε την υπόληψη μου σε τρίτα πρόσωπα».