Εγγύηση το πατρικό του στην Ξάνθη έβαλε ο Λάσκαρης για να μείνει ελεύθερος και να γλιτώσει τη φυλακή

 

Μιά πολυόροφη οικοδομή στην Ξάνθη έγινε η… γέφυρα ελευθερίας του μεγαλομετόχου του Αρη Θεσσαλονίκης στο μπάσκετ Νίκου Λάσκαρη.

Αυτό το οικογενειακό του ακίνητο λειτούργησε ως διαβατήριο, γιά την έξοδο του από το καθεστώς δικαστικής ομηρίας, στο οποίο βρισκόταν από τον περασμένο Δεκέμβριο, για τη γνωστή υπόθεση της μήνυσης του Λεττονού  Σουμπότινς, βάσει της οποίας ο Λάσκαρης και η σύζυγός του Τζώρτζια Ευσεβίου, κατηγορούνται για υπεξαίρεση περίπου 100 κιλών διαδικτιακού χρυσού κι 57 εκ. ευρω.

Το ποσό των 200.000 ευρώ απαιτούνταν για να παραμείνει ελεύθερος ο διοικητικός ηγέτης του μπασκετικού Άρη, μαζί με τη σύζυγό του, Τζόρτζια Ευσεβίου, έπειτα από τις απολογίες τους τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ένα από τους οποίους ήταν και η υψηλότατη αυτή εγγυοδοσία. Για τη σύζυγο κατάφερε να συγκεντρωθεί το ποσό, για τον Λάσκαρη ήταν όμως πιο δύσκολο.

Δεδομένου ότι οι λογαριασμοί τους είναι δεσμευμένοι, ο Νίκος Λάσκαρης κινδύνευε άμεσα με σύλληψη και προφυλάκιση. Όπως είχε γράψει το ThrakiSportS, ο Λάσκαρης είχε ζητήσει με αίτημά του να μετατραπεί η εγγυοδοσία σε χρήματα σε εγγυοδοσία σε ακίνητο.

Τελικά, με την έλευση του Μαρτίου, σύμφωνα με τις «dikografies» και τη δημοσιογράφο Μαίρη Μπενέα, η εισαγγελέας και η ανακρίτρια Χρυσούλα Γκούμα δέχτηκαν αντί του εν λόγω ποσού που είχε επιβληθεί ως εγγύηση μετά την απολογία του τον περασμένο Δεκέμβριο, να μπει υποθήκη στο οικογενειακό του ακίνητο, μία πολυόροφη οικοδομή στην Ξάνθη. 

Ετσι ο Μάρτιος ξεκίνησε πολύ ευνοϊκά για τον ιδιοκτήτη της πιο ιστορικής ομάδας μπάσκετ της γενιάς μας, καθώς χάρη σε αυτό το οικογενειακό ακίνητο στην Ξάνθη ο Νίκος Λάσκαρης εξασφάλισε την ελευθερία του.