Πρωην γιατρός της Ξάνθης και νυν του Άρη μιλά για το θέμα γιατρών στα γήπεδα, σχολιάζει τα γεγονότα της Τούμπας και αποκαλύπτει για την… Κουρομπιλια

 

Ο γιατρός της ΠΑΕ Άρης Βαγγέλης Πανταζής που υπηρέτησε και ως γιατρός της Skoda Ξάνθη στα πρωτα της χρόνια στην Α’ Εθνική, μίλησε για αρκετά θέματα με αφορμή όσα έχουν απασχολήσει το τελευταίο διάστημα την επικαιρότητα, σχολιάζοντας και τα γεγονότα της Τούμπας.

Μιλώντας στο Yellow Radio 92.8 ο Βαγγέλης Πανταζής ανέφερε σε σχέση με τα όσα έγιναν στην Τούμπα κι αν μπορεί να είναι γιατρός αγώνα, ο γιατρός της ομάδας: «Νομίζω ότι θα πρέπει να τιμωρείται η πράξη, όχι το αποτέλεσμα, αν πετάξουμε ένα στιλέτο και θέλουμε να σκοτώσουμε κάποιον, να τιμωρηθεί η ομάδα ενώ με ένα χαρτάκι όχι; Πάλι δεν υπάρχει πρόθεση; Δεν υπάρχει πράξη; Αυτή πρέπει να τιμωρείται. Όσον αφορά τον γιατρό του αγώνα, πρέπει να είναι ουδέτερος. Ένας γιατρός ομάδας, δεν μπορεί να είναι γιατρός αγώνα.

Εμείς είμαστε εκεί για να δώσουμε την βοήθεια μας στον συνάνθρωπο, ούτε έχουμε τα χρώματα μπροστά μας, ούτε κάτι άλλο. Από εκεί και πέρα, σαν γιατρός αγώνα αν δω ότι θα χτυπήσει ένας παίκτης του ΠΑΟΚ δεν θα πάω να τον βοηθήσω; Αλίμονο. Ο γιατρός βλέπει, πιάνει με τα χεράκια του και ξέρει. Αλλά σίγουρα δεν μπορεί μέλος της ομάδας να είναι και ο γιατρός του αγώνα. Εγώ είμαι 21 χρόνια στα γήπεδα, ποτέ δεν ήμουν γιατρός του αγώνα της ομάδας μου, εφόσον ήμουν ο επίσημος γιατρός της. Αλλά είναι σοβαρά θέματα όταν παίζεται ένα πρωτάθλημα, γι αυτό θα πρέπει να ορίζονται συγκεκριμένοι γιατροί από την αρχή του πρωταθλήματος».

Για το αν ήταν στο περίφημο περιστατικό με την Κουρομπίλια και τι θυμάται είπε: «Όπως είχε γίνει και σε εμάς με την κυρία επόπτρια την Κουρομπίλια, που χτύπησε στην λεκάνη με ένα μπουκάλι, δεν είχε κανένα πρόβλημα, μετά άρχισε να πονάει και γενικώς, να πιάνει την κοιλιά της. Βέβαια και τότε μπήκαν πολλά στη μέση, πήγε στο νοσοκομείο έκανε ακτινογραφία και δεν έδειξε και κάτι., τώρα θα μου πεις οι ποδοσφαιριστές σκοτώνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο και συνεχίζουν να παίζουν, αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Πρέπει να θεσπιστούν από την αρχή κάποια πράγματα, να μπουν κάποιοι κανονισμοί οι οποίοι θα είναι απαράβατοι, για να μην υπάρχει η εικόνα που συναντάμε συνέχεια στην Ελλάδα».