Ξεκίνησε από την ΕΠΣ Ξάνθης και κατάφερε να τα… εκατοστήσει ο Θανάσης Τζήλος

 

Ο Λαρισινός Θανάσης Τζήλος συμπλήρωσε το Σάββατο 100 αγώνες στην διαιτητική καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο, τουλάχιστον σε επίπεδο επαγγελματικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του soccerbase έχει σφυρίξει 28 παιχνίδια στην Σούπερ Λιγκ, 26 στην Φούτμπολ Λιγκ, 36 στην Γ’ Εθνική και 10 για το Κύπελλο.

Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται φυσικά οι αγώνες στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ξάνθης όπου έκανε το… αγροτικό του, όπως και τα ματς στη Δ’ Εθνική, ωστόσο τα πρώτα από τη Γ’ Εθνική τα σφύριξε ως διαιτητής στον σύνδεσμο της Θράκης.

Ο Τζήλος είναι γεννημένος την 1η Οκτωβρίου του 1983 στην Λάρισα και μέχρι τα 18 του αγωνιζόταν ως στόπερ με την φανέλα του ΑΟ Αμπελοκήπων, έχοντας ως συμπαίκτη τον Βαγγέλη Μόρα. Στη συνέχεια πέρασε στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου Ξάνθης.

Εκεί θα αρχίσει να ασχολείται για πρώτη φορά με την διαιτησία, καθώς θα γραφτεί στην σχολή διαιτησίας της ΕΠΣ Ξάνθης, από την οποία θα αποφοιτήσει το 2002. Το 2005 όντας μέλος της Ξανθιώτικης διαιτησίας ανεβαίνει στην τέταρτη κατηγορία οπού θα σφυρίξει παιχνίδια της Δ’ Εθνικής, και δύο χρόνια αργότερα στην Γ’ Εθνική οπού αναδείχτηκε μάλιστα ο τρίτος καλύτερος διαιτητής της κατηγορίας με βάση τις επιδόσεις του.

Το 2009 ο υψηλόσωμος (1,90) διαιτητής φεύγει από την Ξάνθη με το πτυχία του για την πόλη της Λάρισας παίρνοντας παράλληλα μεταγραφή στην τοπική Ένωση για να συνεχίσει την καριέρα του. Το 2011 ήρθε η άνοδος στην Football League και πριν τρία χρόνια αυτή στην Super League, σε ηλικία 32 ετών.

Ο Τζήλος πέρα από την διαιτησία και το ποδόσφαιρο έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με στίβο, τάε κβο ντό και χάντμπολ, ενώ διατηρεί τεχνικό γραφείο που αναλαμβάνει έργα σε σχέση με το περιβάλλον.