ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Με θριαμβευτικό τρόπο η πρόκριση του Λεύκιππου Ξάνθης στον τελικό του Κυπέλλου

 

Υπόθεση Θράκης θα είναι ο φετινός τελικός του Κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ αφού μετά την πρόκριση του Δημοκριτείου Κομοτηνής πριν δύο εβδομάδες και το δεύτερο εισιτήριο κατέληξε σε ομάδα του γεωγραφικού μας διαμερίσματος.

Στον δεύτερο ημιτελικό που διεξήχθη το βράδυ στο Αμοιρίδειο ο Λεύκιππος μπροστά σε δεκάδες οπαδούς του που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της διοίκησης και πήγαν στο κλειστό, νίκησε με 73-56 τον ιστορικό ΚΑΟΔ.

Η ομάδα του Σωτήρη Κοκκινόπουλου πήρε από το ξεκίνημα κεφάλι στο σκορ και όχι απλά δεν έχασε ποτέ την πρωτοπορία αλλά διεύρυνε όσο περνούσε η ώρα και την διαφορά.

Οι Ξανθιώτες στάθηκαν πολύ καλά αμυντικά αλλά είχαν και πλουραλισμό στην επίθεση, καθώς τέσσερις παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων και παραλίγο πέντε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΚΑΟΔ είναι ο πρωτοπόρος στον Α’ Όμιλο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και για πολλούς θεωρείται ο βασικός αντίπαλος του Λεύκιππου για την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Διαιτητές: Ντούρας – Μυσιρλής

Δεκάλεπτα: 18-11, 35-21 (ημίχρονο), 52-36, 73-56 (τελικό αποτέλεσμα)

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ (Κοκκινόπουλος): Κουμπάνης 2, Νταβουλτζόπουλος 4, Δώδος  11(3), Στεργίου 4, Σαββίδης, Χρήστου 13, Ψάλτου 14(1), Ρούμογλου, Σταμπουλής  13(2), Παλλάκης 9(1), Κάλφας, Κούτρας  2

ΚΑΟΔ (Καγιάογλου): Δούπας, Μανιώτης, Καρυοφύλλης 3(1), Ταχυρίδης  5, Εξουζίδης 11, Αμπελακιώτης  22(3), Γιεδίκης 2, Τοσουνίδης 2, Καμμας, Μποβασιανός 11, Τσάμπρας.