ΕΠΣ Θράκης: Οι βαθμοί με τους οποίους θα ξεκινούσαν οι ομάδες στα πλέι οφ και πλέι άουτ αν τελείωνε σήμερα το πρωτάθλημα

 

Μεγάλη μάχη έχουμε στην Α’ ΕΠΣ Θράκης τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά της βαθμολογίας, ωστόσο όλα θα κριθούν στα πλέι οφ ανόδου και στα πλέι αουτ παραμονής που θα ξεκινήσουν μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου σε 4 αγωνιστικές.

Στην κορυφή πέντε ομάδες αλλες περισσότερο άλλες λιγότερο, έχουν ελπίδες για τον τίτλο αφού ΠΑΟΚ Κοσμίου, Δόξα Γρατινής, Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου, Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων και Ελπίδα Σαπών όλα δείχνουν ότι θα μπουν στα πλει οφ με πολύ μικρή διαφορά και όλα θα εξαρτηθούν από τα νέα μεταξύ τους παιχνίδια.

Αν αυτη την στιγμή ολοκληρωνόταν το πρωτάθλημα και ξεκινούσαν τα πλέι οφ, θα ειχαμε διαφορά μόλις 3 βαθμών ανάμεσα στο πρωτο Κόσμιο και την πέμπτη Ελπίδα, άλλωστε δύσκολα ξεχνά κανείς την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου που πέρυσι αν και βρισκόταν πίσω στην βαθμολογία με ντεμαραζ στο β΄γυρο και στα πλει οφ κατεκτησε το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θρακης.

Ωστόσο καλό είναι να θυμίσουμε και την διαδικασία των πλέι οφ και πλέι άουτ μέσα από την οποία θα βγει και ο πρωταθλητής αλλά και η ομάδα που θα υποβιβαστεί. Σύμφωνα με την προκήρυξη στα πλει οφ θα εισαχθούν οι 6 πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα και αντίστοιχα στα πλέι άουτ θα συμμετέχουν οι ομάδες που βρίσκονται στις θέσεις από 6 έως 12.

Αν η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τελείωνε σήμερα με την ολοκλήρωση της 18ης, στην διαδικασία των πλέι οφ για την ανάδειξη τπου πρωταθλητή που θα αγωνίζεται του χρόνου στη Γ’ Εθνική πιθανότατα ως η μοναδική εκπρόσωπος του Νομού Ροδόπης, θα συμμετείχαν βάσει βαθμολογίας οι ΠΑΟΚ Κοσμίου, Δόξα Γρατινής, Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου, Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων, Ελπίδα Σαπών και η δυνατή φέτος Δόξα Σώστη.

Στην διαδικασία των πλέι άουτ θα διεκδικούσαν την παραμονή τους βάσει βαθμολογικού πίνακα οι Ορφέας Ξυλαγανής, ΠΑΟΚ Κομοτηνής, Αναγέννηση Παγουρίων, Ορφέας Στρύμης, Κομψάτος Πολυάνθου και ο ΑΟ Μεσούνης με αγνωστο ακόμα πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν στην παρακάτω Β’ Κατηγορία, καθώς θα εξαρτηθεί από το αν θα υποβιβαστούν και η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και η Δόξα Προσκυνητών.

Η διαδικασία θα είναι ίδια στα πλει οφ και πλει άουτ, με αγώνες μέσα έξω για όλους, αλλά πριν την έναρξή της η κάθε ομάδα θα έχει μπόνους από την κανονική διάρκεια κάποιους βαθμούς οι οποίοι ορίζονται βάσει προκήρυξης ως εξής: οι πόντοι της ομαδας στο τέλος της κανονικής περιόδου διαιρούνται δια το 3 και εφόσον υπάρχει κλασματικό υπόλοιπο, όσο κι αν είναι αυτό, γίνεται στρογγυλοποίηση προς τα πάνω (π.χ 52 βαθμοί, η βαθμολογία στον ειδικό πίνακα θα ισούται 52/3= 17 και 1/3, άρα στρογγυλοποιείται στο 18).

Επίσης ο πρώτος στα πλει οφ και πλει άουτ υποβιβασμού εφόσον έχει διαφορά από τον δεύτερο από 1-3 βαθμούς στην βαθμολογία της κανονικής διάρκειας, θα λαμβάνει ως μπόνους έναν (1) βαθμό στον ειδικό βαθμολογικό πίνακα, αν η διαφορά είναι από 4-6 θα έχει μπόνους δύο (2) βαθμών και αν έχει βαθμολογική διαφορά 7 και άνω θα έχει μπόνους τριών (3) βαθμών, όμως αυτό το μπόνους αφορά μόνο τον πρώτο και τον έβδομο της βαθμολογίας της κανονικής διάρκειας που θα εκκινήσουν ως πρώτοι στα πλέι οφ και πλέι άουτ αντίστοιχα (π.χ αν ο πρώτος της βαθμολογίας α φάσης έχει 52 βαθμούς και ο δεύτερος έχει 47 ,θα έχουν στον ειδικό βαθμολογικό πίνακα την εξής βαθμολογία : ο 1ος 52/3= 17 1/3 —) δηλαδή 18 + bonus 2, σύνολο 20 βαθμών, ο 2ος 47/3= 15 2/3 —) δηλαδή 16 βαθμούς).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΙ ΟΦ (θα διεκδικήσουν τον τίτλο)

1. ΠΑΟΚ Κοσμίου (45:3=15+1=) 16 βαθμοί
2. Δόξα Γρατινής (43:3=) 15 βαθμοί
3. Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου (42:3=) 14 βαθμοί
4. Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων (39:3=) 13 βαθμοί
5. Ελπίδα Σαπών (38:3=) 13 βαθμοί
6. Δόξα Σώστη (27:3=) 9 βαθμοί

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ (για αποφυγή υποβιβασμού)

7. Ορφέας Ξυλαγανής (17:3=6+1=) 7 βαθμοί
8. ΠΑΟΚ Κομοτηνής (15:3 =) 5 βαθμοί
9. Αναγέννηση Παγουρίων (14:3 =) 5 βαθμοί
10. ΑΟ Μεσούνης (9:3 =) 3 βαθμοί
11. Κομψάτος Πολυάνθου (9:3 =) 3 βαθμοί
12. Ορφέας Στρύμης (9:3 =) 3 βαθμοί