Δυσκολότερη η αποστολή της Βούλας Παπαχρήστου για ένα ακόμα μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

 

Η Βούλα Παπαχρήστου πριν δυο χρόνια στο Πόρτλαντ είχε κατακτήσει μετάλλιο και πάει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Μπέρμιγχαμ διεκδικώντας ένα ακόμα μετάλλιο.

Ωστόσο η αποστολή της συζύγου του θρακιώτη ποδοσφαιριστή Λάζαρου Χαριτωνίδη είναι ούτως ή άλλως δύσκολη και φαίνεται ότι γίνεται ακόμα δυσκολότερη, καθώς στον αγώνα θα λάβει μέρος και η Κετούρα Όρτζι.

Η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια του τριπλούν η οποία έχει φέτος την κορυφαία επίδοση στον κόσμο με 14.53μ. δεν αγωνίστηκε στα αμερικάνικα τράιαλς και έτσι έχασε το δικαίωμα να διεκδικήσει θέση στην αποστολή των Αμερικανών.

Η Αμερικανίδα είχε συμπεριληφθεί στις λίστες συμμετοχής της IAAF και έστειλε πρόσκληση, όμως η ομοσπονδία των ΗΠΑ είναι πολύ αυστηρή σχετικά με την επίτευξη της πρόκρισης καθώς αποδέχεται να γίνεται μόνο μέσω των τράιαλς για να παραμείνει ισχυρή η διοργάνωση του εθνικού πρωταθλήματος.

Ωστόσο όπως αναφέρει το sportsfeed, η ομοσπονδία των ΗΠΑ πρόσθεσε τελικά επιπλέον μέλη στην ομάδα της και η Όρτζι είναι ένα από αυτά, δυσκολεύοντας την αποστολή της Βούλας Παπαχρήστου για ακόμα ένα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση και δη Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.