Β’ Εθνική: Μεγάλη νίκη ρεβάνς στην Κομοτηνή για τις Βασίλισσες επί της Ροδόπης στο ντέρμπι της Θράκης

 

Μεγάλη νίκη εκτός έδρας πέτυχαν οι Βασίλισσες επί της Ροδόπη ’87 στο γήπεδο του Κοσμίου με 0-1 για την 9η και προτελευταία αγωνιστική στον βόρειο όμιλο του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής Γυναικών.

Οι Ξανθιώτισσες προηγήθηκαν με 0-1 με γκολ της Μετοικίδου στο δεύτερο μέρος κόντρα στην ροή του αγώνα που ήθελε την Ροδόπη ’87 κυρίως στο πρωτο μέρος να έχει ευκαιρίες και δοκάρι και έτσι πήραν ρεβανς για την ήττα τους στον πρώτο γύρο με το ίδιο σκορ (φώτο αρχείου.

Το πρωτο μερος ήταν μονόλογος για τις γηπεδούχες αλλα οι Βασίλισσες ειχαν κορυφαία την Μαγγοπούλου που κράτησε το μηδέν. Στο 6′  κεφαλιά της Πατεράκη πέρασε αουτ, ενώ στο 9’ κόρνερ της Καρακουλάκη, προ της Τσουκαλά έδιωξε η τερματοφύλακας, όπως και στο 14’ όταν αρχικά το μακρινό της Σωκράτους, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επιστροφή το νέο σουτ της Καρακουλάκη διώχνει η Μαγγοπούλου σε κόρνερ. Στο 22’ η πορτιέρο της Ξανθιώτικης ομάδα είπε όχι σε πλασέ της Μπασούρη, στο 24′ σε πλασέ της Πατεράκη  και στο 27’  σε μακρινό σουτ της Μπασούρη.

 

Στο δευτερο μέρος η Ροδοπη συνεχισε να πιέζει εχασε καλή ευκαιρία στο 49’ με την Μπασούρη με την ομάδα του Αλεξούδη να απειλεί για πρωτη φορά στο 59’ με σουτ της Γεωργαλή έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα βρήκε την Σωκράτους και πέρασε κόρνερ, όπως και στο 61’ σε σουτ της Κατσαρού έξω από την περιοχή που πέρασε αουτ. Το σκορ άνοιξε για τις φιλοξενούμενες  στο 69’ η Μετοικίδου από το ύψος της περιοχής. Η Ροδόπη προσπάθησε για την ισοφαριση αλλα η μαγγοπούλου στο 75’ απέκρουσε φαουλ της Περιβολοπούλου και στο 82′ πλασε της Πατεράκη δίνοντας το πολύτιμο τριποντο στις Βασίλισσες.

Πλέον η ομαδα της Ροδόπης ’87 με 16 βαθμούς βλέπει να αμφισβητείται η δευτερη θέση της μια αγωνιστική πριν το τέλος, αφού η Βασίλισσα εφτασε τους 14 βαθμούς.

ΡΟΔΟΠΗ ’87 (Περιβολοπούλου): Γιώρκα, Κουφού, Σωκράτους, Κακόψητου, Γιαμπούρη (89’ Αντωνοπούλου), Θεοφίλου, Τσουκαλά, Περιβολοπούλου, Πατεράκη, Μπασούρη, Καρακουλάκη (86’ Γεωργοπούλου).

 

ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΘΡΑΚΗΣ (Αλεξούδης): Μαγγοπούλου, Χατζηαντωνίου, Ναλμπάντη, Παπατζέλου, Κατσαρού, Γκονζάλες, Γιούγκη (46’ Γεωργαλή), Μαυρομάτη, Μετοικίδου, Βλάχου, Πόρναλη (70’ Πάρδη)