Super League: Με κορυφαίο «Λίσγα» η Ξάνθη κέρδισε τον Απόλλωνα και βλέπει Ευρώπη!

 

Η Ξάνθη πήρε σημαντική νίκη με 2-0 απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης όντας πλέον πέμπτη βλέπει… Ευρώπη και είναι στο χέρι της να τα καταφέρει, σε αντίθεση με τον Απόλλωνα Σμύρνης του Παράσχου που είναι σε δύσκολη θέση.

Πρώτος στον αγώνα απειλήσει ο Απόλλων στο 12΄, με τον Αλμπάνη να πατά περιοχή, να κάνει το γύρισμα στον Στόουκς, που για λίγο δεν μπόρεσε να έρθει σε επαφή με την μπάλα, σε μια φάση που ο Έλληνας εξτρέμ θα μπορούσε να είχε τελειώσει μόνος του την προσπάθεια.

Η Ξάνθη απάντησε δύο λεπτά αργότερα , όταν ο Ντουρίτσκοβιτς έκανε το γέμισμα από την δεξιά πλευρά, με τον Ζησόπουλο να μπαίνει στην πορεία της μπάλας και να την στέλνει προς την εστία της ομάδας του, αλλά για καλή του τύχη αυτή πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Τσόβιτς που δεν θα μπορούσε να αντιδράσει, αν κατέληγε προς τα δίχτυα του.

Ο Απόλλων είχε τα ηνία τους ματς, έχοντας και την κατοχή, ενώ η Ξάνθη δεν μπορούσε να βρει τρόπο να επιβάλει τον ρυθμό της, με την απουσία του Ντε Λούκας  ήταν εμφανής, στην κακή ανάπτυξη της ομάδας του Ράσταβατς.

Έπρεπε να περάσουν 20 λεπτά περίπου για να δούμε ευκαιρία στο ματς, αλλά ήταν απίστευτη για την «Ελαφρά Ταξιαρχία». Ο Αλμπάνης έκανε την σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από τον Ζίβκοβιτς, που έκανε τραγική έξοδο, αλλά ο Στόουκς αστόχησε στην ανυπεράσπιστη εστία, με αποτέλεσμα να μείνει το 0-0.

Η πρώτη τελική από παίκτης της Ξάνθης ήρθε στο 41ο πρώτο λεπτό, όταν το μακρινό σουτ του Λισγάρα, έφυγε αρκετά μέτρα έξω από την εστία των φιλοξενούμενων, αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να μένους στην ισοπαλία, σε ένα μέτρια ποιοτικά ματς.

Καλύτερα μπήκαν οι Ακρίτες στο δεύτερο μέρος, παίρνοντας τα ηνία του αγώνα και απείλησαν στο 47ο λεπτό, με τον Μπρίτο να πατά περιοχή από την από την αριστερή πλευρά, να πιάνει το σουτ, αλλά ο Τσόβιτς, ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε εύκολα.

Η ανωτερότητα της Ξάνθης καρποφόρησε, στο 55’. Ο Τριάδης ανέλαβε την εκτέλεση του κόρνερ από την αριστερή πλευρά, με τον Λυσγάρα να νικά τον Κύργια κατά κράτος στον αέρα και με σκαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το 1-0. Δεύτερο τέρμα για τον Έλληνα στόπερ στην σεζόν.

Ο Απόλλων προσπάθησε να απαντήσει δύο λεπτά αργότερα, αλλά η κεφαλιά του Τάσου Παπάζογλου έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Τσόβιτς που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα.

Δεύτερη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο 69’, ο Ναδάλες έκανε ωραία κίνηση, από την αριστερή πλευρά, μοίρασε στον Στόουκς, στο ύψος περίπου της περιοχής, αλλά το σουτ του Άγγλου έφυγε πολύ ψηλά, αφού προσπάθησε με το εξωτερικό να απειλήσει.

Στο 78ο η Ξάνθη καθάρισε την υπόθεση νίκη! Ο Ντουρίτσκοβιτς εκτέλεσε το φάουλ από την δεξιά πλευρά, η μπάλα πέρασε από όλους, με τον Αλμπάνη να βάζει λάθος το πόδι του και να σκοράρει σε βάρος της ομάδας του.

Στο 84’ απείλησε για Τρίτη φορά ο Στόουκς, μετά την σέντρα του Ανιέτε, ο επιθετικός του Απόλλωνα, έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Ζίβκοβιτς, απογειώθηκε και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ, κρατώντας το 2-0. Στη συνέχεια της φάσης ο τερματοφύλακας της Ξάνθης έκανε δεύτερη μεγάλη απόκρουση, αυτή τη φορά σε κεφαλιά του Αλμπάνη από κοντινή απόσταση, αντέδρασε ενστικτωδώς και απομάκρυνε εκ νέου.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σβάρνας, Λισγάρας, Σιλά, Μπαξεβανίδης, Μπρίτο (56′ Κάστρο), Μεχία, Κίκε (46′ Τριάδης), Καμαρά, Ντουρίτσοβιτς (84′ Μελιόπουλος), Γέντρισεκ.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Τσόβιτς, Κοντοές (67′ Σιατραβάνης), Κύργιας, Ναδάλες, Στόουκς, Κονέ (85′ Ντεβέσα), Ζησόπουλος, Αλμπάνης, Μενδρινός (79′ Ανιέτε), Παπάζογλου, Στάθης.