Η ομάδα της Θράκης που ξεκίνησε ευρωπαϊκό αγώνα (και αποκλείστηκε) αν και παίκτης της τραυματίστηκε όπως ο Γκαρθία στην Τούμπα

 

Ο τραυματισμός του Όσκαρ Γκαρθία στην Τούμπα από ρολό ταμειακής μηχανής που ανοίγονταν στον αέρα δημιουργώντας μια λωρίδα χαρτιού θύμισε σε κάποιους (λίγους) έναν αντίστοιχο τραυματισμό παίκτη ομάδας της Θράκης σε αγώνα για ευρωπαϊκή διοργάνωση που διεξαγόταν στο εξωτερικό.

Η διαφορά είναι ότι τότε ο συγκεκριμένος παίκτης δέχθηκε επιτόπου της πρώτες βοήθειες και η ομάδα του δεν έκανε το παραμικρό θέμα, με αποτέλεσμα ο αγώνας να ξεκινήσει κανονικά και τελικά ο θρακιώτικος σύλλογος να χάσει από τον σαφώς ανώτερο αντίπαλο και δυο εβδομάδες μετά να αποκλειστεί από την συνέχεια.

Λοιπόν, η ομάδα είναι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο παίκτης ο Δημήτρης Γραμματικάκης και ο αγώνας η αναμέτρηση με την Σκρα Μπελχάτοφ της Πολωνίας, όπου ο Εθνικός έδωσε πριν 4,5 χρόνια το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι μετά από τρεις δεκαετίες, για το CEV Cup του βόλεϊ.

Κατά την είσοδο των δυο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, εκατοντάδες χαρτάκια πετάχθηκαν από τους θεατές αλλά για να δημιουργηθεί πιο ωραία ατμόσφαιρα, πετάχθηκαν και ρολό ταμειακής μηχανής. Ενα τέτοιο βρήκε και τον Δημήτρη Γραμματικάκη στο πρόσωπο και τον τραυμάτισε.

Ο τότε παίκτης του Εθνικού και νυν του ΑΟ Σερρών δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες και παρόλο που σε πρώτη φάση ζαλιζόταν, είπε στους αρμοδίους κατόπιν και προτροπής των ανθρώπων της ομάδας του ότι δεν έχει τίποτα σοβαρό με αποτέλεσμα το ματς να ξεκινήσει κανονικά, ο Εθνικός να ηττηθεί από την σαφώς ανώτερη πολωνική ομάδα και να αποκλειστεί τελικά από τη συνέχεια του CEV Cup.

Το θέμα είχε αναδείξει το ThrakiSportS, που είχε οργανώσει τότε αποστολή στην Πολωνία για να βρεθεί κοντά στην μεγάλη εκείνη επιστροφή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες, τελικά η ομάδα της Πολωνίας τιμωρήθηκε με υψηλό πρόστιμο.

Μάλιστα κατά την επιστροφή στην Ελλάδα ο τότε πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Γιάννης Τζίμας έδειχνε μάλλον μετανιωμένος για αυτήν την κίνηση fair play του Εθνικού, απογοητευμένος για κάποια πράγματα σχετικά με την φιλοξενία που είχε η ομάδα του Έβρου από τους Πολωνούς. Και έλεγε ότι ίσως θα έπρεπε να πάει ο Γραμματικάκης στο νοσοκομείο, να μην ξεκινήσει ποτέ ο αγώνας και να τον κερδίσει η ομάδα στα χαρτιά.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη προς τιμήν του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, που ήξερε ότι έπαιζε απέναντι σε ένα μεγαθήριο για τα δεδομένα του ευρωπαϊκού βόλεϊ και ήθελε να χαρεί τα παιχνίδια στο γήπεδο και όχι εκτός αυτών. Αν ο Τζίμας, που είναι γνωστός οπαδός του Ολυμπιακού, βρισκόταν σήμερα στην Τούμπα και είχε ρόλο στην ομάδα των ερυθρολεύκων, το πιο πιθανό είναι να έλεγε στον Γκαρθία να σφίξει τα δόντια και να κάτσει στον πάγκο ώστε να παίξουν μπάλα οι παίκτες και να ευχαριστηθούν θέαμα οι φίλαθλοι.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ