Γ’ Εθνική: Τελικοί παραμονής για τους Θρακιώτες (15:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Με το επεισοδιακό ντέρμπι  της Ξάνθης στο γήπεδο του ΑΟΞ άνοιξε η αυλαία της 18ης αγωνιστικής που όπως φάινεται θα κρίνει πολλά, στην κορυφή και στην ουρά στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, και στον Α’ Όμιλο, όπου συμμετέχουν οι πέντε ομάδες της Θράκης.

Μετά την νίκη του Ορφέα Ξάνθης με 1-0 με το γκολ του Πασχαλάκη που ξεσήκωσε τον Άρη Αβάτου, οι δυο ομάδες της Ξάνθης ισοβαθμούν με 25 βαθμούς, έχοντας πίσω τους 4 βαθμούς τον Μέγα Αλέξανδρο Ξηροποταμου που έχει 21, ωστόσο υποδέχεται την ΑΕ Διδυμοτείχου και με νίκη τους πλησιάζει στο πόντο, ενώ την επόμενη φιλοξενείται στην Φελώνη από τον Άρη σε ένα πολύ σημαντικό αγώνα.

Ξεκινούμε λοιπον από τον Ξηροπόταμο Δραμας όπου σε ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της αγωνιστικής η ΑΕ Διδυμοτείχου θέλει μόνο νίκη διοτι μετά την νίκη του Ορφέα επί του Αβάτου αν και οι Εβρίτες θα προτιμούσαν το αντίθετο αποτέλεσμα, βρίσκεται στο -7 από τους Ξανθιώτες. Απέναντι της ωστόσο εχει μια ομάδα που και αυτή θέλει μόνο νίκη πράγμα που το παιχνίδι αποτελεί έναν τελικό και για τους δυο αντιπαλους. Οι Εβρίτες με 18 βαθμούς έχοντας την 2η χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος (12 μόλις τέρματα) μαζί με το Ν. Σιδηροχώρι πάνε αποφασισμένοι στην Δράμα με τα προγνωστικά ωστόσο να μην είναι με το μέρος τους αφού ο Μεγας φαίνεται φορμαρισμένος το τελευταίο διάστημα. Η ΑΕΔ εκτός έδρας σε 9 αγώνες έχει 2 νίκες στο Νομό Σερρών, μια ισοπαλία και 6 ήττες με τέρματα 5 υπέρ και 15 κατά ενώ στο Δημοτικό Γήπεδο Διδυμοτείχου σε 8 παιχνίδια μετρά 2 νίκες, 5 ισοπαλίες και μια ήττα από την Καβάλα έχοντας τέρματα 7-6. Στον πρώτο γύρο στο Διδυμότειχο οι δυο ομάδες έμειναν ισόπαλες 1-1. Θυμηθείτε την αποστολή της ΑΕ Διδυμοτείχου με ένα κλικ ΕΔΩ.

Στις Σέρρες δοκιμάζεται η Δόξα Προσκυνητών απέναντι στην Ελπίδα Σκουτάρεως που στο Διδυμότειχο έχασε πολλές από τις ελπίδες της για την πρωτη θέση του Ομίλου. Η ομάδα των Προσκυνητών μόνο μαθηματικές ελπίδες έχει αφού θέλει το 5 Χ 5 μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος αλλά ακόμα και να το πετύχει οι 30 βαθμοί να μην της αρκούν για την σωτηρία. Το απόλυτο στα επόμενα 5 παιχνιδια θέλει και το Σκούταρι ώστε να έχει ελπίδες να προσπεράσει βαθμολογικά τον πρωτοπόρο Απόλλων Παραλιμνίου που βρισκεται στο +5 με 39 βαθμούς. Η ομάδα των Προσκυνητών εκτός έδρας μετρά σε 8 αγώνες, 2 νίκες, 1 ισοπαλία με Άβατο και 5 ήττες με γκολ 8-14 (εντός έδρας στο γήπεδο του ραδιοφωνικού σταθμού σε 9 αγώνες έχει 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες, έχοντας τέρματα 10-15 κατά. Στον πρώτο γύρο η Ελπίδα είχε επικρατήσει στην Κομοτηνή με 0-2. Θυμηθείτε την αποστολή της Δόξας Προσκυνητών με ένα κλικ ΕΔΩ.

Τέλος στο ΔΑΚ Κομοτηνής η μαχητική Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου που περιμένει τον μαθηματικό υποβιβασμό της αυτή την αγωνιστική  φιλοξενεί τον Νέστο Χρυσούπολης που μετρα 3 σερί ήττες, έμεινε στους 24 βαθμούς και έμπλεξε σε σεναρια υποβιβασμού αν κοιτούσε ακόνα και την π΄ρωτη θέση του ομίλου. Η ουραγός από την αρχή του πρωταθλήματος νεανική Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου, με μόλις 10 βαθμούς έχει την χειρότερη άμυνα και επίθεση του πρωταθλήματος, παρά την βελτίωσή της και θέλει μέχρι το τελος του πρωταθλήματος να πάρει βαθμό ή βαθμούς ώστε να αποφύγει την τελευταία θέση. Εντός έδρας στην Κομοτηνή σε 8 αγώνες έχει 1 νίκη επί των Προσκυνητών, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες με τέρματα 4-13 (εκτός έδρας έχει σε 9 παιχνίδια 1 νίκη επί της Καρπερής, 2 ισοπαλίες και 6 ήττες με τέρματα 5-18. Στον πρώτο γύρο στην Χρυσούπολη ο Νέστος  επικράτησε με 3-0. Θυμηθείτε την αποστολή που επέλεξε ο Ζόραν Στοϊνοβιτς, με ένα κλικ ΕΔΩ.

 

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής: Καβάλα – Αετός Ορφανού, Μέγας Αλέξανδρος Καρπερής – Απόλλων Παραλιμνίου, Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου – Νέστος Χρυσούπολης, Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου – ΑΕ Διδυμοτείχου, Ελπίδα Σκουτάρεως – Δόξα Προσκυνητών και Ορφέας Ξάνθης – Άρης Αβάτου 1-0 (Σάββατο)

Όλοι οι αγώνες των ομάδων της Θράκης θα έχουν απευθείας κάλυψη λεπτό προς λεπτό από το ThrakiSportS.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΤΡΙΠΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 17 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ 5 ΣΤΡΟΦΕς ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΡΕΡ ΤΗΣ Γ΄ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ