Γ’ Εθνική: “Επτάψυχη” η ΑΕ Διδυμοτείχου με το γκολ του “Κάπταιν” να τους αφήνει όλους τέζα στον Ξηροπόταμο

 

Ακόμα ένα μεγάλο διπλό το τρίτο στο πρωτάθλημα πήρε το “επτάψυχο” Διδυμότειχο στο φινάλε του αγώνα στον Ξηροπόταμο, αφήνοντας “τέζα” τους Δραμινούς κάνοντας την μεγάλη ανατροπή και 4 αγώνες πριν το φινάλε παρέμεινε ζωντανό στην μάχη της παραμονής.

Το τρίποντο αποτελούσε μονόδρομο για τους δυο αντιπάλους κυρίως για τους Εβρίτες αφού ακόμα και με ισοπαλία θα ήταν στο -6 από τους Ξανθιώτες Ορφέα Ξάνθης και Άρη Αβάτου που είναι πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. ‘Έτσι τήρησαν το όρκο νίκης που έδωσαν μέσα στην εβδομάδα και κάνοντας την μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο θα τα παίξουν όλα για όλα μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος κάνοντας αρχή την επόμενη αγωνιστική με τους Προσκυνητές.

Το ματς δεν ξεκίνησε καλά ωστόσο για την ΑΕΔ που είδε στο 18′ τον έμπειρο πρώην φορ του Πανσερραϊκού και της Καρπερής Σάκη Γκόγκα με σουτ να ανοίγει το σκορ για τον γηπεδούχο Μέγα Αλέξανδρο.  Το 1-0 ήταν σκορ ημιχρόνου με τους Εβρίτες να μη πατάνε καλά και τους γηπεδούχους να πιέζουν για το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος το “τριφύλλι”κρατούσε την έκπληξη του, που με την είσοδο του Εμρέ άλλαξε την ροή του αγώνα. Αρχικά η ΑΕΔ απείλησε στο 50’ με μακρινό σουτ του Σουλεϊμάν που δεν ανησύχησε τον Κιουμουρτζή, κάτι που έγινε για τα καλά στο 60′ όταν σε σέντρα του Παντελίδη με κεφαλιά ο Πετρόπουλος  έκανε το 1-1 αναγκάζοντας τον πορτιέρο του Μέγα να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του. Στο 72’ οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον σκόρερ τους τον Μπερούκα αλλά το σουτ του φυσιοθεραπευτή της Δόξας Δράμας έξω από την περιοχή βρήκε το δοκάρι του Συριτούδη. Η ολική ανατροπή για το Διδυμότειχο έγινε στο 90′ όταν ο πρώην κάπτεν του Άρδα Καστανέων Θανάσης Καπετανίδης με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-2 μέσα σε έξαλλα πανηγύρια από τους συμπαίκτες του και τους παράγοντες της ομάδες που ακούστηκαν μέχρι τον Έβρο!

Πλέον η ΑΕΔ έχει 21 βαθμούς όσους και ο Ξηροπόταμος που για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική δεν μπόρεσε να κερδίσει ομάδα της Θράκης (0-0 με Ορφέα) και πλέον πολλά θα στις επόμενες δυο αγωνιστικές με ρυθμιστή τον Άρη Αβάτου που υποδέχεται και τις δυο ομάδες.

Μ. ΑΛΕΞ. ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ (Λευκόπουλος): Κιουμουρτζής, Κεχαγιάς, Πετρόπουλος, Γκαρακλίδης, Κυσίδης, Βουτσινάς, Καράμπελας, Μπάμπουρας, Γκόγκας, Κουμπρόγλου, Μπερούκας.

ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ (Τελκίνσκι): Αγγ. Συριτούδης, Θάνος, Παντελίδης, Πατιαλιάκας, Χρίστεφ (19′ Τζανετάκος), Πετρόπουλος, Καπετανίδης, Σιμτσάκης (46’ Εμρέ), Σουλεϊμάν, Γιαννόπουλος (75’ Παπούδης), Ιντζές.