ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Αποτέλεσμα που συνιστά ρεκόρ το 93-19 στο Πρωτάθλημα Ανδρών

 

Ένα αποτέλεσμα που δεν συναντάμε συχνά και που αποτελεί ρεκόρ για την φετινή σεζόν και ενδεχομένως σε βάθος δεκαετίας για το πρωτάθλημα ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ είχαμε το βράδυ του Σαββάτου στο Αμοιρίδιο, στην αναμέτρηση ανάμεσα στον πρωτοπόρο Λεύκιππο Ξάνθης και την Φιλία Ορεστιάδας.

Οι γηπεδούχοι νίκησαν με 93-19, δηλαδή με διαφορά 72 πόντων και είναι προφανές ότι είχαν σκοπό να πετύχουν και κατοστάρα. Λιγότεροι από 20 πόντοι σε ένα ολόκληρο 40λεπτο είναι αποτέλεσμα που σίγουρα προβληματίζει την Φιλία Ορεστιάδας, καθώς αυτή αποτελεί την χειρότερη επίδοση για τους παίκτες του Ουζουνίδη.

Χρήστου με 22 πόντους και Ψάλτου με άλλους 15 ήταν πρώτοι σκόρερς αλλά γίνεται αντιληπτό ότι για τον Λεύκιππο υπήρχε ποικιλία, ενώ για την ομάδα της Ορεστιάδας οι πόντοι έμπαιναν σαν… γκολ. Η Φιλία είχε εννιά πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και μόλις άλλους δέκα στα άλλα τρία (4, 2 και 4 αντίστοιχα, φωτο από Ξάνθη Sport).

Ο Λεύκιππος με την επιβλητική αυτή νίκη πήρε μάλλον ρεβάνς για την επεισοδιακή που είχε πετύχει στην Ορεστιάδα στον πρώτο γύρο, όταν μάλιστα είχαν αποβληθεί ένας παίκτης και ο προπονητής του με αποτέλεσμα να φάνε και βαριά τιμωρία από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Πλέον ο Λεύκιππος κοιτά τον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον ΚΑΟΔ ενώ αναμφισβήτητα αποτελεί το πρώτο φαβορί για άνοδο στην Γ’ Εθνική, ωστόσο χρειάζεται προσοχή καθώς όταν τα πάντα θα κριθούν σε ένα ματς που είναι τελικός, θα πρέπει οι πάντες να βρίσκονται σε εγρήγορση.