Α2 Ανδρών: Παραλίγο διακοπή σε βάρος του Άρη στον αγώνα με τον ΑΟ Ορεστιάδας

 

Μπορεί ο αγώνας του Άρη Θεσσαλονίκης με τον ΑΟ Ορεστιάδας να ξυπνά μνήμες από το 1997, όταν 21 χρόνια πριν οι δυο ομάδες αγωνίζονταν στους τελικούς της Α1 επιδιώκοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος , ωστόσο αυτός που έγινε τ βράδυ του Σαββάτου σε εκείνο το ίδιο γήπεδο της Μίκρας όπου κρίθηκε τότε ο τίτλος ήταν ντέρμπι για… την παραμονή στην Α2 Ανδρών.

Ο Αρης και ο ΑΟΟ συμμετέχουν στα πλέι άουτ και σε ένα ματς που πέραν του γηπέδου και των βαριών φανέλων των δυο ομάδων δεν θύμιζε σε τίποτα εκείνες τις όχι και πολύ μακρινές εποχές, οι Θεσσαλονικείς νίκησαν με 3-1 σετ και έφεραν τους πράσινους του Έβρου μια ανάσα από τον υποβιβασμό στην Β’ Εθνική που κακά τα ψέματα και μην γελιόμαστε, είναι ουσιαστικά τοπικό πρωτάθλημα αφού το διοργανώνει η ΕΣΠΕΘΡ.

Αυτό πάντως που δεν έλειψε από το ματς ήταν οι εντάσεις. Μάλιστα, όταν στο ξεκίνημα του τρίτου σετ οι Εβρίτες κατάφεραν να προηγηθούν με 1-7 και τον Άρη να μειώνει σε 4-7, υπήρξε κίνδυνος οριστικής διακοπής! Συγκεκριμένα, με το σκορ στο 1-1 στα σετ και την Ορεστιάδα να κερδίζει τον όγδοο πόντο της, οι γηπεδούχοι καταφέρθηκαν εναντίον του διαιτητή και άρχισαν έντονα υβριστικά συνθήματα και από την εξέδρα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο διαιτητής να κατέβει από την θέση του και να διακόψει τον αγώνα. Μάλιστα, όπως μεταφέρθηκε από παράγοντες των δυο ομάδων που βρέθηκαν στις διαβουλεύσεις, ο διαιτητής απείλησε και με οριστική διακοπή ενώ ζήτησε εκκένωση του γηπέδου (φωτο απο yellownews). Τελικά πείστηκε να γυρίσει στην θέση του και το ματς να συνεχιστεί κανονικά, αφού πρώτα μοιράστηκαν και δυο κόκκινες κάρτες.

Η ένταση μάλλον έκανε καλό στον Άρη και κακό στην Ορεστιάδα. Οι γηπεδούχοι αφυπνίστηκαν και από εκεί που ο ΑΟΟ βάδιζε με σχεδόν μαθηματική ακρίβεια στην κατάκτηση του σετ που θα του χάριζε τουλάχιστον έναν πόντο στη Μίκρα, τελικά αυτό κατέληξε με 25-19 στους κίτρινους που πήραν και το επόμενο, συνεπώς το τρίποντο που ανέβασε στην κορυφή των πλέι άουτ τον Άρη και έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τους πράσινους του Έβρου.