Volley League: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το ντέρμπι της παραμονής Παμβοχαϊκός – Εθνικός Αλεξανδρούπολης (18:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Πέντε στροφές πρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δίνει ένα από τα πιο κρίσιμα ματς της 18ης αγωνιστικής απέναντι στον Παμβοχαϊκό στο Βραχάτι, παιχνίδι που θα κρίνει πολλά για τον κοινό στόχο των δύο ομάδων που είναι η είσοδος στα πλέι οφ (8αδα) και συνακόλουθα η εξασφάλιση της παραμονής.

Όπως συμβαίνει πριν από κάθε παιχνίδι των ομάδων της Θράκης στα μεγάλα εθνικά πρωταθλήματα, το ThrakiSportS απομόνωσε δέκα ενδιαφέροντα στοιχεία για όσους θα θελήσουν να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση μέσα απο την μετάδοση σε live blogging του ThrakiSportS, αφού παρά την κριτιμότητά της δεν κρίθηκε άξια τηλεοπτικής μετάδοσης από την ΕΡΤ.

1. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης απέχει 4 βαθμούς από την είσοδο στην οκτάδα και ο προπονητής του έχει μιλήσει ανοιχτά για περίεργα αποτελέσματα στα άλλα παιχνίδια, που ανεβάζουν το όριο της παραμονής. Ακόμα και με νίκη στο Βραχάτι θα παραμένει στη ζώνη των πλέι άουτ, αλλά θα πλησιάσει πολύ την παραμονή.

2. Ο Παμβοχαϊκός από την πλευρά του είναι πάνω από τον Εθνικό στην βαθμολογία για μόλις έναν πόντο και κυνηγάει την ένατη νίκη του, που αν έρθει με τρίποντο θα του δώσει την δυνατότητα να ισοβαθμήσει στην ζώνη της οκτάδας, εφόσον οι ομάδες που βρίσκονται εκεί δεν κερδίσουν άλλους πόντους.

3. Η ομάδα του Βραχατίου έχει καλό φεγγάρι αφού προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες και μάλιστα οι δύο από αυτές (με Φοίνικα και Παναθηναϊκό) ήταν στο τάι μπρέικ.

4. Στον πρώτο γύρο ο Παμβοχαϊκός είχε νικήσει στην Αλεξανδρούπολη 3-1 σετ και αυτό έχει την σημασία του σε περίπτωση ισοβαθμίας, πρακτικά αν ο Εθνικός καταφέρει να κερδίσει σήμερα αλλά στο τάι μπρέικ. Βέβαια, αν το ματς κριθεί στο τάι μπρέικ ενδεχομένως να αποδειχθούν χαμένες και οι δυο ομάδες.

5. Πρόσωπο του αγώνα ασφαλώς ο mvp του περσινού Εθνικού Νίκος Παλέντζας που έκανε προετοιμασία το καλοκαίρι με την ομάδα της Αλεξανδρούπολης και παραμονές της έναρξης της αγωνιστικής περιόδου έφυγε με προορισμό το Βραχάτι εξαιτίας των χρωστουμένων που υπήρχαν προς το πρόσωπό του.

6. «Περιμένουμε αμφίρροπο και καλό αγώνα. Κυνηγάμε τους ίδιους στόχους με τον Εθνικό. Και οι δύο ομάδες έχουν ενισχυθεί και παίζουν καλύτερα από ότι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Ο Εθνικός ήταν η προηγούμενη ομάδα μου αλλά δεν αισθάνομαι κάτι ξεχωριστό για αυτόν τον αγώνα. Σέβομαι κάθε αντίπαλο και σκέφτομαι μόνο τη νίκη», είπε στην ιστοσελίδα της ΕΣΑΠ ο Παλέντζας.

7. Από τα πρόσωπα του αγώνα για την ομάδα του Παμβοχαϊκού και οι Αλεξανδρουπολίτες του. Ο πρώην αρχηγός του Εθνικού Ανέστης Δαλακούρας παίζει στο Βραχάτι, προπονητής είναι ο Κώστας Δεληκώστας. Υπάρχει ένας ακόμα Εβρίτης, ο Δημήτρης Γκαράς, το λίμπερο της ομάδας.

8. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ταξίδεψε πλήρης για την Κορινθία με στόχο να  πάρει το «διπλό» που θα τον φέρει μπροστά από τον Παμβοχαϊκό, πιο κοντά στην 8αδα και κυρίως πιο μακρυά από τον Παναθηναϊκό στο υποθετικό σενάριο που μπει στην περιπέτεια των πλέι άουτ. Η ομάδα του Έβρου δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και προέρχεται από το 3-0 επί της Παναχαϊκής στην Αλεξανδρούπολη.

9. Σε 13 αγώνες για το πρωτάθλημα της Volley League ανεξαρτήτως έδρας ο Παμβοχαϊκός προηγείται στις νίκες 7-6. Ειδικά στο Βραχάτι υπάρχει απόλυτη ισοπαλία, 3-3. 

10. Το ματς ξεκινά στις 18:00 και έχει απευθείας κάλυψη από το ThrakiSportS. Την ίδια πάνω κάτω ώρα θα έχουμε και όλα τα άλλα ματς του Σαββάτου. Στις 17:00 στην Πυλαία ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Φοίνικα Σύρου, στις 17:30 στου Ρέντη ο Ολυμπιακός τον Ηρακλή Χαλκίδας, επίσης στις 18:00 στην Πάτρα η Παναχαϊκή τη Νίκη Αιγινίου και στις 18:30 στο Ζηρίνειο η Κηφισιά τον Ηρακλή. Την Δευτέρα παίζουν Παναθηναϊκός – Εθνικός.