Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ να διοργανώσει τον πρώτο ever αγώνα snow volley στην Ελλάδα

 

Η αντίστροφη μέτρηση για το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Snow Volley στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων έχει ξεκινήσει. Πρόκειται για ένα νέο άθλημα που έχει φιλοδοξία η Παγκόσμια Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης να το περάσει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, διοργάνωση που ολοκληρώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Νότια Κορέα.

Στα ειδικά διαμορφωμένα γήπεδα δίπλα στο γραφικό σαλέ των Καλαβρύτων, θα φιλοξενηθούν αυτό το διήμερο 24-25 Φεβρουαρίου οι αγώνες, οι οποίοι στη συνέχεια θα αναδείξουν τους πρωταθλητές που στη συνέχεια θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Αυστρίας στα τέλη Μαρτίου.

Παρατηρώντας μάλιστα την διαφήμιση που γίνεται στην διοργάνωση, δεν μπορεί κανείς να μην σταθεί σε μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία της ΑΜ-Θ που ως περιφέρεια θεωρείται πρωτεύουσα του ελληνικού βόλεϊ λόγω του Έβρου αλλά δεν φρόντισε ποτέ να φέρει στο μοναδικό χιονοδρομικό που διαθέτει, αυτό του Φαλακρού, την πρώτη αυτή διοργάνωση και… πάλι καλά βέβαια, αφού αυτό το Χιονοδρομικό έκλεισε λόγω των εσωτερικών κοντρών που υπάρχουν ανάμεσα στον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας Αργύρη Πατακάκη.

Στα Καλάβρυτα θα δώσει το παρών η Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο beach volley Βάσω Καραντάσιου, ο ολυμπιονίκης της Αθήνας Βασίλης Κουρνέτας, ο ασημένιος Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο στην κωπηλασία Δημήτρης Μούγιος, η Εθνική Ομάδα beach volley με τις Πένυ Καραγκούνη και  Αλίκη Σπηλιωτοπούλου, η πρωταθλήτρια Ελλάδας στην άμμο Πόλα Κίτσου, ο τέσσερις φορές πρωταθλητής Ελλάδας Γιώργος Κοτσιλιάνος με συμπαίκτη τον Παναγιώτη Ιωαννίδη, ενώ στο Χιονοδρομικό Κέντρο θα είναι και επώνυμοι δημοσιογράφοι που έχουν ασχοληθεί με βόλεϊ και beach volley, όπως η Εύα Αντωνοπούλου του Σκάι, η διευθύντρια του queen.gr Δέσποινα Καμπούρη, η Χριστίνα Βραχάλη του gazzetta  και η Ευαγγελία Τσιορλίδα του Music FM.

Tα γήπεδα είναι στημένα στις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν όχι μόνο τους αθλητές, αλλά όλους όσοι θέλουν να συνδυάσουν το διήμερο στο βουνό με snow volley.  Ο Δήμος και οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού κέντρου έχουν οργανώσει σε συνεργασία με την ΕΟΠΕ ένα διήμερο που θα μείνει αξέχαστο σε όσους βρεθούν στα Καλάβρυτα. Και φυσικά δεν μπορούμε να μην βλέπουμε αυτά να γίνονται στο Νότο και να μην κάνουμε συγκρίσεις με αυτά που (δεν) γίνονται στον Βορρά, την στιγμή που η περιοχή μας υποτίθεται ότι διαθέτει πλέον και τα μέσα στην διοίκηση της ΕΟΠΕ…