Super League: Αρνητική η παράδοση του Ραζβάν Λουτσέσκου απέναντι στον Ολυμπιακό ενόψει ντέρμπι

 

Μπορεί να βρίσκεται τρία και πλέον χρόνια στην Ελλάδα και να έχει αντιμετωπίσει συνολικά οκτώ φορές είτε με την Ξάνθη, είτε με τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό, ωστόσο ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει εναντίον των ερυθρολεύκων όχι απλά νίκη αλλά ούτε καν ισοπαλία.

Φιλοδοξεί όμως να το πετύχει την Κυριακή στο μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον τίτλο, αφού σε περίπτωση νίκης του ΠΑΟΚ θα πεταχθεί οριστικά εκτός κάδρου ο Ολυμπιακός και η υπόθεση φετινό πρωτάθλημα θα γίνει ζήτημα δικεφάλων.

Ο Ρουμάνος κόουτς, έχει αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, ως προπονητής της Ξάνθης συνολικά 7 φορές και μετρά ισάριθμες ήττες. Μάλιστα οι τρεις εξ’αυτών είναι με κοινό σκορ το 3-1 ή 1-3, οι άλλες τρεις με 2-0 ή 0-2 και μόλις μία με ένα γκολ διαφορά.

Από τους επτά αγώνες Ξάνθης – Ολυμπιακού ή Ολυμπιακού – Ξάνθης με τον Λουτσέσκου στον πάγκο για τους Θρακιώτες, οι έξι ήταν για το πρωτάθλημα και ένας για το Κύπελλο, ο τελικός του 2015. Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, που είναι πιο πρόσφατο, υπάρχει η ήττα τον περασμένο Οκτώβριο στο «Καραϊσκάκης» με 1-0, στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου.

Συνεπώς την ερχόμενη Κυριακή στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, ο Λουτσέσκου θέλει να κάνει σεφτέ στους βαθμούς ενάντια στους ερυθρόλευκους, και φυσικά όχι με ένα, αλλά με τρεις βαθμούς, παίρνοντας τη νίκη που θα διατηρήσει την ομάδα του στη κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματοςαι θα τον φέρει μια ανάσα πριν τον τίτλο.