Super League: Πέρυσι ήρθε ως αντίπαλος μετά τις 500 συμμετοχές, φέτος έρχεται Ξάνθη μετά από… 200 ήττες

 

Όταν είσαι για χρόνια στους πάγκους είναι λογικό να έρχονται και θετικά και αρνητικά αποτελέσματα. Για τον Γιώργο Παράσχο η ήττα από την Κέρκυρα το περασμένο Σάββατο ήταν τελικά η 200η στην καριέρα του σην Α’ Εθνική.

Έχοντας περάσει από άλλες 14 ομάδες στο παρελθόν στην πρώτη κατηγορία, ο Καστοριανός πρώην τεχνικός της Ξάνθης έφτασε στον συγκεκριμένο αριθμό μετρώντας τρεις εξ αυτών από τη στιγμή που πήγε στη Ριζούπολη (σε οκτώ ματς).

Από εκεί και πέρα, ο 65χρονος έχει 186 νίκες και 140 ισοπαλίες σε 526 παιχνίδια. Πέρυσι είχε έρθει στην Ξάνθη και είχε τιμηθεί μάλιστα, μετά τη συμπλήρωση 500 συμμετοχών στο μεγάλο πρωτάθλημα, τότε στον πάγκο του Πλατανιά.

Τώρα έρχεται την προσεχή Κυριακή στα παλιά του λημέρια με συμπληρωμένες 200 ήττες αλλά δεν αναμένεται το γεγονός αυτό να προκαλέσει αιτία νέας τιμής του Παράσχου από την Ξάνθη, πέρα από την προσπάθεια της ομάδας να τις κάνει… 201.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παράσχος έχει κάτσει στον πάγκο της Ξάνθης για 22 ματς τη σεζόν 2008-2009, έχοντας ως απολογισμό 5 νίκες, 11 ισοπαλίες και 6 ήττες.

Να σημειωθεί πως περισσότερες ήττες σε επίπεδο Α’ Εθνικής έχει μόνο ο Αντώνης Γεωργιάδης, ο οποίος ήταν επίσης για πολλά χρόνια σε αρκετές ομάδες. Πέρασε μεταξύ άλλων από Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Άρη, ΑΕΛ, ΠΑΣ Γιάννινα, Δόξα Δράμας και ΟΦΗ.