Photos: Οι βραβεύσεις στην εκδήλωση της ΕΠΣ Έβρου από τους προέδρους των ΕΠΣ Ξάνθης και Θράκης

 

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης η ετήσια τακτική γενική συνέλευση και η κοπή πίτας της ΕΠΣ Έβρου.

Όπως είχε αναφέρει από την Τρίτη το ThrakiSportS, στο περιθώριο της συνέλευσης βραβεύτηκαν οι περσινοί πρώτοι σκόρερς στην Α’ και τους τρεις ομίλους της Β’ Κατηγορίας Έβρου, υπήρξαν ωστόσο και αξιοσημείωτες βραβεύσεις παλαίμαχων παικτών και προπονητών, που προσέφεραν πολλά όχι μόνο στο Εβρίτικο αλλά συνολικά στο θρακιώτικο ποδόσφαιρο. Για αυτό και επελέγη οι συγκεκριμένες βραβεύσεις να γίνουν από τους προέδρους των ΕΠΣ Θράκης και Ξάνθης που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης και μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ Γιώργος Πανίδης κλήθηκε να παραδώσει το βραβείο στον Αριστείδη Μετσιδιέ ο οποίος ξεκίνησε σαν ποδοσφαιριστής στην Ασπίδα Ξάνθης, το 1967 πήγε στον Ορέστη Ορεστιάδας όπου αγωνίστηκε για 11 χρόνια, ακολούθως πήγε για 2 χρόνια στην ΑΕ Διδυμοτείχου, το 1981 στον Ακρίτα Νέας Βύσσας, ενώ το 1982 επέστρεψε και έκλεισε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής στον Ορέστη. Στη συνέχεια ως προπονητής δούλεψε σε πολλές ομάδες του Έβρου, μερικές εξ αυτών ήταν ο Ορέστης Ορεστιάδας μςε τον οποίο κατέκτησε 2 πρωταθλήματα, η ΑΕΔ με την οποία κατέκτησε ένα κύπελλο, η Ασπίδα Καβύλης με την οποία επίσης κατέκτησε ένα κύπελλο, ο Ηρακλής Σαγήνης και ο Άρδας Καστανεών.

Από την πλευρά του, ο προσφάτως επανεκλεγείς πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης και υπεύθυνος της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ παρέδωσε την τιμητική πλακέτα στον Βλαδίμηρο  Μπάρμπα που αγωνίστηκε  στη Β’ Εθνική με τον Άρη Πτολεμαϊδος, στον Α.Ο  Αλεξανδρούπολης (Αλεξ) σε Β’ και Γ’ Εθνική, με τον Πανσερραϊκό στην Α’ Εθνική ενώ υπηρέτησε για πολλά χρόνια και σε πολλές ομάδες ως προπονητής (Άλεξ, Εθνικό Αλεξανδρούπολης, ΠΑΕ Θράκης, ΑΕ Διδυμοτείχου, Έβρο Σουφλίου, Πανθρακικό, Άρη Αιασύμης, Νέα Χιλή, Νίψα, Δόξα Τυχερού, Λουτρά, Μαΐστρο, Απαλό, Καππαδοκία κλπ).

Όπως αναφέρει το tvthrakiots, από το βήμα ο Βλαδίμηρος Μπάρμπας ευχαρίστησε με αρκετή συγκίνηση  για την μεγάλη τιμή που του έγινε. «Εύχομαι στους ανθρώπους  αυτούς τις 45 ομάδες να τις κάνουν 100  και να ξαναφέρουν  στον Νομό μας την παλιά ποδοσφαιρική αίγλη, που ο Ορέστης Ορεστιάδος έπαιζε Β Εθνική, που είχε οχτώ ομάδες στη Δ΄ Εθνική, που η ΑΕΔιδυμοτείχου κατακτούσε το κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος, που ο Έβρος Σουφλίου ήταν χρόνια στη Γ Εθνική, που οι ομάδες της πόλης μας Αλεξ, Εθνικός, ΠΑΕ Θράκης παίζανε στη Β και Γ  Εθνική». Τιμή χαρακτήρισε όμως και ο Γαβριηλίδης το γεγονός ότι βράβευσε τον Μπάρμπα, για τον οποίο είπε ότι είναι μια μεγάλη μορφή του ποδοσφαίρου στη Θράκη. «Συνεργάστηκα μαζί του και σαν παράγοντας αλλά  τον αντιμετώπισα και σαν αντίπαλο!!», είπε ο Μάνος Γαβριηλίδης.

Στη συνέχεια βραβεύτηκαν από τον χώρο της διαιτησίας δυο διαιτητές που τίμησαν τον Έβρο καθώς  έπαιξαν  και στην Α Εθνική Κατηγορία, ο Γιάννης Κοσμίδης που από το 1977 έως το 1997 έπαιξε περίπου 1.600 παιχνίδια σε όλες τις κατηγορίες και είχε την τύχη να γίνει ο πρώτος διαιτητής ΕΠΣ Έβρου που έχει παίξει στην Ά Εθνική κατηγορία και ο Κώστας Τσώνης που ξεκίνησε το 1977, το 1988 πήρε το σήμα της Α’ Εθνικής ενώ αγωνίστηκε ως 18 χρόνια σε όλα τα πρωταθλήματα και σταμάτησε την διαιτησία το 1995 για να γίνει στη συνέχεια παρατηρητής διαιτησίας Β’ Εθνικής και το 1996 με απόφαση της ΕΠΣ Έβρου να οριστεί πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας για μια τετραετία.

Δεν παραβρέθηκαν στην γιορτή και δεν μπόρεσαν να παραλάβουν τα βραβεία τους ο πρώην παράγοντας του ΟΦΙ Ισαακίου και της ΑΕ Διδυμοτείχου Χάρης Τασιούδης, που διετέλεσε για 24 χρόνια παράγοντας της ΕΠΣ, 9 σαν ταμίας και 15 χρόνια σαν γενικός γραμματέας, καθώς και ο πρώην παράγοντας της ΑΕΔ και γ.γ. της ΕΠΣ Έβρου από το 1983 ως το 1992 Ευάγγελος Παπατσαρούχας, ο οποίος παραιτήθηκε διότι εκλέχτηκε δήμαρχος Διδυμοτείχου. Ο πρώτος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί για λόγους υγείας και το βραβείο του παρέλαβε ο παράγοντας της ΑΕΔ Βούλης Μπιλιαράκης, ο δεύτερος ούτως ή άλλως μένει πλέον μόνιμα στο εξωτερικό και παρέλαβε το βραβείο αντ’ αυτού ο νυν πρόεδρος Χρήστος Καραβασίλης.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ TVTHRAKIOTIS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ