Volley League: Τα ζευγάρια στα πλέι οφ, οι βαθμοί στα πλέι άουτ και το υπόλοιπο πρόγραμμα Εθνικού Αλεξανδρούπολης και αντιπάλων

 

Πέντε στροφές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του φετινού πρωταθλήματος, τα κομπιουρετάκια έχουν βγει για τα καλά αναφορικά με την μάχη της παραμονής που σημαίνει παράλληλα και μάχη για την είσοδο στα πλέι οφ.

Ο όγδοος της βαθμολογίας παίζει πλέι οφ με τον πρώτο, δηλαδή τον Ολυμπιακό. Ο έβδομος με τον δεύτερο, δηλαδή τον ΠΑΟΚ. Αντιθέτως ο ένατος, ο δέκατος όπως είναι τώρα ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ο ενδέκατος παίζει πλέι άουτ σε ένα μίνι πρωτάθλημα στο οποίο θα μετείχε και ο 12ος αν η Παναχαϊκή δεν είχε τόσο μεγάλη διαφορά από τον προτελευταίο.

Συνεπώς αυτή τη στιγμή ο Εθνικός που διεκδικεί να αποφύγει τα πλέι άουτ και να εξασφαλίσει την παραμονή, αν τα καταφέρει, θεωρητικά θα έχει μπροστά του την ευκαιρία να διεκδικήσει μέχρι και πρωτάθλημα και έξοδο στην Ευρώπη. Έτσι είναι το σύστημα. Όμως με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, κινδυνεύει με υποβιβασμό.

Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος αν παρατηρήσει κανείς τα περίεργα αποτελέσματα στους αγώνες των ομάδων που μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού αλλά και αν συνειδητοποιήσει ότι εφόσον τελικά παίξει πλέι άουτ, θα κληθεί για να σωθεί αν ρίξει τον Παναθηναϊκό, ένα τεράστιο όνομα του ελληνικού αθλητισμού που εισήσθω εν παρόδω δείχνει να αναγεννάται το τελευταίο διάστημα και κέρδισε το απόγευμα την πρόκρισή του στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος.

Σε περίπτωση που ολοκληρωνόταν σήμερα το πρωτάθλημα, που έχει όμως πέντε στροφές για το τέλος του, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ως τρίτος από το τέλος θα έπαιζε μπαράζ παραμονής με τον Παμβοχαϊκό και τον Παναθηναϊκό σε ένα μίνι πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών. Σε αυτό το πρωτάθλημα οι ομάδες θα έμπαιναν με βαθμολογία με τον Παμβοχαϊκό να έχει πλεονέκτημα 4 βαθμών και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης τριών έναντι του Παναθηναϊκού που θα ξεκινούσε με μηδέν. Και στις επόμενες αγωνιστικές είναι σημαντικό η διαφορά αυτή να αυξηθεί, ώστε αν τελικά δεν καταφέρει ο Εθνικός να απεμπλακεί από τα πλέι άουτ και να τρυπώσει στα πλέι οφ, να μπει στην διαδικασία με το μέγιστο δυνατό αβαντάζ.

Για να μην μπλέξει σε περιπέτειες ο Εθνικός καλό θα ήταν να βρεθεί από την 8η θέση και πάνω, που δίνει έξοδο στα πλέι οφ. Μάλιστα, αν ολοκληρωνόταν σήμερα το πρωτάθλημα, τα ζευγάρια σε αυτά θα ήταν Ολυμπιακός – Κηφισιά, ΠΑΟΚ – Εθνικός Πειραιά, Φοίνικας Σύρου – Νίκη Αιγινίου και Ηρακλής Θεσσαλονίκης – Ηρακλής Χαλκίδας. Ωστόσο το κακό για τον Εθνικό είναι ότι από τις τρεις ομάδες που κυνηγά, οι δύο έχουν εύκολα παιχνίδια με την υποβιβασμένη Παναχαϊκή, άρα ουσιαστικά είναι σα να έχει διαφορά 7 και όχι μόνο 4 βαθμών.

Πρακτικά αν υπάρχει μια ομάδα που κυνηγά να ξεπεράσει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης όπως και ο Παμβοχαϊκός, αυτή είναι ο Εθνικός Πειραιά.  Σε κάθε περίπτωση, το ματς του ερχόμενου Σαββάτου ανάμεσα στον Παμβοχαϊκό και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο Βραχάτι είναι κομβικής σημασίας. Με νίκη ο Εθνικός πλησιάζει πολύ την σωτηρία, με ήττα θα πρέπει μάλλον να προσανατολίζεται στα πλέι άουτ και θα έχει ενδιαφέρον να κοιτά πλέον και τι κάνει ο Παναθηναϊκός.

Για αυτό και το ThrakiSportS παρουσιάζει το πρόγραμμα του Εθνικό και των ομάδων που μάχονται για την αποφυγή των πλέι άουτ που για τις προσεχείς πέντε αγωνιστικές έχει ως εξής:

1. Ολυμπιακός Πειραιώς (50 βαθμοί)
2. ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης (41 βαθμοί)
3. Φοίνικας Σύρου (32 βαθμοί)
4. Ηρακλής Θεσσαλονίκης (28 βαθμοί)
5. Ηρακλής Χαλκίδας (26 βαθμοί)
6. Νίκη Αιγινίου (24 βαθμοί): Παναχαϊκή (εκτός), Παμβοχαϊκός (εντός), Εθνικός Πειραιώς (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός),  Ηρακλής Χαλκίδας (εκτός)
7. Εθνικός Πειραιώς (24 βαθμοί):  Παναθηναϊκός (εντός), Εθνικός Αλεξανδρούπολης (εκτός), Νίκη Αιγινίου (εντός), Ηρακλής Θεσσαλονίκης (εκτός), Κηφισιά (εντός)
8. Κηφισιά (24 βαθμοί): Ηρακλής Θεσσαλονίκης (εντός), Ολυμπιακός Πειραιώς (εντός), Παναχαϊκή (εκτός), Παμβοχαϊκός (εντός), Εθνικός Πειραιώς (εκτός)

9. Παμβοχαϊκός (21 βαθμοί): Εθνικός Αλεξανδρούπολης (εντός), Νίκη Αιγινίου (εκτός), Ηρακλής Θεσσαλονίκης (εντός), Κηφισιά (εκτός), Παναχαϊκή (εντός)
10. Εθνικός Αλεξανδρούπολης (20 βαθμοί): Παμβοχαϊκός (εκτός), Εθνικός Πειραιώς (εντός), ΠΑΟΚ (εκτός), Ηρακλής Χαλκίδας (εντός), Φοίνικας Σύρου (εκτός)
11. Παναθηναϊκός (14 βαθμοί): Εθνικός Πειραιά (εκτός), ΠΑΟΚ (εντος), Ηρακλής Χαλκίδας (εκτός), Φοίνικας Σύρου (εντός), Ολυμπιακός (εκτός)

12. Παναχαϊκή (2 βαθμοί): Νίκη Αιγινίου (εντός), Ηρακλής Θεσσαλονίκης (εκτός), Κηφισιά (εντός), Ολυμπιακός (εντός), Παμβοχαϊκός (εκτός)