Super League: Κι όμως, το ηχηρό «χαστούκι» από την ΑΕΚ θα βγάλει τελικά την Ξάνθη στην Ευρώπη!!!

 

Απέμειναν οκτώ αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του φετινού μαραθωνίου της Super League και παρόλο που η Ξάνθη γνώρισε μια βαρύτατη ήττα την περασμένη Κυριακή στο ΟΑΚΑ από την Ξάνθη, όχι μόνο έχει πολλές ελπίδες εξόδου στην Ευρώπη αλλά αυτή η ήττα μπορεί τελικά να της κάνει καλό αναφορικά με αυτόν τον στόχο.

Αυτό γιατί είτε με 1-0 είτε με 4-0, η ήττα σε αυτές τις περιπτώσεις απέναντι σε μια ομάδα με διαφορετικούς στόχους από την Ξάνθη δεν έχει διαφορά. Μηδέν βαθμοί και στη μία περίπτωση, μηδέν και στην άλλη. Ο μόνος κίνδυνος είναι η ψυχολογία, αλλά αυτό μπορεί να έχει και διαφορετική ανάγνωση. Αν αντι να πέσει η ψυχολογία, θίχτηκε ο εγωισμός των παικτών του ΑΟΞ και όσοι παρακολουθούν τις τελευταίες προπονήσεις αυτό λένε, τότε μπορεί η ήττα αυτή να αποτελέσει το ορόσημο για την ευρωπαϊκή έξοδο του θρακιώτικου συλλόγου.

Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι ο βασικός αντίπαλος της Ξάνθης σε αυτήν την μάχη για την 5η θέση, ο Πανιώνιος, έστω και δύσκολα ηττήθηκε και αυτός από τον Ολυμπιακό με συνέπεια να μην αυξηθεί η μεταξύ τους διαφορά. Επιπλέον, ο Αστέρας Τρίπολης που είχε την ευκαιρία να προσπεράσει την Ξάνθη επίσης ηττήθηκε εντός έδρας από τον Ατρόμητο, ενώ την προσεχή αγωνιστική Πανιώνιος και Αστέρας παίζουν μεταξύ του, οπότε ένας από τους δύο ή και οι δύο δεδομένα θα χάσουν βαθμούς.

Από εκεί και πέρα, είναι αλήθεια ότι πλησίασαν τον θρακιώτικο σύλλογο ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Παναθηναϊκός και ο Λεβαδειακός αλλά παραμένουν κάτω του. Με απλά λόγια, είναι στο χέρι των παικτών του ΑΟΞ να αποδείξουν ότι η εικόνα στο ΟΑΚΑ ήταν ατυχής και δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα της Ξάνθης, που έχει όλα τα φόντα με βάση και το πρόγραμμα που ακολουθεί να προσπεράσει τον Πανιώνιο (υπάρχει και μεταξύ των δύο ματς), να μην αφήσει κανέναν άλλον να την περάσει στην βαθμολογία και να πάρει αυτή την 5η θέση που κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσει στην Ευρώπη, εφόσον η ομάδα που κατακτήσει το Κύπελλο έχει εξασφαλίσει έξοδο στην Ευρώπη και μέσω πρωταθλήματος – κοινώς αν ο τελικός Κυπέλλου είναι όπως πέρυσι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.

Το ThrakiSportS σας δείχνει την τρέχουσα βαθμολογία και το υπόλοιπο πρόγραμμα των ομάδων που είναι σε 5 βαθμούς απόσταση από την Ξάνθη και θεωρητικά διεκδικούν από αυτήν το πέμπτο ευρωπαϊκο εισιτηριο (αν υποθέσουμε ότι ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ θα κατακτήσουν το Κύπελλο):

 

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ:

1. ΠΑΟΚ (52 βαθμοί)

————————————

2. ΑΕΚ (50 βαθμοί)

3. Ολυμπιακος (43 βαθμοί)

4. Ατρόμητος  (42 βαθμοί)

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

5. Πανιώνιος (31 βαθμοί): Αστέρας Τρίπολης  (εντός), ΑΕΚ (εκτός), Ατρόμητος (εντός), ΑΟ Ξάνθη (εντός), ΠΑΟΚ (εκτός), Παναθηναϊκός (εντός), Πλατανιάς (εκτός), Λεβαδειακός (εντός)

————————————

6. ΑΟ Ξάνθη (29 βαθμοί): Απόλλων Σμύρνης  (εντός), Ατρόμητος (εκτός), Παναιτωλικός (εντός), Πανιώνιος  (εκτός), ΠΑΣ Γιάννινα  (εντός), ΠΑΟΚ (εκτός), ΑΕΛ (εντός), Παναθηναϊκός (εκτός)

7. Αστέρας Τρίπολης (28 βαθμοί): Πανιώνιος (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός), Παναθηναϊκός (εκτός), Πλατανιάς (εντός), Λεβαδειακός (εκτός), Κέρκκυρα (εκτός), Απόλλων Σμύρνης (εντός), Παναιτωλικός (εκτός)

8. ΠΑΣ Γιάννινα (28 βαθμοί):  Λεβαδειακός (εντός), Κέρκυρα (εκτός), Απόλλων Σμύρνης (εντός), Παναιτωλικός (εκτός), Ξάνθη (εκτος), ΑΕΛ (εντός), Λαμία (εκτός), Ολυμπιακός (εντός)

9. Παναθηναϊκός (27 βαθμοί): Λαμία (εντός), Ολυμπιακός (εκτος), Αστέρας Τρίπολης (εκτος), ΑΕΚ (εκτος), Ατρόμητος (εντος), Πανιωνιος (εκτος), ΠΑΟΚ (εντος), Ξάνθη (εντος)

10. Παναιτωλικός (26 βαθμοί): Κέρκυρα (εντός), Απόλλων Σμύρνης (εκτός), Ξάνθη (εκτός), ΠΑΣ Γιάννινα (εντός), Λάρισα (εκτός), Λαμία (εντός), Ολυμπιακός (εκτός), Αστέρας Τρίπολης (εντός)

9. Λεβαδειακός  (25 βαθμοί):   ΠΑΣ Γιάννινα (εκτος), ΑΕΛ (εντός), Λαμία (εκτος), Ολυμπιακός (εντός), Αστέρας Τρίπολης (εντος), ΑΕΚ (εκτός), Ατρόμητος (εντος), Πανιώνιος (εκτος)

12. ΑΕΛ (22 βαθμοί)

13. Λαμία  (20 βαθμοί)

————————————

14. Κέρκυρα  (18 βαθμοί)

15. Απόλλων Σμύρνης  (16 βαθμοί)

16. Πλατανιάς (10 βαθμοί)