Super League: Το ευχαριστώ του Σιώπη στον… Ουζουνίδη και οι εκτιμήσεις του για την «ευρωπαϊκή» κόντρα με την Ξάνθη

 

Στην κοπή της βασιλόπιτας του Πανιωνίου βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο Εβρίτης παίκτης του Μανώλης Σιώπης. Πιο πριν ωστόσο είχε παραχωρήσει μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο kingsport, όπου υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες αναφορές.

Σε ερώτημα για τις επερχόμενες κόντρες με σκοπό την κατάκτηση του πέμπτου ευρωπαϊκού όπως δείχνουν τα πράγματα εισιτηρίου στο πρωτάθλημα, ο Μ. Σιώπης αναφέρει: «Συμφωνώ για τον Ατρόμητο ότι λογικά έχει κλειδώσει την τέταρτη θέση. Εμείς (Πανιώνιος) πιστεύω αν καταφέρουμε να πάρουμε τον Αστέρα εντός και την Ξάνθη εντός, που έχουμε το πλεονέκτημα έδρας, πιστεύω θα καταφέρουμε να πάρουμε την 5η θέση και να κλειδώσουμε την θέση στην Ευρώπη».

Σε σχέση με τα ημιτελικά του Κυπέλλου, όπου ο Πανιώνιος έχει κληρωθεί απέναντι στον ΠΑΟΚ, τονίζει: «Όσο υπάρχει ελπίδα, ελπίζεις. Εννοείται πως κάνουμε όλοι όνειρα και θέλουμε να έρθει το κύπελλο στην Πλατεία, γιατί είναι ένας τίτλος και στον Πανιώνιο έχουμε να δούμε τίτλο πολλά χρόνια. Μακάρι…».

Σε σχέση με την περσινή μαγική χρονιά και τη στιγμή που ανέβηκε στην εξέδρα και έγινε ένα με τον κόσμο, ο Μανώλης Σιώπης τονίζει: «Είναι μέχρι στιγμής η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου! Μοναδική στιγμή! Όποτε την σκέφτομαι και ειδικά, όποτε είμαι με τον Ρισβάνη, γιατί ήμασταν εγώ, ο Ρισβάνης και ο Κόρμπος, είναι μοναδική, γιατί δεν ξέρω αν μου ξανασυμβεί! Ποτέ μην λες ποτέ όμως… Ήμασταν μαζί με τον κόσμο, ξέραμε ότι θα φύγουμε από την ομάδα. Ερχόντουσαν συναισθήματα (από την ομάδα), χαρές, λύπες που παλεύαμε την κατηγορία την πρώτη χρονιά και πού φτάσαμε. Είναι μοναδική και κράτησε αυτό, ότι είναι η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου!».

Ειδικά για τον Ρισβάνη τονίζει: «Βάλε ένα μπιπ εδώ! Κ@@ς και βρακί είμαστε! Είναι πραγματικά αδερφός-αδερφός.. ο ψηλός (Ρισβάνης) και ο κοντός (Σιώπης) και στην προετοιμασία του Ολυμπιακού ήμασταν συνέχεια μαζί, λέμε τα πάντα. Είναι ένα παιδί και αυτός με πολύ μεγάλο ταλέντο, έχει βελτιωθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και φαίνεται στο αγωνιστικό κομμάτι. Πιστεύω πως και αυτός, και ο Γιαννιώτης και ο Χατζηισαϊας θα πλαισιώσουν την Εθνική και στο μέλλον θα καθιερωθούν κιόλας. Τους έχει ανάγκη η Εθνική τέτοιους παίκτες και πραγματικά και στους τρεις εύχομαι τα καλύτερα από καρδιάς, γιατί εκτός από φίλους, τους έχω και σαν αδερφούς».

Σε σχέση με το γεγονός ότι φέτος δεν έχει πλέι οφ το πρωτάθλημα ο Μανώλης Σιώπης τονίζει: «Όπως και πέρυσι και πρόπερσι, δεν έβρισκα τον λόγο που γινόντουσαν τα πλέι οφ. Δεν μου αρέσουν! Γιατί εμείς σαν πιο ‘’υποδεέστερη’’ ομάδα που βγαίναμε πέμπτοι, δεν είχαμε το ρόστερ να αλλάζουμε παίκτες και να κυνηγάμε μία καλύτερη θέση.. από αυτή την άποψη. Ειδικά φέτος που είμαι και τραυματίας, όχι δεν θα το ήθελα».

Σε σχέσην με τον τραυματισμό του αναφέρει: «Όποτε βλέπω αγώνες live, από κοντά την ομάδα, θέλω να μπω μέσα στο γήπεδο και να παίξω!…  αλλά ξέρω ότι δεν γίνεται. Αυτή την χρονιά έχω συνηθίσει, γιατί έχω πολλούς τραυματισμούς. Τι να κάνουμε, έτσι είναι ο αθλητισμός! Εγώ θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για τον εαυτό μου και μετέπειτα αν μπορέσω να γυρίσω (και) γρήγορα κοντά στην ομάδα να την βοηθήσω, μακάρι να είναι το συντομότερο. Αλλά θα μου πάρει λίγος χρόνος, γιατί είναι ιδιαίτερος τραυματισμός και θέλει ιδιαίτερη διαχείριση».

Ο Μανώλης Σιώπης μιλάει ακόμα για τη μεγάλη αγάπη του στο μπάσκετ και σε ερώτηση αν θα έπαιζε, αναφέρει: «Είμαι και μισή μερίδα, που να παίξω!! (γέλια)! Εντάξει, αν είχα το ύψος 1.90φεύγα, θα έπαιζα πλέι μέικερ ξεκάθαρα! Θαυμάζω τον Λεμπρόν Τζέιμς, για τον επαγγελματισμό του, για το αγωνιστικό, για τη ζωή που κάνει. Μακάρι να το πάρει ο Λεμπρόν φέτος! Να σου πω την αλήθεια, παρακολουθώ πιο πολύ ΝΒΑ, παρά ποδόσφαιρο. Τόσο πολύ…  Μου αρέσει πολύ το μπάσκετ, σαν άθλημα».

Αν γυρνούσε τον χρόνο πίσω και ήταν 14 χρονών, θα πήγαινε πάλι στις ακαδημίες του Ολυμπιακού; Ο ίδιος απαντά:  «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!  Ολυμπιακό με χίλια! “Άρρωστος” Ολυμπιακός ο πατέρας μου, Ολυμπιακός και εγώ. Ήτανε όνειρο όταν πήγα στον Ολυμπιακό, γιατί είχε γίνει μία σχολή του Ολυμπιακού στο χωριό μου και εγώ όταν είχα πάρει αυτό το χαρτί, είπα ‘’θα πάω στον Ολυμπιακό, Τέλος!’’ και κατάφερα και πήγα».

Ποιοι είναι οι άνθρωποι που έχουν παίξει σημαντικό ρόλοσ την καριέρα του; «Η οικογένεια μου δεν το συζητώ, ήταν πάντα δίπλα μου, σε όλα! Γιατί όταν έφυγα από το χωριό στα 14μου, ήρθα στην Αθήνα μόνος μου, πέρασα πολύ δύσκολα και ο πατέρας μου και η μάνα μου, με βοήθησαν πάρα πολύ, να μπορέσω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της ακαδημίας του Ολυμπιακού. Στο ποδόσφαιρο, ο Ουζουνίδης ήταν ο άνθρωπος που με στήριξε και ήταν ο πρώτος προπονητής που έπαιξα σούπερ λιγκ. Χωρίς να έχω παίξει σε καμία ομάδα, μόνο στην ακαδημία του Ολυμπιακού, με πήρε στον Πλατανιά και με πίστεψε. Είναι ο άνθρωπος που με πίστεψε περισσότερο από τον καθένα, σε επαγγελματικό επίπεδο».

 

Τέλος, ο Μανώλης Σιώπης δεν έχει πετύχει ποτέ γκολ στη Σούπερ Λιγκ. Είναι κάτι που το κυνηγά και το θέλεις ή το έχει αφήσει στη τύχη του; «(γέλια) Το κυνηγάω και το θέλω! Πέρυσι, το κυνήγησα πάρα πολύ και με κράζανε Ρισβάνης, Γιαννιώτης, Κόρμπος, ότι θα σπάσω το Ρεκόρ Γκίνες και δεν θα βάλω ποτέ γκολ(!) και το κυνηγούσα, αλλά δεν ερχόταν. Και άκουσα μια φορά τον Ρισβάνη να μου λέει ‘’μην το κυνηγάς, αν είναι να έρθει, θα έρθει…!’’ ακόμα να έρθει!». Μάλιστα, σε σχέση με το Football Manager που στα στατιστικά του στο τελείωμα δίνει στον Εβρίτη 6 με άριστα το 20, ο Σιώπης απαντά: «(γέλια) Δίκιο έχει, αφού όταν φτάνω μπροστά από το τέρμα, είναι λες και έχει παντζούρι!! και δεν μπορώ να σκοράρω!». Όσο για το τι θα γίνει όταν συμβεί αυτό; «Θα πέσουν τα τσιμέντα!! Να ξέρεις, θα πέσουν τα τσιμέντα!! Σε όλους αυτό λέω, για αυτό δεν βάζω γκολ!!! (γέλια)»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΣΙΩΠΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ