Super League: Έσπευσε μέχρι και ο Πανόπουλος στο κρίσιμο Δ.Σ. της Λίγκας αλλά έφυγε βλέποντας το δημιούργημά του να είναι υπό διάλυση

 

Καμία απόφαση δεν πάρθηκε σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος στο κρίσιμο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League και τα πάντα παραμένουν στον αέρα ενόψει της επόμενης σεζόν.

Το κυριότερο όμως είναι ότι τα όσα συνέβησαν στο ΔΣ και η ερμηνεία τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η κεντρική διαχείριση όπως την ξέραμε θα πάψει να υπάρχει, για τον απλούστατο λόγο ότι κανένας από τους τέσσερις «μεγάλους» δεν υποστήριξε το εγχείρημα. Και αυτό το κατάλαβε καλύτερα από όλους ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης Χρήστος Πανόπουλος, που έσπευσε να παραβρεθεί αυτοπροσώπως στο Δ.Σ. ώστε να σχηματίσει προσωπική εικόνα για το που πάει το πράγμα αναφορικά με το δικό του δημιούργημα, όπως θεωρείται η Λίγκα και μέσω αυτής η κεντρική διαχείριση (που αν πάψει να υπάρξει θα θέσει σε κίνδυνο και την ύπαρξη της ίδιας της Λίγκας).

Πιο ξεκάθαρος απ’ όλους ήταν ο Ολυμπιακός, ο οποίος δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην κεντρική διαχείριση. Πιο ξεκάθαρα δεν θα μπορούσε να το πει και μάλιστα δια στόματος Γιάννη Βρέντζου. Στην κεντρική διαχείριση δεν θα συμμετέχει όμως ούτε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει υπογράψει ήδη διμερή σύμβαση με τη Nova σπάζοντας την κεντρική διαχείριση.

Ο δικέφαλος επικαλέστηκε την συμφωνία που ήδη υπάρχει και μόνο για τα μάτια του κόσμου εκτιμήθηκε ότι άφησε ένα παράθυρο υπό όρους και συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να προστεθεί στην κεντρική διαχείριση, σπάζοντας το συγκεκριμένο συμβόλαιο.  Στην ίδια γραμμή κινήθηκαν και οι ΠΑΕ ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, οι οποίες ναι μεν δεν ξέκοψαν τη συμμετοχή τους, αλλά δεν φάνηκαν ιδιαιτέρως ζεστές, με τους εκπροσώπους του «τριφυλλιού» να σημειώνουν ότι πρώτα πρέπει να ενημερωθεί ο ιδιοκτήτης της «πράσινης» ΠΑΕ.

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι υπήρξαν και κάποιες από τις «μικρομεσαίες» ΠΑΕ που φάνηκε ότι δεν βλέπουν ως μονόδρομο την κεντρική διαχείριση. Ο Πανιώνιος υπογράμμισε ότι δεν νοείται κεντρική διαχείριση χωρίς και τις 16 ομάδες, ενώ αποστάσεις κράτησε και η ΑΕΛ, λέγοντας ότι η κεντρική διαχείριση μπορεί να γίνει μόνο με όρους που θα θέσουν οι ομάδες. Ο Αστέρας Τρίπολης, βλέποντας τις διαρροές από τους «μικρομεσαίους», υποστήριξε ότι δεν μπορεί να γίνει κεντρική διαχείριση όταν λείπει απ’ αυτή ο μεγαλύτερος αριθμός των ομάδων.

Αντιθέτως, ομάδες όπως ο Παναιτωλικός, ήταν πιο συναινετικές, θεωρώντας ότι η κεντρική διαχείριση μπορεί να γίνει με όσες ομάδες το αποφασίσουν. Ο Χρήστος Πανόπουλος παρακολουθώντας όλα αυτά, αν κατάλαβε ένα πράγμα είναι ότι το μέτωπο των 12 μικρομεσαίων που θέλησε να δημιουργήσει πριν δύο χρόνια δεν είναι αρραγές αλλά αντίθετα διάτρητο, κάτι που προφανώς ήξερε από τότε και για αυτό ήθελε να τους δεσμεύσει και με τις υπογραφές τους. Πλέον μάλλον ο καθένας ακολουθεί ατομικούς δρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus, οι εκτιμήσεις κάποιων από τους μετέχοντες στο ΔΣ είναι ότι δύσκολα θα υπάρξει κεντρική διαχείριση όπως την ξέρουμε, ενώ αποδείχτηκε ότι κακώς η Super League δεν αποδέχτηκε την πρόταση της Nova  για πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων έναντι του ποσού των 30 εκατ. ευρώ ετησίως. Πλέον η συνδρομητική τηλεόραση έχει το περιθώριο για παράδειγμα να δώσει κάτι παραπάνω από τα 2,5 εκατ. ευρώ που έδινε στους μεγάλους ώστε να κλειδώσει όλα τα ντέρμπι και αν περισσέψουν χρήματα να κινηθεί και σε κάποιους μικρομεσαίους.

Όπως έχει γράψει το ThrakiSportS, στις προτάσεις στους μικρομεσαίους η Nova δίνει ως και 500.000-600.000 ευρώ από 1,5 εκατ. ευρώ που εξασφαλίζουν με τα τωρινά δεδομένα. Διατυπώθηκαν διαφορετικές απόψεις, με ομάδες όπως ο Ατρόμητος, ο Παναιτωλικός και η Ξάνθη να υποστηρίζουν μέσω των εκπροσώπων τους ότι οι «μικροί» πρέπει να επιμείνουν και να διατηρήσουν κοινή στάση στο συγκεκριμένο κομμάτι. Ωστόσο όπως προαναφέρθηκε, ήδη διαφοροποιούνται οι μεγάλοι αλλά ακόμα και οι μικροί δεν έχουν συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο.

Ο Χρήστος Πανόπουλος που υπήρξε ο βασικός πρωτεργάτης της δημιουργίας της Super League και της κεντρικής διαχείρισης, είχε από μέσα ότι αυτό το δημιούργημά του είναι πλέον στα πρόθυρα της διάλυσης…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here