Α2 Ανδρών: Μπέρδεμα για τις ομάδες που υποβιβάζονται στον όμιλο των Άρη, ΓΕ Αλεξανδρούπολης και ΑΟ Ορεστιάδας

 

Σύγχυση αν και έχουν ξεκινήσει οι αγώνες επικρατεί στους φίλους και στις ομάδες της Α2 Ανδρών σχετικά με πόσες από αυτές υποβιβάζονται μέσω των πλει άουτ.

Βέβαια, με την κλήρωση για το πρόγραμμα των αγώνων πλει οφ ανόδου και πλέι άουτ παραμονής, η ΕΟΠΕ υπενθύμισε και παλι πόσες ομάδες υποβιβάζονται από καθε όμιλο του Βορρά.

Οι ομάδες της Θράκης, ΓΕ Αλεξανδρούπολης και ο ΑΟ Ορεστιάδας, μαζί με Αρη και ΑΟ Σερρών μετέχουν στον Β1 Όμιλο, όπου σύμφωνα με την προκήρυξη «αν από την Volley League υποβιβαστεί μια ομάδα της ΕΣΠΑΑΑ, της ΕΣΠΕΔΑ, της ΕΣΠΕΠ, Ζ’ Περιφέρεια και μια ομάδα της ΕΠΕΣΘ, της ΕΣΠΕΘΡ και της ΕΣΠΕΜ, τότε θα πεσουν 2 ομάδες από τον Β1 όμιλο και μια ομάδα που θα προκύψει από το μπαράζ, των ομάδων που θα λάβουν την 2η θέση στα πλέι άουτ». Σε διαφορετική περίπτωση θα πέσουν δύο ομάδες.

Δεδομένου ότι η μια ομάδα που θα υποβιβαστεί στην Α2 ανήκει στην ΕΣΠΕΠ καθώς είναι η Παναχαϊκή, αναζητείται η δεύτερη. Αν είναι ο Παναθηναϊκός ή ο Παμβοχαϊκός, τότε θα υποβιβαστούν μόνο οι δυο τελευταίες ομάδες, δηλαδή με βάση τα τωρινά δεδομένα και την υπάρχουσα βαθμολογία που όμως προφανώς μπορεί να αλλάξει από αγωνιστική σε αγωνιστική, ο ΑΟ Σερρών και ο Αο Ορεστιάδας.

Αν όμως υποβιβαστεί και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης (ή η Νίκη Αιγινίου από τις ομάδες που κυνηγούν οι Εβρίτες), τότε θα κινδυνεύσει και ο δεύτερος της βαθμολογίας των πλέι άουτ και τρίτος από το τέλος, εν προκειμένω ο Άρης που μετά από την ήττα από την ΓΕΑ έχει πέσει σε αυτήν την θέση. Για αυτό και είναι λογικό όλες οι ομάδες της Α2 Ανδρών που μετέχουν στα πλέι οφ παραμονής να έχουν έναν λόγο παραπάνω να εύχονται την παραμονή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στην Volley League.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ ΚΑΙ ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ ΤΗΣ  Α2 ΑΝΔΡΩΝ ΒΟΛΕΪ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ