Γ’ Εθνική: Αίτημα για αλλαγή της ημερομηνίας του ντέρμπι της Ξάνθης ανάμεσα σε Ορφέα και Άρη Αβάτου

 

Αίτημα για την αλλαγή της ημερομηνίας του ντέρμπι της Ξάνθης ανάμεσα στον Ορφέα και τον Άρη Αβάτου για την 26η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής πρόκειται να κατατεθεί την Τρίτη στην αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ.

Με αυτό το γηπεδούχο σωματείο, εν προκειμένω ο Ορφέας έχοντας και την συγκατάθεση του Αβάτου, θα ζητήσουν η αναμέτρηση που κανονικά έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Κυριακή να γίνει 24 ώρες πιο πριν, το Σάββατο.

Αιτία στέκεται το γεγονός ότι την Κυριακή στις 3,00 το μεσημέρι, ίδια ώρα με τα ματς της Γ’ Εθνικής δηλαδή, έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στα Πηγάδια το μεγάλο όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα παιχνίδι της Ξάνθης με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Το ματς είναι κομβικής σημασίας για τον ΑΟΞ που διεκδικεί έξοδο στην Ευρώπη, αλλά και το ντέρμπι Ορφέα – Αβάτου συγκλονίζει την ποδοσφαιρική Ξάνθη καθώς άλλωστε πλησιάζουμε προς το τέλος του πρωταθλήματος και οι δυο ομάδες είναι οριακά πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Για τον ίδιο λόγο αναμένεται να αναβληθεί ή να αλλάξει ημερομηνία και η Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το παιχνίδι του πρώτου γύρου ανάμεσα στον Άρη Αβάτου και τον Ορφέα Ξάνθης, από όπου και η φωτογραφία, είχε διεξαχθεί Σάββατο και όχι Κυριακή για τον ίδιο ακριβώς λόγο, τότε για αναμέτρηση της Ξάνθης με τον Πανιώνιο στα Πηγάδια.

Δεδομένου του ότι είχε γίνει δεκτό το αίτημα τότε, αλλά και της παρουσίας πλέον του προέδρου της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργου Πανίδη στο ΔΣ της ΕΠΟ, θεωρείται μάλλον τυπική διαδικασία η έγκριση του αιτήματος του Ορφέα Ξάνθης και του Άρη Αβάτου.