Super League: 10 tips για τον αγώνα της ΑΕΚ με την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ (17:15, LIVE ThrakiSportS)

 

Η Ξάνθη αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στις 17:15 και θέλει αν μπορέσει ένα θετικό αποτέλεσμα που θα την φέρει πιο κοντά ή και πάνω από τον Πανιώνιο που θα παίξει πιο μετά κόντρα στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Ωστόσο και οι κιτρινόμαυροι βρίσκονται στο κυνήγι του ΠΑΟΚ. 

Όπως κάθε εβδομάδα, το ThrakiSportS παρουσιάζει δέκα ενδιαφέροντα στοιχεία για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση. Πάμε:

1. Σε προϊστορία 26 αγώνων με γηπεδούχο την ομάδα της ΑΕΚ για το πρωτάθλημα, η Ξάνθη δεν έχει καμία νίκη. Πέντε ματς έχουν λήξει ισόπαλα και 21 φορές έχει κερδίσει ο δικέφαλος. Τα τέρματα είναι 65-17 υπέρ της ΑΕΚ.

2. Πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ απέναντι στην Ξάνθη διαχρονικά είναι ένας… Ξανθιώτης. Ο λόγος για τον Χρήστο Μαλαδένη που ως παίκτης της ΑΕΚ έχει βρει πέντε φορές δίχτυα σε βάρος της ομάδας της πατρίδας του.

3. Όπως σημειώνει η xanthi-sport, οι αναμετρήσεις που γίνονται Φεβρουάριο μεταξύ των δύο ομάδων είναι τρεις, τις έχει κερδίσει και τις τρεις η ΑΕΚ αλλά και στις τρεις έχει σκοράρει η Ξάνθη.

4. Ωστόσο οι δυο ομάδες δεν έχουν ποτέ αναμετρηθεί μεταξύ τους από το 1989 στην Αθήνα για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

5. Η ΑΕΚ στην έδρα της έχει πετύχει 22 γκολ και έχει δεχθεί 7 την φετινή σεζόν. Η Ξάνθη εκτός έδρας έχει πετύχει 10 γκολ και έχει δεχθεί 10.

6. Πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ είναι ο Αραούχο και ο Λιβάγια, έχουν αμφότεροι πετύχει από 7 γκολ. Στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ από την Ξάνθη με ένα περισσότερο από αυτούς ο Γεντρισεκ.

7. Αξίζει ωστόσο να έχουμε στο μυαλό μας ότι η ΑΕΚ είναι η ομάδα που βάζει πιο συχνά από οποιαδήποτε άλλη γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο των αναμετρήσεων φέτος.

8. Για την ΑΕΚ αναμένονται αρκετές αλλαγές στην σύνθεση της ομάδας σε σχέση με το ματς της περασμένης Πέμπτης  με την Ντιναμό Κιέβου και ενώ ο επαναληπτικός για τους 32 του Europa League έρχεται αυτήν την Πέμπτη, άρα το μυαλό ίσως και να είναι εκεί για τους αεκτζήδες.

9. Η Ξάνθη έχει ταξιδέψει στην Αθήνα χωρίς τον αρχηγό της Κώστα Φλίσκα. Αναλυτικά η αποστολή τόσο της Ξάνθης όσο και της ΑΕΚ με ένα κλικ ΕΔΩ.

10. Διαιτητής της αναμέτρησης έχει οριστεί ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος. Χθες ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα από τη Λαμία και έτσι η νίκη είναι επιτακτική για τους γηπεδούχους για να μείνουν στο κυνήγι του. Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές με ένα κλικ ΕΔΩ.