Η ικανοποίηση του Πάρη Μαρινέλη για τις επιτυχίες των λιλιπούτειων κομοτηναίων πρωταθλητών που αναδεικνύει

 

Το τέλος των δύο πανελληνίων πρωταθλημάτων ζίου ζίτσου, βρήκε τον Πανθρακικό Αθλητικό Σύλλογο Ζίου Ζίτσου της ακαδημίας Budo Fighters του Πάρη Μαρινέλη, με συγκομιδή επτά μεταλλίων και επτά άτομα στην Εθνική Ελλάδος και στην γενική κατάταξη της ομοσπονδίας ΕΦΕΟΖΖ 15ο ανάμεσα σε 45 συλλόγους. 

Χαρούμενος ο προπονητής Πάρης Μαρινέλης βλέπει το άθλημα να αναπτύσσεται και τους αθλητές του να πετυχαίνουν πανελλήνιες διακρίσεις. Μίλησε στην εφημερίδα “Χρόνος” και ανέφερε: «Αυτό ήταν το πανελλήνιο πρωτάθλημα για το 2018, το οποίο βγάζει την εθνική Ελλάδος για τους επόμενους αγώνες μέσα στην χρονιά, δηλαδή για Παγκόσμιο, Πανευρωπαϊκό και Βαλκανικό. Ο Πανθρακικός Αθλητικός Σύλλογος Ζίου Ζίτσου πήρε μέρος με 16 αθλητές: 11 το πρώτο Σαββατοκύριακο στην κατηγορία -12, -15 ετών, και 5 αθλητές το δεύτερο Σαββατοκύριακο στην κατηγορία -18, -21, +21».

Ο Μαρινέλης σχολιάζει για την ανάπτυξη του αθλήματος σε πανελλαδικό επίπεδο, με τους Έλληνες αθλητές να κατακτούν σημαντικές διακρίσεις σε κάθε επίπεδο. «Αποσπάσαμε επτά μετάλλια και ήταν κάτι πολύ σημαντικό, αν αναλογιστούμε πως έχει εξελιχθεί η κατάσταση με το ζίου ζίτσου στην Ελλάδα, όπου δηλαδή έχει μία τρομερή άνοδο και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Το άθλημα ανεβαίνει πάρα πολύ παγκοσμίως και σε αυτή την εξέλιξη έχει βοηθήσει πάρα πολύ το ελληνικό ζίου ζίτσου. Πιο παλιά η Ελλάδα κυνηγούσε άλλες χώρες, τώρα ίσως κυνηγούν τους Έλληνες πρωταθλητές».

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, οι μικροί αθλητές της ακαδημίας έχουν μάθει να αγαπούν το ζίου ζίτσου και τις αρχές του. Μεταξύ τους ο δεκάχρονος Γιάννης, πέτυχε τρεις νίκες στο πανελλήνιο: «Έπαιξα σε πέντε αγώνες. Κέρδισα τους δύο πρώτους αρκετά εύκολα, έχασα στον τρίτο στην ισοπαλία, κέρδισα τον επόμενο, αλλά έχασα στον μικρό τελικό μετά, γι’ αυτό βγήκα τέταρτος. Θέλω να συνεχίσω το άθλημα, μου αρέσει πολύ», λέει. Μαζί του ο εννιάχρονος Νίκος εξηγεί ότι «μου αρέσει το άθλημα γιατί και η μαμά μου ασχολούνταν με αυτό κι έτσι το έμαθα. Βγήκα τέταρτος στο πανελλήνιο και ήταν πολλά άτομα στην κατηγορία μου».
Παρών και ο έτερος Νίκος του συλλόγου, στα δέκα του χρόνια, συμμετείχε κι αυτός στο πρωτάθλημα: «Είχα δύο ήττες και μία νίκη, αλλά θα συνεχίσω το άθλημα γιατί μου αρέσει. Μαθαίνω πολλά πράγματα από το άθλημα, κι ασχολούμαι από τρεισήμισι ετών». Χαρούμενος για την συμμετοχή και έτοιμος να συνεχίσει και ο μικρός εννιάχρονος Βλάσσης, λέει: «Έπαιξα έναν αγώνα κι έχασα, αλλά μαθαίνω πάρα πολλά πράγματα από το άθλημα. Ασχολούμαι από δυόμιση ετών και θα συνεχίσω». Τέλος και η Αλτάρ, δεν στέκεται στο αποτέλεσμα. «Η κατηγορία ήταν δύσκολη κι έχασα και έπαιξα δύο αγώνες. Θα συνεχίσω να κάνω ζίου ζίτσου».