Μπήκαν αλεξικέραυνα στο Πανθρακικό Στάδιο! Σε εξέλιξη έργα στις επιφάνειες, το γυμναστήριο και την περίφραξη

 

Τόπο πιάνουν τα χρήματα που δόθηκαν μέσω έκτακτης επιχορήγησης στο Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής. Το Στάδιο που εξυπηρετεί περίπου 500 πολίτες καθημερινά, πλέον διαθέτει πλήρες σύστημα προστασίας από τους κεραυνούς, ενώ παράλληλα αυτό το διάστημα πραγματοποιούνται και αναγκαίες εργασίες στα γήπεδα, στην περίφραξη και αλλού.

Η έκτακτη επιχορήγηση ύψους 22.000 ευρώ είχε ζητηθεί από την διοίκηση του Σταδίου εδώ και καιρό και, κατόπιν αυτοψίας του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, προχώρησε. Αναφορικά με τις εργασίες που επιτελούνται αυτές τις ημέρες, μίλησε στην εφημερίδα “Χρόνος” ο πρόεδρος του Σταδίου Γιώργος Μαυρίδης, ο οποίος όμως πρώτα διευκρινίζει ότι «είναι μία συλλογική προσπάθεια. Ένα έργο αρκετών μελών της διοίκησης που εμπλέκονται σχεδόν καθημερινά με τα προβλήματα. Όλοι συνεργαζόμαστε και τους ευχαριστώ, γιατί μόνο με συλλογική προσπάθεια μπορούν να λειτουργήσουν αυτά τα γήπεδα».

«Έγινε εξομάλυνση των επιφανειών στα γήπεδα, δηλαδή στα δύο γήπεδα μπάσκετ, ενώ τώρα γίνεται η βελτίωση και του γηπέδου μπροστά από την κερκίδα, ώστε να δούμε πως αυτό θα μπορέσει να αξιοποιηθεί πολυχρηστικά. Επίσης, ολοκληρώθηκε η αντικεραυνική προστασία. Πέρσι είχαμε ξεκινήσει την αντικεραυνική προστασία, στον χώρο των γηπέδων μπάσκετ. Τώρα κάναμε και από την άλλη  πλευρά του σταδίου, ώστε να καλύψουμε όλη την έκταση του Πανθρακικού Σταδίου, κάνοντάς το ασφαλές. Πανελλαδικά είχαμε πρόσφατα τρία θανατηφόρα κρούσματα. Ακόμη, έγινε σύγχρονο ανοιχτό γυμναστήριο, με σύγχρονες προδιαγραφές και δάπεδα που ολοκληρώνονται, για την άσκηση των ελεύθερα ασκουμένων δημοτών. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν κάποια οικοδομικά έργα, όπως βελτίωση περίφραξης». 

Από τα παραπάνω έργα, αυτό της προστασίας από τους κεραυνούς φαντάζει ως το πιο σημαντικό, αφού έχει άμεση σχέση με την προστασία των πολιτών ακόμη κι από θανατηφόρα δυστυχήματα. Μάλιστα, η έλλειψη αντικεραυνικής προστασίας αποτελούσε και αποτρεπτικό παράγοντα για πολλούς αθλούμενους, ώστε να επιλέξουν το Πανθρακικό Στάδιο και κατά τους χειμερινούς μήνες.

Εκτός από τα άνω έργα, βρισκόμαστε και σε αναμονή για την ανακατασκευή των γηπέδων τένις, όμως αυτό το έργο πραγματοποιείται υπό διαφορετικό καθεστώς. «Πάντα περιμένουμε και την ολοκλήρωση των γηπέδων τένις, που είναι μέσω προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και φεύγει από τη δική μας αρμοδιότητα», ενημερώνει ο πρόεδρος. Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα κονδύλι της τάξης των 55.000 ευρώ που έχει εγκριθεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο Γιώργος Μαυρίδης όμως στέκεται στο γεγονός ότι, ελλείψει φυλάκων και μόνιμου προσωπικού, η διατήρηση εγκαταστάσεων ως διαμορφώθηκαν, έχει άμεση σχέση με το πως θα συμπεριφέρονται στον χώρο οι χρήστες του. «Μεγάλο όνειρο και στόχος μας είναι το στάδιο να γίνει συνιδιοκτησία όλων των πολιτών, δηλαδή να αγαπήσουν και να φροντίζουν το στάδιο. Δεν υπάρχει φύλαξη, οπότε θα πρέπει οι ίδιοι οι δημότες να γίνουν συνιδιοκτήτες με όλη την σημασία της λέξης», λέει ο κ. Μαυρίδης, αναδεικνύοντας το Στάδιο ως ένα κτήμα πολιτών, το οποίο προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες γι’ αυτό και πρέπει να τυγχάνει σεβασμού από όλους μας.

Μελλοντικός στόχος των ανθρώπων άλλωστε είναι η ανάπτυξη ενός τύπου δικτύου εθελοντών, που ανταποδοτικά θα προσφέρουν πίσω στο Στάδιο αυτά που τους προσφέρει, ώστε το έργο να αντέξει στον χρόνο, γιατί υπάρχουν φαινόμενα φθοράς, όπως μηχανές να μπαίνουν μέσα, παιδιά να παίζουν με κυβόλιθους, σκυλιά να μπαίνουν στο σκάμμα.