Γ’ Εθνική: Προηγήθηκε αλλά δεν άντεξε απέναντι στην Καβάλα η Δόξα Προσκυνητών και ήρθε πιο κοντά στον υποβιβασμό

 

Μπορεί οι ελπίδες της για παραμονή να μειώθηκαν αισθητά μετά την ήττα της περασμένης εβδομάδας από την συντοπίτισσα Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου,  ωστόσο απέναντι στην σαφώς ανώτερη, πιο έμπειρη και με πιο βαριά φανέλα Καβάλα η Δόξα Προσκυνητών πάλεψε στα ίσια και λίγο έλειψε να πετύχει τη μεγάλη έκπληξη.

Εκμεταλλευόμενη την χαλαρότητα με την οποία μπήκαν στον αγώνα οι φιλοξενούμενοι, οι Ροδοπίτες στο 21′ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ από φάουλ του Χακάν και ωραία κεφαλιά του Δραγανίδη. Ωστόσο, αυτό το τέρμα αφύπνισε τους Καβαλιώτες. Στο 28′ και στο 29′ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με Πάλλα και Ξόμπλιο, ενώ στο 36′ το σουτ του Ψάλτη πέρασε εκτός. Δύο λεπτά μετά ο Νικολίτσας απέκρουσε σουτ του Πάλλα, ενώ στο 41’ήρθε η ισοφάριση με προβολή του Παπαστεριανού από κόρνερ που εκτέλεσε ο  Παπαδόπουλος.

Μετά το ισόπαλο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο μέρος η Καβάλα ήταν ανώτερη, πίεσε για την ανατροπή και τελικά την πέτυχε χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα στις αντεπιθέσεις των Προσκυνητών. Συγκεκριμένα, στο 71′ ο Πάλλας από δεξιά έβγαλε ωραία σέντρα και ο Βαλαβανόπουλος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, καθώς είχε μπει ως αλλαγή λίγο νωρίτερα,  έκανε το 1-2 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ξανθιώτης πρώτος σκόρερ του ΑΟΚ δεν είχε ξεκινήσει από την αρχή γιατί είχε χτυπήσει μία μέρα πριν στην προπόνηση και προφυλάχθηκε από τον Ανυφαντάκη.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η Καβάλα παραμένει στο κυνήγι του Παραλιμνίου, έστω και με ψαλιδισμένες πιθανότητες να προλάβει να το φτάσει μετά και τη νέα νίκη του επί του Νέστου Χρυσούπολης ενώ η Δόξα Προσκυνητών δείχνει να εγκαταλείπει την κατηγορία και μετά από δύο σεζόν στην Γ’ Εθνική να επιστρέφει στο τοπικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης. Απομένουν βέβαια πέντε αγωνιστικές, αλλά θα χρειαστεί ένα μικρό θαύμα σε αυτές για να προλάβει το τρένο της παραμονής.

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ: Νικολίτσας, Πόπτσης, Κελεσίδης, Καραγιαννίδης, Μόσχος (81′  Ζήνωνος), Τρίχας, Χακάν, Παγώνης (46′ Πατούλιας), Σιχλιμοίρης, Δραγανίδης, Τσορτανίδης.

ΚΑΒΑΛΑ: Δήμιζας, Ηλιάδης (68′ Μπλιος), Λυμπεράκης, Παπαστεριανός, Σέχου, Ψάλτης, Παπαδόπουλος, Ξόμπλιος (68′ Βαλαβανόπουλος), Αδαμάκης, Πάλλας (86′ Θωμαϊδης), Ντουρτμές (78′ Παυλίδης).

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΕΔΩ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 17ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ