Γ’ Εθνική: Οριακά παιχνίδια παραμονής για τις πέντε θρακιώτικες ομάδες (15:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Με τους αγώνες της 17ης αγωνιστικής που θα κρίνουν πολλά, συνεχίζεται Σαββατιάτικα λόγω αποκριάς το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, με το πρόγραμμα να έχει ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις χωρίς ωστόσο Θρακιώτικα ντέρμπι για τον Α’ Όμιλο, όπου συμμετέχουν οι πέντε ομάδες της Θράκης.

Ξεκινούμε από την Ξάνθη όπου στο γήπεδο της Φελώνης, ο πρωτοπόρος από τους Θρακιώτες Άρης Αβάτου φιλοξενεί τον καταδικασμένο Μέγα Αλέξανδρο Καρπερής σε έναν αγώνα όπου η νίκη αποτελεί μονόδρομο για τους κιτρινόμαυρους. Ο Άρης Αβάτου μετά το μεγάλο διπλό στην Χρυσούπολη από τον δυνατό Νέστο θέλει να διπλασιάσει τις νίκες του ώστε να απομακρυνθεί από την ζώνη του υποβιβασμού και να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι Ξηροπόταμος και Ορφέας αγωνίζονται μεταξύ τους. Ο Άρης έχει 22 βαθμούς και βρίσκεται 2 μόλις βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού, με τους πρωταθλητές Σερρών να έχουν μόλις 9 και έναν βαθμό σε 10 αγώνες. Στην Φελώνη ο Άρης έχει σε 7 παιχνίδια 3 νίκες και 4 ισοπαλίες με γκολ 7-4 υπέρ (εκτός έδρας έχει σε 9 αγώνες, 2 νίκες στο Σιδηροχώρι και στην Χρυσούπολη, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες με τέρματα 5-8. Στον πρώτο γύρο στην Ηράκλεια Καρπερή και Άρης έμειναν στο 1-1. Θυμηθείτε την αποστολή του… “μπασκετμπολίστα” Κυριάκου Κετσιεμενιδη που δεν θα έχει στην διάθεση του, τους τραυματίες Νίκο Καλαϊτζίδης και Νίκο Κούτρα, αλλά και τον τιμωρήμεν Βασίλης Κουτσούμπα με ένα κλικ ΕΔΩ.

Πάμε στον Ξηροπόταμο Δραμας όπου σε ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της αγωνιστικής ο Ορφέας Ξάνθης φιλοξενείται από τον τοπικό Μέγα Αλέξανδρο του μεγαλομετόχο της Δόξας Δράμας Γιάννη Μπύρου που έχει μπει δυναμικά στο παιχνίδι της παραμονής. O Ορφέας χωρίς απουσίες αφού και ο πορτιέρε Γιάννης Ρούφος βρίσκεται στην αποστολή μετά την πεντάρα στο Διδυμότειχο θέλει βαθμό ή βαθμούς ώστε να κρατήσει τους φορμαρισμένους Δραμινούς από κάτω τους στην βαθμολογία. Η ομάδα της Ξάνθης έχει 21 βαθμούς είναι έβδομος, έχοντας ένα παραπάνω τον Ξηροπόταμο και την θέση που οδηγεί στο τοπικό. Εκτός Ξάνθης ο Ορφέας έχει σε 7 αγώνες, 1 νίκη αυτήν με τους Προσκυνητές, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες με τέρματα 4-6 κατά (εντός έδρας στο γήπεδο του ΑΟΞ έχει 5 νίκες και 4 ήττες με τέρματα 15-11. Στον πρώτο γύρο ο Ορφέας επικράτησε με 1-0. Θυμηθείτε την αποστολή του Μπάμπη Χατζημεστή με ένα κλικ ΕΔΩ.

Στο Διδυμότειχο η ΑΕΔ παίζει το τελευταίο της χαρτί απέναντι σε μια ομάδα που έχει παρόμοια σήμα, χρώματα αλλά διαφορετικούς στόχους, αφού η Ελπίδα Σκουτάρεως διεκδικεί την πρώτη θέση του ομίλου από τον συντοπίτη Απόλλωνα Παραλιμνίου. Η ομάδα της ΑΕΔ θα έχει στον πάγκο της τον Κρίστο Τελκίνσκι αφού η διοίκηση κατάφερε να τον μεταπείσει να παραμείνει και σε αυτόν τον αγώνα μετά την παραίτηση του Βούλγαρου κόουτς. Οι Εβρίτες με 17 βαθμούς, 4 πίσω από τον Ορφέα Ξάνθης, έχοντας την 2η χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος (10 μόλις τέρματα) θέλουν βαθμό ή βαθμούς απέναντι σε μια τόσο δυνατή ομάδα (33 βαθμοί) και έχοντας “οδηγό” το παιχνίδι του πρώτου γύρου όταν επικράτησαν στο Σιδηρόκαστρο θέλουν να σοκάρουν για δεύτερη φορά τους Σερραίους που θέλουν την ρεβάνς ώστε να παραμείνουν κοντά στην κορυφή. Επιστρέφει για την ΑΕΔ ο τιμωρημένος Παντελίδης, που θέλει να επιστρέψει στις νίκες εντός έδρας μετά από 4 μήνες και τις 15 Οκτωβρίου του 2017 όταν κέρδισε για την 3η αγωνιστική την Καρπερή. Διαιτητής θα είναι ο Κομοτηναίος Δρακίδης από τον οποίο οι γηπεδούχοι είχαν παράπονα στο παρελθόν στον αγώνα με το Άβατο.  Η ΑΕΔ στην αχίλλειο πτέρνα της το Δημοτικό Γήπεδο Διδυμοτείχου σε 7 παιχνίδια μετρά 2 νίκες, 4 ισοπαλίες και μια ήττα από την Καβάλα έχοντας τέρματα 5-4 (εκτός έδρας έχει 2 νίκες στο Νομό Σερρών, μια ισοπαλία και 6 ήττες με τέρματα 5 υπέρ και 15 κατά. Στον πρώτο γύρο η ΑΕΔ πέρασε με 0-2 από το Σιδηρόκαστρο με τέρματα του Θάνου και Εμρέ κάνοντας την μεγαλύτερη έκπληξη του πρωταθλήματος. Θυμηθείτε την αποστολή της ΑΕ Διδυμοτείχου με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ένα από τα τελευταία της χαρτιά παίζει στο γήπεδο της ΕΠΣ Θράκης η Δόξα Προσκυνητών όπως και η αντίπαλος της Καβάλα του Κώστα Ανυφαντάκη μετά την ήττα στην έδρα της από την Ελπίδα Σκουτάρεως αποτέλεσμα που την άφησε 6 βαθμούς πίσω από την κορυφή. Η Δόξα Προσκυνητών μετά την ήττα στο τοπικό ντέρμπι της Ροδόπης από το Νέο Σιδηροχώρι με 15 βαθμούς έμεινε 6 και αυτή πίσω από την σωτηρία. Η ομάδα του Νίκου Μπαχαρίδη πονταρει πολλά στην επίθεσή της και στους Σιχλιμοίρη και Βάσκο, αλλά λόγω τιμωρίας από το ντέρμπι θα στερηθεί τους Φαρμάκη (10 αγωνιστικές), Κελεσίδη και Περτσά και θα παραταχθεί με έναν τερματοφύλακα τον Νικολίτσα. Η ομάδα των Προσκυνητών εντός έδρας στο γήπεδο του ραδιοφωνικού σταθμού σε 8 αγώνες έχει 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες, έχοντας τέρματα 9-13 κατά (εκτός έδρας μετρά σε 8 αγώνες, 2 νίκες, 1 ισοπαλία με Άβατο και 5 ήττες με γκολ 8-14. Στον πρώτο γύρο η Καβάλα είχε επικρατήσει δύσκολα 2-1. Θυμηθείτε την αποστολή της Δόξας Προσκυνητών με ένα κλικ ΕΔΩ.

Τέλος στο Οφρύνιο η καταδικασμένη από πολλούς αλλά μαχητική μέχρι τέλους Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου φιλοξενείται από τον δυνατό Αετό Ορφανού που ηττήθηκε στο Παραλίμνι από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα μετά από 7 σερί νίκες και βρέθηκε 6 πίσω από την κορυφή. Η Δόξα μετά την νίκη στο επεισοδιακό τοπικό ντέρμπι με τους Προσκυνητές και την άμεση πρόκριση στον τελικό της ΕΠΣ Θράκης απέναντι στην Δόξα Γρατινής θα ταξιδέψει χωρίς προβλήματα πλην του Νίκου Κρασώνη στην Καβάλα με στόχο να βάλει δύσκολα στην ομάδα του Δημήτρη Σίτσα, αφού στα επόμενα 6 παιχνίδια θέλει μόνο νίκες που πιθανότατα και αυτές δεν της αρκούν για το θαύμα της παραμονής. Η ουραγός από την αρχή του πρωταθλήματος νεανική Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου, με μόλις 10 βαθμούς έχοντας την χειρότερη άμυνα και επίθεση του πρωταθλήματος, εκτός έδρας έχει σε 8 παιχνίδια 1 νίκη επί της Καρπερής, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες με τέρματα 4-15 (εντός στο ΔΑΚ Κομοτηνής σε 8 αγώνες έχει 1 νίκη επί των Προσκυνητών, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες με τέρματα 4-13. Στον πρώτο γύρο ο Αετός επικράτησε με 0-1. Θυμηθείτε την αποστολή που επέλεξε ο Ζόραν Στοϊνοβιτς, με ένα κλικ ΕΔΩ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής όπου έχουμε Θρακιώτικα ντέρμπι αλλά και αναμετρήσεις ομάδων της κορυφής: ΑΕ Διδυμοτείχου – Ελπίδα Σκουτάρεως, Μ. Αλέξανδρος Ξηροποτάμου – Ορφέας Ξάνθης, Δόξα Προσκυνητών – Καβάλα, Άρης Αβάτου – Μ. Αλέξανδρος Καρπερής, Αετός Ορφανού – Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου και Απόλλων Παραλιμνίου – Νέστος Χρυσούπολης

Όλοι οι αγώνες των ομάδων της Θράκης θα έχουν απευθείας κάλυψη λεπτό προς λεπτό από το ThrakiSportS.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΤΡΙΠΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 16 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ 6 ΣΤΡΟΦΕς ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ