Super League: Οι εννιά μάχες της Ξάνθης και των άλλων μνηστήρων που διεκδικούν έξοδο στην Ευρώπη

 

Εννέα αγωνιστικές απέμειναν για την ολοκλήρωση του φετινού μαραθωνίου της Super League και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, παρέχεται  μια χρυσή ευκαιρία στην Ξάνθη για να καταφέρει να πετύχει έξοδο στην Ευρώπη. Αυτό θα συμβεί εφόσον καταλάβει την 5η θέση (οι πιο πάνω έχουν ξεκαθαρίσει) και κατακτήσει το Κύπελλο κάποια ομάδα που έτσι κι αλλιώς θα έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο – κοινώς η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ.

Φέτος σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια ΔΕΝ έχουμε πλέι οφ ούτε για τον πρωταθλητή, όπως αρχικά είχε οριστεί αλλά ούτε και για την 2η θέση μεταξύ των τερμαριζόντων από την 2η ως την 5η στην κανονική διάρκεια. Συνεπώς μετράει αποκλειστικά ότι γράψει το κοντέρ στις 30 αγωνιστικές και για αυτό, όσο πλησιάζουμε προς το τέλος, κάθε αγώνας αποκτά ιδιαίτερη αξία και κάθε πόντος είναι σημαντικός.

Αν σήμερα ολοκληρωνόταν το πρωτάθλημα η Ξάνθη θα έμενε εκτός Ευρώπης ουσιαστικά εξαιτίας των δύο βαθμών που άφησε στα Πηγάδια το περασμένο Σάββατο απέναντι στην Κέρκυρα. Την προσεχή αγωνιστική έχει δύσκολο έργο κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ αλλά ούτε ο Πανιώνιος θα μπορέσει εύκολα να ξεφύγει, έχοντας να παίξει εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα ωστόσο ακολουθεί ένα πρόγραμμα φωτιά.

Ανάλλογα ισχύουν βέβαια και για την κορυφή, όπου όλα δείχνουν ότι πρωτίστως οι δύο δικέφαλοι θα δώσουν την μάχη για τον τίτλο. Το ThrakiSportS σας παρουσιάζει με την σειρά κατάταξης των ομάδων το υπόλοιπο πρόγραμμα που έχουν, αναφορικά με την μάχη του τίτλου αλλά και βασικά με την μάχη της Ευρώπης στην οποία δίνει το παρών η Ξάνθη που ξεκάθαρα, με βάση και τις δηλώσεις των παικτών της, έχει ως στόχο την 5η θέση.

Για την ακρίβεια το ThrakiSportS σας δείχνει την τρέχουσα βαθμολογία και το υπόλοιπο πρόγραμμα των ομάδων που είναι σε 5 βαθμούς απόσταση από την Ξάνθη και θεωρητικά διεκδικούν από αυτήν το πέμπτο ευρωπαϊκο εισιτηριο (αν υποθέσουμε ότι ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ θα κατακτήσουν το Κύπελλο):

 

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ:

1. ΠΑΟΚ (49 βαθμοί)

————————————

2. ΑΕΚ (47 βαθμοί)

3. Ολυμπιακος (43 βαθμοί)

4. Ατρόμητος  (39 βαθμοί)

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

5. Πανιώνιος (31 βαθμοί): Ολυμπιακός (εκτός), Αστέρας Τρίπολης  (εντός), ΑΕΚ (εκτός), Ατρόμητος (εντός), ΑΟ Ξάνθη (εντός), ΠΑΟΚ (εκτός), Παναθηναϊκός (εντός), Πλατανιάς (εκτός), Λεβαδειακός (εντός)

————————————

6. ΑΟ Ξάνθη (29 βαθμοί): AEK (εκτός), Απόλλων Σμύρνης  (εντός), Ατρόμητος (εκτός), Παναιτωλικός (εντός), Πανιώνιος  (εκτός), ΠΑΣ Γιάννινα  (εντός), ΠΑΟΚ (εκτός), ΑΕΛ (εντός), Παναθηναϊκός (εκτός)

7. Αστέρας Τρίπολης (28 βαθμοί): Ατρόμητος (εντός), Πανιώνιος (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός), Παναθηναϊκός (εκτός), Πλατανιάς (εντός), Λεβαδειακός (εκτός), Κέρκκυρα (εκτός), Απόλλων Σμύρνης (εντός), Παναιτωλικός (εκτός)

8. ΠΑΣ Γιάννινα (25 βαθμοί): Πλατανιάς (εκτός), Λεβαδειακός (εντός), Κέρκυρα (εκτός), Απόλλων Σμύρνης (εντός), Παναιτωλικός (εκτός), Ξάνθη (εκτος), ΑΕΛ (εντός), Λαμία (εκτός), Ολυμπιακός (εντός)

9. Λεβαδειακός  (25 βαθμοί):  Παναιτωλικός (εντός), ΠΑΣ Γιάννινα (εκτος), ΑΕΛ (εντός), Λαμία (εκτος), Ολυμπιακός (εντός), Αστέρας Τρίπολης (εντος), ΑΕΚ (εκτός), Ατρόμητος (εντος), Πανιώνιος (εκτος)

10. Παναθηναϊκός (24 βαθμοί): ΑΕΛ (εκτος), Λαμία (εντός), Ολυμπιακός (εκτος), Αστέρας Τρίπολης (εκτος)), ΑΕΚ (εκτος), Ατρόμητος (εντος), Πανιωνιος (εκτος), ΠΑΟΚ (εντος), Ξάνθη (εντος)

11. Παναιτωλικός (23 βαθμοί)

12. ΑΕΛ (22 βαθμοί)

13. Λαμία  (20 βαθμοί)

————————————

14. Απόλλων Σμύρνης  (16 βαθμοί)

15. Κέρκυρα  (15 βαθμοιί)

16. Πλατανιάς (10 βαθμοί)