Κύπελλο Ερασιτεχνών: Οι αντίπαλοι των τριών εκπροσώπων της Θράκης στον όμιλο και οι ημερομηνίες της φετινής διοργάνωσης

 

Με την ολοκλήρωση των ημιτελικών την Τετάρτη, γνωρίζουμε τα ζευγάρια των τελικών Κυπέλλου και στους τρεις νομούς της Θράκης. Οι νικητές θα στεφθούν κυπελλούχοι αλλά θα λάβουν μέρος βς εκπρόσωποι του Νομού και στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος, η προκήρυξη για το οποίο εκδόθηκε πριν λίγες μέρες.

Στο Κύπελλο Ερασιτεχνών λαμβάνουν μέρος οι ομάδες που θα κατακτήσουν το τρόπαιο στις οικείες Ενώσεις, οι οποίες οφείλουν να δηλώσουν τον κάτοχο μέχρι τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2018. Οι πιο πολλοί τελικοί βέβαια, όπως έχει γράψει το ThrakiSportS, αναμένεται να γίνουν στις 25 Μαρτίου ή κάπου εκεί (θα είναι και το Σαββατοκύριακο που θα διαkοπεί το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής).

Οι ομάδες που θα προκριθούν από τους αγώνες της 1ης φάσης (Κύπελλα Ενώσεων) διαχωρίζονται σε οκτώ (8) Ομίλους με γεωγραφικά, κατά προτεραιότητα, κριτήρια για οικονομικούς λόγους ως εξής:

1ος Όμιλος Ε.Π.Σ.: Δράμας, Έβρου, Θράκης, Καβάλας, Ξάνθης, Σερρών.
2ος Όμιλος Ε.Π.Σ.: Ημαθίας, Κιλκίς, Κοζάνης, Μακεδονίας, Πέλλας, Πιερίας, Φλώρινας, Χαλκιδικής.
3ος Όμιλος Ε.Π.Σ.: Αιτ/νίας, Άρτας, Γρεβενών, Ηπείρου, Θεσπρωτίας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Πρέβεζας – Λευκάδας.
4ος ‘Όμιλος Ε.Π.Σ.: Ευρυτανίας, Θεσσαλίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φωκίδας.
5ος Όμιλος Ε.Π.Σ.: Αρκαδίας, Αχαΐας, Ζακύνθου, Ηλείας, Κεφ/νίας – Ιθάκης, Λακωνίας, Μεσσηνίας.
6ος Όμιλος Ε.Π.Σ.: Αθηνών, Βοιωτίας, Δυτικής Αττικής, Δωδ/νήσου, Κορινθίας, Πειραιώς.
7ος Όμιλος Ε.Π.Σ.: Ανατολικής Αττικής, Αργολίδας, Εύβοιας, Κυκλάδων, Λέσβου, Σάμου, Χίου.
8ος Όμιλος Ε.Π.Σ.: Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων.

Κάθε Όμιλος θα αναδείξει τον νικητή του, μετά από τις τρεις (3) πρώτες αγωνιστικές. Οι αγώνες στους Ομίλους της διοργάνωσης μέχρι τους προημιτελικούς θα γίνουν με το σύστημα μονών αγώνων αποκλεισμού, μετά από κλήρωση, κατά την οποία, η ομάδα που κληρώνεται πρώτη θα είναι γηπεδούχος. Συνεπώς οι Κυπελλούχοι σε Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη θα έχουν ως αντιπάλους όπως και πέρυσι αυτούς από Δράμα, Καβάλα και Σέρρες. θα κληρωθούν τρία ζευγάρια, οι νικητές θα περάσουν και οι δυο θα παίξουν μεταξύ τους με τον νικητή να προκρίνεται και να αντιμετωπίζει στον τελικό του 1ου Ομίλου την άλλη ομάδα που θα έχει περάσει μπάι την δεύτερη αγωνιστική.

άπως έτσι θα προκύψουν οκτώ ομάδες. Συνεπώς η νικήτρια ομάδα από τον 1ο Όμιλο που μετέχουν οι ομάδες της Θράκης ουσιαστικά θα φτάσει στα προημιτελικά. Οι προημιτελικοί και οι ημιτελικοί αγώνες, που θα αποτελέσουν ουσιαστικά την 4η και 5η αγωνιστική, μεταξύ των νικητών των Ομίλων, θα γίνουν με το σύστημα μονών αγώνων αποκλεισμού, μετά από κλήρωση και σε ουδέτερα γήπεδα. Κάπως έτσι φτάνουμε στον τελικό, αφού πρώτα θα έχουν προηγηθεί πέντε αγωνιστικές ημέρες.

Οι αγώνες του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων της περιόδου 2017-2018 θα διεξαχθούν σε πέντε (5) αγωνιστικές, ως ακολούθως:

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : Τετάρτη 11-04-2018
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : Τετάρτη 25-04-2018
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : Τετάρτη 09-05-2018
4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : Τετάρτη 23-05-2018
5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : Τετάρτη 30-05-2018

Ο Τελικός αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 09 Ιουνίου 2018 σε γήπεδο που θα οριστεί από την Επιτροπή.

Η νικήτρια ομάδα της διοργάνωσης προβιβάζεται στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2018/2019, εφόσον δεν είναι Πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας ΕΠΣ.

Αν είναι Πρωταθλήτρια, τότε στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία προβιβάζεται η φιναλίστ της διοργάνωσης, εφόσον και αυτή δεν είναι Πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας ΕΠΣ.

Εάν στο Τελικό συμμετέχει ένα Σωματείο Γ΄ Εθνικής και ένα Σωματείο από την ανώτερη κατηγορία της οικείας ΕΠΣ, προβιβάζεται η φιναλίστ της διοργάνωσης, εφόσον δεν είναι Πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας ΕΠΣ.

Σε κάθε άλλη περίπτωση η ειδική αυτή διάκριση της διοργάνωσης δεν ισχύει, ούτε μεταφέρεται σε άλλη ομάδα, πλην των δύο (2) φιναλίστ.

Σωματείο Γ΄ Εθνικής που υποβιβάζεται και το οποίο αναδείχθηκε Κυπελλούχο δεν παραμένει στην Κατηγορία.