Volley League: Ορίστηκε τηλεοπτικό το Εθνικός-Παναχαϊκή αλλά οι Πατρινοί δηλώνουν ότι δεν θα έρθουν Αλεξανδρούπολη

 

Η Παναχαϊκή δεν θα ταξιδέψει στην Αλεξανδρούπολη για το παιχνίδι με τον Εθνικό για την 17η αγωνιστική της Volley League, όπως δήλωσε σε συνέντευξή που έδωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο Νίκος Ρουμελιώτης.

«Στην Αλεξανδρούπολη, αν δεν υπάρχει κάποια ποινή που θα την κουβαλάμε του χρόνου, δεν θα πάμε. Θα συνεχίσει η ομάδα να αγωνίζεται όσο μπορεί αξιοπρεπώς. Για να λέμε την αλήθεια είχαμε υποβιβαστεί πριν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Για να παραμείνουμε θα έπρεπε να κάνουμε 10 νίκες, 5 στην κανονική περίοδο και 5 στα πλέι-άουτ», είπε μεταξύ άλλων ο Ρουμελιώτης.

Σε ερώτηση ότι εάν δεν πάει η ομάδα στην Αλεξανδρούπολη ο μηδενισμός  θα πλήξει την αξιοπρέπειά του συλλόγου, ο Νίκος Ρουμελιώτης απάντησε: «Θα συμφωνήσω ότι θα πρόκειται για μαύρη σελίδα, αλλά έχω να επιλέξω από μαύρη σελίδα και κατάμαυρη. Η κατάμαυρη είναι να βάλουμε χρήματα για το ταξίδι στην Αλεξανδρούπολη και να τα στερήσουμε από τους παίκτες. Επιλέγω λοιπόν τα χρήματα του ταξιδιού να πάμε στα παιδιά, για να μην υπάρχουν χρέη την επόμενη χρονιά».

Οι άνθρωποι της Παναχαϊκής λόγω και της παρουσίας του Κώστα Παπασταθόπουλου στο ΔΣ της ΕΣΑΠ ως Γενικός Γραμματέας, γνωρίζουν καλά τις επιπτώσεις σε περίπτωση που δεν μεταβούν στον Έβρο για το παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής. Η αλήθεια είναι, ότι οι άνθρωποι που ηγούνται του τμήματος του ΤΑΑ Παναχαϊκή Πετοσφαίριση, παλεύουν μέσα σε αντίξοες συνθήκες και με πολλές υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει οριστεί για το απόγευμα της Κυριακής προκειμένου να υπάρξει επιτέλους τηλεοπτική απευθείας κάλυψη από την Αλεξανδρούπολη. Πλέον η ΕΣΑΠ καλείται από την πλευρά της να αλλάξει το πρόγραμμα με αλλαγή του τηλεοπτικού αγώνα  για να αποφευχθούν μαύρες τρύπες στην μετάδοση και ενεργοποίηση των ρητρών της ΕΡΤ, σε περίπτωση που δεν κατέβει ομάδα να αγωνιστεί σε τηλεοπτικό αγώνα.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, η Παναχαϊκή αν δεν αγωνιστεί θα μηδενιστεί από το παιχνίδι και θα δεχτεί ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από το πρωτάθλημα και χρηματικό πρόστιμο που μπορεί να φτάσει πολλές χιλιάδες ευρώ, από την ρήτρα του συμβολαίου του ΟΠΑΠ. Ποινή για τη νέα χρονιά μάλλον δεν προβλέπεται, ωστόσο η παρακράτηση των χρημάτων του ΟΠΑΠ εκτιμάται ότι θα αποτελέσει παράγοντα για να ταξιδέψει τελικά η Παναχαϊκή στον Έβρο έστω και αυθημερόν.

Σε κάθε περίπτωση, ένα θρίλερ θα βρίσκεται σε εξέλιξη τις επόμενες δυο μέρες με μόνο κερδισμένο σε κάθε περίπτωση τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης που εύκολα ή… πολύ εύκολα θα εξασφαλίσει το τρίποντο, αλλά μεγάλο χαμένο με όσα συμβαίνουν τον συνεταιρισμό της Volley League και συνολικά το ελληνικό βόλεϊ…