Α2 Ανδρών: Κοινή επιστολή από ΑΕ Κομοτηνής, ΓΕΑ, Άθλο και ΑΟ Ορεστιάδας στην ΕΟΠΕ για την παραβίαση της προκήρυξης

 

Την τήρηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος της Α2 Κατηγορίας που παραβιάστηκε από την ίδια την ΕΟΠΕ ζήτησαν με κοινή επιστολή τους προς την διοργανώτρια αρχή οι πέντε ομάδες της ΕΣΠΕΘΡ που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας Ανδρών.

Οι ΑΕ Κομοτηνής, Άθλος Ορεστιάδας, ΓΕ Αλεξανδρούπολης, ΑΟ Ορεστιάδας και ΑΟ Σερρών αναφέρονται στο θέμα που αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα το ThrakiSportS με την αιφνιδιαστική επίσπευση κατά μία εβδομάδα των αγώνων σε πλέι οφ και πλέι άουτ.

Βέβαια, τελικά αυτά ξεκίνησαν κανονικά το περασμένο Σαββατοκύριακο αλλά αυτό δεν εμπόδισε τις ομάδες που ανήκουν στην Α’ Διοικητική Περιφέρεια της ΕΟΠΕ με τις ομάδες από την Θράκη και Ανατολική Μακεδονία να διαμαρτυρηθούν με τον πιο επίσημο τρόπο.

Η κοινή επιστολή των πέντε σωματείων έχει ως εξής:

Σύμφωνα με την ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α2 ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ Αγωνιστική Περίοδος 2017-2018 με αριθμ.πρωτ. 3244 στο άρθρο 6 παράγραφος 1 β) ρητά αναφέρεται ότι:
Το πρόγραμμα των συναντήσεων όλων των ομάδων που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα ανακοινώνεται από την ΕΟΠΕ στα σωματεία 

Τουλάχιστον 5 ημέρες πριν από κάθε αγώνα. Σε κάθε άλλη περίπτωση ( καθορισμός αγώνα μετά από αναβολή ή από μετάθεση κλπ ) και προκειμένου για τηλεοπτική μετάδοση οκτώ ημέρες πριν εκτός από περιπτώσεις ανωτέρας βίας ή ειδικές καταστάσεις που προκύπτουν και δεν είναι εφικτό να προχωρήσει ομαλά το πρωτάθλημα κατά τις οποίες δεν τηρούνται τα χρονικά όρια, η προβλεπόμενη σειρά κλπ.   
Σύμφωνα με την ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Α2 ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017 -18 με αριθ,πρωτ.3421 της ΕΟΠΕ άρθρο 4 όπου περιγράφεται το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος –κατάταξη ομάδων – άνοδος – υποβιβασμός  στη Γ’ Φάση ( Β’ Ομίλου ) αναφέρεται στην β παράγραφο ότι οι αγώνες μπαράζ θα διεξαχθούν 31/3-1/4 2018 σε ουδέτερη πόλη. 
Μόλις και την τελευταία στιγμή και με μεγάλη έκπληξη της πλειοψηφίας των ομάδων που συμμετέχουν στον όμιλο της ΕΣΠΕ Μακεδονίας Θράκης, στην Α2 κατηγορία Εθνικού Πρωταθλήματος Ανδρών, πληροφορηθήκαμε αλλαγή στον προγραμματισμό των αγώνων play out – play off.

Διαμαρτυρόμεθα καθώς δεν τηρήθηκαν στο ελάχιστο οι κανόνες των προκηρύξεων που η ίδια η ΕΟΠΕ ως ανώτατο διοικητικό και επιβλέπον όργανο εκδίδει και πρωτίστως από αυτήν θα έπρεπε να διαφυλάσσεται η τήρηση του κανονισμού για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των ομάδων που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα.

1) ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΕ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΩΝ 5 ΗΜΕΡΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 
2) ΔΕΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΛΟΓΟ
3) ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΡΑΖ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΟΥΝ ΣΤΙΣ 31/3-1/4/2018 

Σας τονίζουμε το σημαντικότερο καθώς ο τρόπος της καθ’ όλα αναίτιας επίσπευσης των αγώνων δημιουργεί μεγάλα προβλήματα και ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους .
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε αυτή την περίοδο διεξάγονται και τα παιδικά πρωταθλήματα και  αρκετοί αθλητές της κατηγορίας Α2 συμμετέχουν και σε αυτά.
Ως εκ τούτου οι ομάδες μας θα υποστούν αποδεκατισμό, καθώς κανείς δε λογαριάζει τη σωματική και ψυχολογική κούραση των αθλητών μας ενώ κύριο μέλημα όλων μας είναι η ασφαλής διεξαγωγή των αγώνων και πρωτίστως η σωματική ακεραιότητα των αθλητών μας.  Το γεγονός αυτό έχει άμεση επίπτωση και στη τελική κατάταξη των ομάδων μας.
Επιπρόσθετα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή επιβαρύνονται τα σωματεία με επιπλέον χρηματικό  κόστος από την αιφνίδια αλλαγή του προγράμματος.

ΕΠΕΙΔΗ 
Όλα τα αναφερόμενα παραπάνω αποτελούν πραγματικούς και ουσιαστικούς λόγους: 
Παρακαλούμε να τηρηθεί η προκήρυξη της ΕΟΠΕ και να μην ισχύσει η εν λόγω επίσπευση και αλλαγή στον προγραμματισμό διεξαγωγής των αγώνων.
Αναμένουμε την απάντησή σας και σχετικές εξηγήσεις.

Με εκτίμηση

ΜΓΣΑΕ Κομοτηνής
ΑΣ Άθλος Ορεστιάδας
ΑΟ Σερρών
ΑΟ Ορεστιάδας
ΓΕ Αλεξανδρούπολης