Β’ Εθνική: Έντονη δυσαρέσκεια στην Ασπίδα Ξάνθης για τις αποφάσεις των διαιτητών στα Φάρσαλα

 

Εντονότατη είναι η δυσαρέσκεια των ανθρώπων της Ασπίδας Ξάνθης από την διαιτησία των Μαντήλα και Δημάδη στα Φάρσαλα, που όπως εκτιμούν στέρησε την ομάδα της Θράκης από μια σημαντική νίκη.

Μάλιστα τα παράπονα πέρασαν μέσα από ένα εκτενές κείμενο που δημοσιοποιήθηκε μέσω της σελίδας της Ασπίδας στο facebook, στο οποίο μάλιστα αναφέρεται και ένα ρητό του Δημόκριτου. Αναλυτικά:

ΑΓΑΘΟΝ ΟΥ ΤΟ ΜΗ ΑΔΙΚΕΙΝ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΘΕΛΕΙΝ.
(Δημόκριτος, 470-370 π.Χ., αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος)

Ο τίτλος είναι αφιερωμένος σε όσους κατά καιρούς βαυκαλίζονται για το καλό του ελληνικού μπάσκετ και σε όσους κόπτονται, που δεν βλέπουν ομάδες να χρησιμοποιούν ταλαντούχους νεαρούς παίκτες, με αποτέλεσμα να αργοπεθαίνει η παραγωγική διαδικασία. Ο νοών νοείτω…..
Η ομάδα μας πάλεψε χθες στα Φάρσαλα αλλά ηττήθηκε από την τοπική ομάδα με 67-62.
Οι παίκτες μας αφήνοντας πίσω τα προβλήματα και τις απουσίες των Κουτσογιάννη-Θεοδωρίδη, ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκαν με 14-8 για να αντιδράσουν οι γηπεδούχοι και να πάρουν κεφάλι στο σκορ με 19-17.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με τους διαιτητές να φορτώνουν ανύπαρκτα φάουλ βασικούς παίκτες μας και να αφήνουν το σκληρό παιχνίδι, μόνο στην μία πλευρά του παρκέ. Τα Φάρσαλα πήγαν στα αποδυτήρια με ισχνό προβάδισμα 2 πόντων (32-30).
Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες μας μπήκαν αποφασισμένοι και παρά τα εχθρικά σφυρίγματα, εγκλώβισαν τον αντίπαλο και προηγήθηκαν με 39-43. Στην συνέχεια τα φάουλ και οι συνεχόμενες αλλαγές στην ομάδα μας, επέτρεψαν στους γηπεδούχους να τρέξουν ένα σερί 13-3 και να κλείσουν το δεκάλεπτο με +6 (52-46).
Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες μας έκανα μεγάλη προσπάθεια να κερδίσουν το παιχνίδι, δείχνοντας τα στοιχεία της θέλησης και της αυταπάρνησης, που θέλουν να βλέπουν οι προπονητές τους μέσα στο παρκέ. Μείωσαν σε 61-58 αλλά ένα τρίποντο του πολύπειρου Αναγνωστόπουλου έδωσε αέρα έξι πόντων και αποδείχτηκε αρκετός για κατακτήσουν τα Φάρσαλα την νίκη με 67-62.
Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι άνθρωποι της ομάδας μας ήταν εξοργισμένοι με την αντιμετώπιση από τους κυρίους Μαντήλα-Δημάδη και την έλλειψη σεβασμού που έδειξαν με τις αποφάσεις τους στην διάρκεια του παιχνιδιού.
Ο προπονητής μας έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες μας, δήλωσε ότι οι διαιτητές δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και έδωσε το σύνθημα για σκληρή δουλειά ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης με το Στρατώνι το ερχόμενο Σάββατο στο Εύμοιρο.