Τσάμπιονς Λιγκ: Τεράστια νίκη για τον ΠΑΟΚ και ελπίδες πρόκρισης με μεγάλη εμφάνιση από Κουμεντάκη και Κωνσταντινίδη

Ο ΠΑΟΚ, αν και έπαιξε χωρίς τους Βαλκίερς, Σαφράνοβιτς, αν και προέρχονταν από την κακή εμφάνιση και την ήττα κόντρα στον Ολυμπιακό, αν και δεν είχε πείσει μέχρι τώρα ότι είχε βρει τα πατήματα του κατάφερε με τον Κουμεντάκη να είναι εκ των κορυφαίων να κερδίσει με 3-1 την πρωταθλήτρια Τουρκίας Χάλκμπανκ.

Ο Δικέφαλος μετρούσε τέσσερις ήττες σε ισάριθμα ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά γνώριζε πως έπαιζε τα ρέστα του στην προσπάθεια του να διεκδικήσει την πρόκριση του στους «12» ως μία από τις τρεις καλύτερες τρίτες των ομίλων, πέτυχε την πιο σπουδαία νίκη της χρονιάς, με μία μεγάλη ανατροπή στο δ’ σετ (από 22-24, 26-24).

Πέρα από τη νίκη όμως ο ΠΑΟΚ κέρδισε έναν παίκτη, καθώς ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης ήταν εκπληκτικός. Ναι τα εύσημα ανήκουν στον 38χρονο Τερζή, στον τραυματία Τακουρίδη και σ’ όλους τους υπόλοιπους, αλλά πως σχολιάζει ο ειδικός στα βολεϊκά θέματα Δημήτρης Τυχάλας στο Sportsfeed, «η σημερινή ήταν η πρώτη μεγάλη βραδιά του Θρακιώτη λίμπερο που έδωσε ενέργεια και με τις απίστευτες άμυνες του έβγαλε το κάτι παραπάνω στην πίσω ζώνη, κι επέτρεψε στην ομάδα του να είναι τόσο ανταγωνιστική (με εξαίρεση το β’ σετ)».

Στο (σχεδόν άδειο ) PAOK Sports Arena, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στο πρώτο σετ να χάνει με 8-12, όμως ο Τακουρίδης πήγε στο σερβίς κι έφυγε με το σκορ πλέον στο 15-12, με τους ασπρόμαυρους να τρέχουν συνολικό σερί 17-4 (!!!) για το 1-0! Εξίσου εύκολα οι Τούρκοι ισοφάρισαν σε 1-1, για να φτάσουμε στο καθοριστικό τρίτο σετ, όπου έγινε ο κακός χαμός. Ο Κουμεντάκης με νέο μπλοκ στον Ερνάντεθ έκανε το 25-24 και με άουτ του Σούμπασι το σετ πήγε στον ΠΑΟΚ (καθώς το βίντεο που ζήτησαν οι Τούρκοι για μπλοκ δεν τους δικαίωσε).

Η Χαλκ μπήκε στο δ’ σετ αποφασισμένη να στείλει το ματς στο τάι μπρέικ αφού καιγόταν για τη νίκη, προηγήθηκε με 4-8, 5-10 όμως ο ΠΑΟΚ δεν τα παράτησε. Με καλό σερβίς στον Σούμπασι, χάλασε την υποδοχή των Τούρκων και με σερί 8-2 προσπέρασε με 13-12 για να τελειώσει το ματς στο 21-19, όταν Πέτριτς και Τσερνοκόζεφ κάρφωσαν άουτ και το ματς τελείωσε με χαμένο σερβίς του Λοχ. Τώρα πλέον ο ΠΑΟΚ κερδίζοντας την τελευταία αγωνιστική με καθαρό σκορ την Σασταμάλα έχει ελπίδες πρόκρισης στους 12. Τα σετ: 25-16, 16-25, 26-24, 25-20.