Volley League: Το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στην Αθήνα και… ο οδηγός του

 

Ο Δημήτρης Κυριαζίδης είναι επαγγελματίας οδηγός και τείνει να γίνει… ένα με την ομάδα βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Είναι ο άνθρωπος που φέτος έχει κληθεί να ταξιδέψει την ομάδα τις περισσότερες φορες.

Όταν λέμε όμως «ταξιδέψει την ομάδα», κυριολεκτούμε. Δεν ταξιδεύει απλά με την ομάδα. Είναι αυτός που έχει την ευθύνη και το τιμόνι του πούλμαν με το οποίο μετακινείται η ομάδα βόλεϊ. Κάτι που ελλείψει υγειών οικονομικών στον σύλλογο, έχει αρχίσει να συμβαίνει πλέον ακόμα και στα μακρινά ταξίδια του Εθνικού στην Αθήνα.

Η αποστολή του Εθνικού ταξίδεψε δυο φορές βράδυ για τον Σαββατιάτικο αγώνα με την Κηφισιά. Ξεκίνησε πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής από την Αλεξανδρούπολη για να βρίσκονται οι παίκτες νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην Αθήνα, να καταλύσουν στο ξενοδοχείο και να ξεκουραστούν, να κάνουν μέχρι και προπόνηση πριν αγωνιστούν το απόγευμα του Σαββάτου στο ματς με την Κηφισιά.

Το Σαββατόβραδο με την βροχή πλέον να είναι καταρρακτώδης, ξεκίνησε το ταξίδι πίσω για την Αλεξανδρούπολη, με το λεωφορείο να φτάνει στην βάση του νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Δεν ήταν η πρώτη φορά πάντως που ο Κυριαζίδης ταξίδευε κάτω από δύσκολες συνθήκες την ομάδα του Εθνικού. Ήταν ο οδηγός του λεωφορείου που είχε εγκλωβιστεί για αρκετές ώρες στην κίνηση της Εθνικής Οδού κατά την επιστροφή από την Χαλκίδα, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης που είχε πιάσει παραμονές των Χριστουγέννων στην περιοχή της Λαμίας (θυμηθείτε με ένα κλικ ΕΔΩ).

Παρόλα αυτό, οπλισμένος με υπομονή αλλά και με το χαμόγελο στα χείλη, ανέλαβε το κάθε άλλο παρά εύκολο έργο της επιστροφής αυτές τις δύσκολες ώρες και υπό τις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες, σε ένα ταξίδι που κάθε άλλο παρά εύκολο ήταν και για τους παίκτες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης μετά από την τζάμπα ήττα που γνώρισαν από την ομάδα της Κηφισιάς.