Στις 70.000 ευρώ στο σύνολο η φετινή επιχορήγηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε όλα τα αθλητικά σωματεία, τα μισά στον Εθνικό

 

Ελήφθη στην βραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης η απόφαση για τις επιχορηγήσεις του 2018 στα αθλητικά σωματεία της πόλης. Ωστόσο σε αντίθεση με άλλες φορές στον παρελθόν, αυτή τη φορά η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη.

Όπως διευκρίνισε ο εισηγητής αντιδήμαρχος Γιώργος Παντελίδης, απόφαση του Δήμου Αλεξανδρούπολης και για την τρέχουσα χρονιά είναι να δοθούν τα ίδια ποσά με πέρυσι στις ομάδες που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου.

Όπως διευκρινίστηκε, συνολικά για τα αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία φέτος δίνονται επιχορηγήσεις ύψους 70.500 ευρώ από τις οποίες σχεδόν τα μισά και συγκεκριμένα οι 35.000 ευρώ αφορούν τον σύλλογο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Διευκρινίστηκε για ακόμα μια φορά ότι το ποσό αφορά όλα τα τμήματα του συλλόγου και πλέον το μπαλάκι περνάει στο διοικητικό του συμβούλιο για το πως θα κατανεμηθεί.

Διευκρινίστηκε επίσης ότι στο ποσό των 35.000 ευρώ περιλαμβάνονται και τα χρήματα που ήδη δόθηκαν με μορφή κατεπείγοντος με προηγούμενη απόφαση, με τον κ. Παντελίδη να λέει μάλλον εκ παραδρομής ότι ήταν 20.000 ενώ ήταν 25.000 ευρώ.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης υπήρξε αναφορά στις αντιδράσεις που σταθερά υπάρχουν από διάφορους φορείς σε σχέση με τον τρόπο κατανομής της πίτας των 70.000 ευρώ.

Από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παύλο Μιχαηλίδη τέθηκε το θέμα της ενημέρωσης στο “Διάυγεια” όσων συλλόγων λαμβάνουν πάνω από 3.000 ευρώ αλλά αν αξιοποιήθηκε το σύστημα αξιολόγησης που θέσπισε ο Δήμος, για να ληφθεί θετική απάντηση ως προς το πρώτο και αρνητική ως προς το δεύτερο.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε πάντως, ο Παύλος Μιχαηλίδης προτίμησε να ρίξει λευκό και κατά συνέπεια η φετινή απόφαση για τις επιχορηγήσεις των αθλητικών σωματείων δεν είναι ομόφωνη.

Ενστάσεις εξέφρασε και ο Σάββας Δευτεραίος του ΚΚΕ κατά την πάγια τακτική για την επιχορήγηση επαγγελματικών σωματείων, αλλά στην ψηφοφορία τάχθηκε υπέρ της πρότασης του αρμόδιου αντιδημάρχου.

Όπως πάντως διευκρίνισε ο αντιδήμαρχος Γ. Παντελίδης, σωματεία που ενδεχομένως αισθάνονται ότι αδικήθηκαν ή δεν έλαβαν καθόλου επιχορήγηση έχουν περιθώριο να καταθέσουν τα σχετικά χαρτιά και να διορθωθεί το ζήτημα, όπως έγινε άλλωστε και πέρυσι.

Ακόμα και αυτά για τα οποία υπήρξε το βράδυ της Δευτέρας η σχεδόν ομόφωνη έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου (από το οποίο πάντως υπήρχαν και πολλές απουσίες), θα πρέπει να καταθέσουν σχετική αίτηση και απόφαση αποδοχής από το διοιξητικό τους συμβούλιο.