Regions’ Cup: Οι πιθανοί αντίπαλοι των Μεικτών Ομάδων Ερασιτεχνών των ΕΠΣ Ξάνθης και ΕΠΣ Θράκης

 

Δημοσιεύθηκε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία η προκήρυξη για το Regions’ Cup, την κορυφαία διοργάνωση που πραγματοποιεί η ΟΥΕΦΑ για ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές.

Όπως προκύπτει από αυτήν, πέρα από τις δύο ομάδες Μεικτών Ερασιτεχνών του γεωγραφικού μας διαμερίσματος, αυτήν της ΕΠΣ Ξάνθης που είναι και κάτοχος του τίτλου πριν δυο χρόνια αλλά και της ΕΠΣ Θράκης που μετέχει ανελλιπώς από την πρώτη διοργάνωση, θα λάβουν μέρος συνολικά άλλες 11 Ομάδες.

Με βάση την προκήρυξη, έχουν χωριστεί σε βόρειο και νότιο όμιλο και την μεθεπόμενη Πέμπτη (22/2) θα γίνει κλήρωση με τις ομάδες της Ροδόπης και της Ξάνθης να μετέχουν στον ίδιο όμιλο και να έχουν ως πιθανούς αντιπάλους τις Μεικτές Ομάδες Ερασιτεχνών των ΕΠΣ Δράμας, Κοζάνης, Λάρισας και Μακεδονίας.

Οι έξι ομάδες θα μπουν στην κληρωτίδα και θα σχηματιστούν τρία ζευγάρια που θα δώσουν στις 14 Μαρτίου νοκ άουτ παιχνίδια στην έδρα της ομάδας που θα κληρωθεί γηπεδούχος. Οι τρεις ομάδες που θα προκριθούν θα σχηματίσουν στην συνέχεια ένα μίνι πρωτάθλημα τριών αγωνιστικών και η πρώτη από αυτό το πρωτάθλημα θα λάβει μέρος στον μεγάλο τελικό με την πρώτη από ένα αντίστοιχο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στον Νότο.

Εκεί αξίζει να αναφερθεί ότι θα λάβουν μέρος οι ομάδες από τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων Άρτας, Εύβοιας, Ηπείρου, Κεφαλληνίας – Ιθάκης και  Χανίων. Εκεί από την κλήρωση θα σχηματιστούν δύο ζευγάρια οι νικητές των οποίων θα προκριθούν στο μίνι πρωτάθλημα των τριών αγωνιστικών μαζί με την ομάδα που θα έχει αναδειχθεί τυχερή από την κληρωτίδα και θα περάσει χωρίς προκριματικό αγώνα στον όμιλο.

Συνεπώς, οι ΕΠΣ Θράκης και ΕΠΣ Ξάνθης παίζει ενδεχόμενο να κληρωθούν και μεταξύ τους στην φάση των νοκ άουτ ματς, όπως είχε συμβεί και στα ημιτελικά του προηγούμενου πρωταθλήματος. Σε κάθε περίπτωση οι αντίπαλοί τους στην πρώτη φάση θα είναι μεταξύ των ΕΠΣ Δράμας, Κοζάνης, Λάρισας και Μακεδονίας.