ΕΠΣ Θράκης: Ξανά στο γήπεδο το μεσημέρι της Δευτέρας ΑΕ Κομοτηνής – Φανάρι, ματαιώθηκε με υπαιτιότητα γηπεδούχου το ματς στους Υφαντές

 

Μόνο ένα παιχνίδι από τους αγώνες της Β’ Κατηγορίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης αναβλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας την Κυριακή.

Ο λόγος για την αναμέτρηση της ΑΕ Κομοτηνής με τον ΑΟ Φαναρίου που πράγματι δεν διεξήχθη λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου.

Όπως μάλιστα διευκρινίστηκε από την ΕΠΣ Θράκης, ο αγώνας έχει κανονικά προγραμματιστεί να διεξαχθεί χωρίς άλλη ειδοποίηση των ομάδων και των διαιτητών την ίδια ώρα την Δευτέρα.

Τονίστηκε μάλιστα ότι αυτό προβλέπει πλέον ο ενιαίος Κανονισμός για επαγγελματικά και ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Είναι η ίδια τακτική που ακολουθείται και στην ΕΠΣ Ξάνθης, προκαλώντας μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν και αντιδράσεις, ενώ δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι στιγμής την φετινή σεζόν στον Έβρο.

Συνεπώς χρειάζεται να διορθωθεί και το σχετικό δημοσίευμα του ThrakiSportS την περασμένη εβδομάδα σε σχέση με το τι εφαρμόζεται σε κάθε νομό του γεωγραφικού μας διαμερίσματος, αφού την γραμμή της επανάληψης του αγώνα την επομένη σε περίπτωση αναβολής λόγω κακοκαιρίας τηρούν Ροδόπη και Ξάνθη, ενώ ο Έβρος οδηγείται σε απευθείας αναβολή και νέο ορισμό χωρίς να χρειαστεί οι ομάδες να προσέλθουν ξανά την επόμενη μέρα στο γήπεδο.

Σε σχέση τώρα με το άλλο παιχνίδι της Β’ Κατηγορίας ανάμεσα στην Δόξα Υφαντών και το Αγιοχώρι, όπως διευκρινίζεται στο ThrakiSportS, ο αγώνας αυτός πράγματι δεν διεξήχθη αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν αναβλήθηκε αλλά ματαιώθηκε με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας.

Ο διαιτητής έκρινε ότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν κατάλληλος για να διεξαχθεί το παιχνίδι, ωστόσο δεν υπήρχαν γραμμές στο γήπεδο (πιθανότατα και λόγω της νεροποντής που προηγήθηκε). Το γηπεδούχο σωματείο δεν κατάφερε να φροντίσει να λυθεί το ζήτημα εντός του χρονικού ορίου που επιτρεπόταν.

Έτσι ο διαιτητής έκλεισε το φύλλο αγώνα αναφέροντας ότι η αναμέτρηση Δόξα Υφαντών – Αγιοχώρι δεν διεξήχθη με υπαιτιότητα του γηπεδούχου σωματείου. Του θέματος θα επιληφθεί πλέον η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Θράκης, αλλά βάσει των όσων προβλέπονται από τον κανονισμό το Αγιοχώρι θα κερδίσει με 3-0 στα χαρτιά και η Δόξα Υφαντών θα τιμωρηθεί με πρόστιμο και αφαίρεση βαθμών.