Πανελλήνιο Στίβου: Έκτος στην Ελλάδα με ατομικό ρεκόρ ο Αλεξανδρουπολίτης «διάδοχος του Δουβαλίδη» Γιώργος Σιταρίδης

 

Στην πρώτη του ουσιαστικά εμφάνιση ως άνδρας στα υψηλά εμπόδια, ο Γιώργος Σιταρίδης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του.

Μετέχοντας σε έναν τελικό όπου μεταξύ άλλων υπήρχε ο δραμινός μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδος Κώστας Δουβαλίδης που έπιασε όριο για το Παγκόσμιο του Μπέρμιγχαμ αλλά και ο Κύπριος Μίλαν Τραϊκοβιτς που σημείωσε παγκύπριο ρεκόρ, ο Σιταρίδης που πέρσι αναδείχθηκε βαλκανιονίκης εφήβων, κατάφερε να τερματίσει σε χρόνο 8.36″ που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ.

Με την επίδοση αυτή αναδείχθηκε έκτος στην Ελλάδα παρά το γεγονός ότι είχε ένα τράβηγμα στο αριστερό του πόδι, εξαιτίας του οποίου έφυγε λίγο κουτσαίνοντας από το ΣΕΦ. Πρόλαβε ωστόσο χάρη και στο ThrakiSportS να βγει μια φωτογραφία με το ίνδαλμά του, τον Κώστα Δουβαλίδη ο οποίος με χρόνο 7.69″ πέρα από το χρυσό μετάλλιο, εξασφάλισε και το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμπιγχα.

Βέβαια, για να συμβεί αυτό πρέπει να ξεπεράσει και αυτός το πρόβλημα με ένα τράβηγμα που έχει στο αριστερό πόδι. Σημασία έχει ωστόσο ότι έκανε μια μεγάλη επίδοση, όπως μεγάλη επίδοση έκανε και ο Τραϊκοβιτς που με χρόνο 7.55″ τερμάτισε στην πρώτη θέση, αλλά εκτός συναγωνισμού. Το ασημένιο πήρε ο Κιάφας της ΑΕΚ με 8.09″ και το χάλκινο ο Χιντας του Μέγα Αλέξανδρου Γιαννιτσών με 8.10″.