Γ΄ Εθνική: Με γκολ του Άγγελου Μαυράκη σε ματς … κατς το Ν. Σιδηροχώρι παίρνει μαζί του στο τοπικό τους Προσκυνητές

 

Πολύ σημαντική νίκη περισσότερο γοήτρου πήρε σε ένα επεισοδιακό με 4 αποβολές στο φινάλε παιχνίδι στο ΔΑΚ Κομοτηνής η Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου που στο ντέρμπι της Ροδόπης νίκησε με 1-0 την Δόξα Προσκυνητών, και πιθανότατα την παίρνει μαζί του στο τοπικό της ΕΠΣ Θρακης.

Η ομάδα του Ζόραν Στοϊνοβιτς που παίζει με αξιοπρέπεια όλα τα παιχνίδια προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με απ’ ευθείας στο 30′ σε σεντρα σουτ φάουλ του Κύπριου Μαυράκη (φώτο αρχείου) και έδωσε το πρώτο τρίποντο εντός έδρας για το Ν. Σιδηροχώρι, με τους φιλοξενούμενους να έχουν πολλά παράπονα από τον εβρίτη διαιτητή Σημίδη που απέβαλε τον Μπαχαρίδη, Φαρμάκη και τον Περτσά που ήταν στον πάγκο (νωρίτερα αποβλήθηκε ο γυμναστης Ηλιοπουλος για γηπεδούχους), στο φιναλε και δεν έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Παγώνη από τον Συνοδινό. Μάλιστα στην φαση αυτή ο Φαρμάκης έσπρωξε τον Σημίδη που έπεσε κάτω, με τον πάγκο των Προσκυνητών να μπαίνει μέσα στο γήπεδο για να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση του Εβριτη ρεφερι που αποχώρησε μετά από πολύ ωρα και συνοδέια αστυνομίας από τα αποδυτήρια.

Στα του αγώνα αν και οι Προσκυνητες ελιχαν καλή ευκαιρία στο 3′ σε σουτ του Σιχλιμοίρη, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και απέιλησαν στο 12′ σε σουτ του Λάζαρου Στοΐνοβιτς με την μπάλα να κοντράρει στον Τρίχα και να καταλήγει μολις αουτ στο 17′ ‘ όταν από εκτέλεση φαουλ του  Μαυράκη ο Πανουργιάς είχε λάθος τοποθέτηση σωματος και έχασε καλή ευκαιρία από πλεονεκτική θέση.  Στο 30′ όπως αναφερθηκε και νωριτερα εγινε το 1-0 με φαουλ και αδρανεια της άμυνας των Προσκυνητων και του Νικολίτσα, ενώ στο 38’ ο Χατζηπαππα  πήγε να να πετυχει ενα εντυπωσιακο τερμα από σεντρα και πάλι του δραστηριου Μαυράκη αλλα  το ψαλιδάκι, που επιασε  δεν ανησύχησε τον αντιπαλο πορτιέρο.

Στο δευτερο μερος στο 49’ ο Σιχλιμοίρης μέσα από την περιοχή εχασε καλή ευκαιρία για την ισοφαριση, ενω στο 52′ τραυματιστηκε ο Κρασσωνης που πήγε στο νοσοκομείο με τον γυμανστή τον γηπεδούχων να διαμαρτυρεται γιατι ο Σημίδης εδειξε καρτα σε πάικτη του Σιδηροχωρίου. Στο 60′ σε εκτέλεση φάουλ του Στοΐνοβιτς η μπάλα κόνταρε στο τείχος και πέρασε διπλα από το δοκάρι του Νικολίτσα, ενω στο 66′ ο Μαυρακης με δυνατο σουτ αναγκασε  τον Νικολίτσα σε δύσκολη απέκρουση σε κορνερ. Και φτανουμε στο φιναλε και στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Σημίδης δεν υπέδειξε σύμφωνα με τους φιλοξενούμενους πέναλτι στον Παγώνη, με το 1-0 να ειναι τελικό σκορ, και τις δυο ομάδες 6 αγώνες πριν το τελος πιθανότατα να αγωνιζονται στην ΕΠΣ Θρακης από την νεα χρονιά.

ΔΟΞΑ ΝΕΟΥ ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ: Συνοδινός, Γάιδας (52΄ Κρασσώνης, 87΄Ανδρέου), Παρασκευόπουλος, Μίλλερ, Πλασταράς, Κούτρας, Στοΐνοβιτς, Ανυφαντάκης, Μαυράκης, Πανουργιάς (75΄ Μουρατίδης), Χατζήπαππας (46΄ Λεφης).

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ: Νικολίτσας, Κελεσίδης, Μόσχος, Σιδηρόπουλος, Φαρμάκης, Τρίχας (73΄ Χακάν), Πότσης, Ζήνωνος (46΄ Γιαννακίδης, 87΄ Παγώνης), Σιχλιμοίρης, Βάσκος, Δραγανίδης.