Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός του Βασίλη Τοροσίδη στον «Άγιο» της εποχής μας Γέροντα Νεκτάριο

 

Εκοιμήθη τα ξημερώματα της Πέμπτης σε ηλικία 89 ετών μια από τις σημαντικότερες μορφές της Ορθοδοξίας την εποχή μας, ο Γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης, που αποτελούσε στήριγμα και  πνευματικός οδοδείκτης για πολλούς ανθρώπους.

Τα τελευταία χρόνια ήταν καθηλωμένος στο κρεβάτι, δεχόταν όμως τους προσκυνητές δίνοντας την ευχή του κι έχοντας για όλους έναν λόγο ωφελείας και αγάπης. Ανάμεσα στους πιστούς που ήρθαν σε επαφή με τον Γέροντα είναι ο ξανθιωτης αρχηγός της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου, Βασίλης Τοροσίδης.

Ο καταξιωμένος ποδοσφαιριστής με τη βαθιά του Πίστη στον Θεό, γνώρισε τον Γέροντα Νεκτάριο και επί σειρά ετών είχε πνευματική επαφή μαζί του. Εμφανώς συγκινημένος από την κοίμηση του Γέροντα, τον αποχαιρέτισε στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αλλά και μεταφέρει με λόγια αγάπης τα συναισθήματά του μιλώντας στην εκκλησιαστική ιστοσελίδα «Βήμα Ορθοδοξίας».

«Γνώρισα τον Γέροντα το 2007. Από την πρώτη στιγμή η φυσιογνωμία του και η χάρη του με άγγιξαν. Εκτοτε ήταν ο πνευματικός καθοδηγητής στη ζωή μου», λέει στο Βήμα Ορθοδοξίας ο Τόρο και συνεχίζει: «Όταν έμενα στην Αθήνα και όταν ακόμη έφυγα στο εξωτερικό πάντοτε πήγαινα να πάρω την ευχή του. Επαιρνα δύναμη για να συνεχίζω τον αγώνα της ζωής. Ο Γέροντας έσπειρε στην καρδιά μου την ηρεμία και την υπομονή. Μου ενδυνάμωσε την Πίστη στον Θεό, διότι αποτελούσε σκεύος εκλογής. Γέροντα, πάντα θα είσαι στην καρδιά μου».

Η Μητρόπολη Μεσογαίας, μεταξύ άλλων, αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε: «Ο σεβαστός και τόσο αγαπητός σε όλους μας Γέροντας άφησε πίσω του μνήμη αγίου ανδρός, γεμάτου από καρπούς καλωσύνης και έργα ελεημοσύνης. Φτωχός ως προς την κατά κόσμον παιδεία διεκρίθη για την κατά Θεόν σοφία του. Ο λόγος του γλυκύτατος, χαριτωμένος, ουσιαστικός, παραμυθητικός. Στήριξε χιλιάδες ψυχές που τον προσήγγιζαν από όλον τον κόσμο. Η ζωή του συνδέθηκε με τον Άγιο Νεκτάριο, με θαύμα του οποίου και τελικώς επέζησε, ύστερα από σοβαρότατη δοκιμασία της υγείας του και προς τιμήν του οποίου ο ίδιος ίδρυσε και κατέστη κτήτωρ του μεγάλου Προσκυνήματος του Αγίου Νεκταρίου στην Καμάριζα Αττικής (…) Ας έχουμε την ευχή του».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα newsbomb, ο ίδιος ο Γέροντας Νεκτάριος είχε κάνει την ακόλουθη δήλωση σε σχέση με την πατρίδα μας:  «Την Ελλάδα μας, πρέπει να την φυλάξουμε, πρέπει να την υπερασπίσουμε. Ο Χριστός έχει ευλογήσει όλο τον κόσμο, αλλά την Ελλάδα ειδικά, γι’ αυτό. Κάποια μέρα του καλοκαιριού θα ξυπνήσουμε και θα ακούσουμε από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση ότι η Ελλάδα κήρυξε Πτώχευση. Τότε οι οποιεσδήποτε καταθέσεις στις τράπεζες, θα παρακρατηθούν για να πληρωθούν τα χρέη. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, αρχίζουν τα χειρότερα στην Ελλάδα.»